yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dünya Kadinlar Günü (8 Mart)
8 Mart günü Dünya Kadinlar Günü olarak kutlanir. Bu gün kadinlar tarafindan ve / ya da kadinlar için konferans, gösteri ve eglence gibi çesitli etkinlikler düzenlenir. Kadinlar arasi dayanisma ve kadinlarin toplumdan beklentileri vurgulanir.
Kadinlara özgü bir günün var olmasi düsüncesi ilk kez, 26-27 Agustos 1910’da Kopenhag’da düzenlenen Uluslararasi Sosyalist Kadinlar Konferansinda ortaya atildi ve kabul edildi. Bir çok ülkede her yil kutlanmaya basladi. Isveç’te ise 1912 yilindan itibaren kutlanmaya basladi.
Ancak ilk yillarda belli bir tarih saptanmamisti ve degisen tarihlerde ama her zaman ilkbaharda kutlaniyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanisi 1921’de Moskova’da gerçeklestirilen 3. Uluslararasi Kadinlar Konferansi tarafindan olmustur.
Iki dünya savasi yillari arasinda bazi ülkelerde kutlanmasi yasaklanan Kadinlar Günü, 1960’li yillarin sonunda Amerika Birlesik Devletleri’nde de kutlanilmaya baslamasiyla daha güçlü bir sekilde gündeme geldi. Birlesmis Milletler Genel Kurulu, 1977 yilinda 8 Mart’in Dünya Kadinlar Günü olarak kutlanmasini kabul etti.

İmzan bir sayfadan büyük !
benim teyzem bunun protestosuna mi ne gitmisti..Biggrin
kutlu olsunn..Smile

мƒ

Ebru&BüsRa...!
Konuya bakarmisiniz bombos bizlere verilen deger bu kadar diyecek söz yok dünya dönüyor kadina söz hakki birakin is,siyaset vs yerlerde kendi evlerinde dörtduvar içinde dahi söz hakki bir veriliyorsa on aliniyor degisen birsey yok erkek egemen toplum var oldugu sürece bu böyle ben bizim forum kurucusuna yani benim canim Hilmi abim'e binlerce kez tesekkürlerimi sunuyorum yönetici kadrosunda yaslara bakmaksizim fazla sayida bayana yer verdigi için en azinda burada özgürüz isimizi yapabiliyoruz ...

Dünya Kadinlar Günü bugün degil hergün hatirlanmak umuduyla ...
Dong_Yul ( Aylık Forum Dergisi )

Heart is

Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

İmzadaki gif 300kb'dan fazla olduğu için silinmiştir.
dünya kadinlar gününüz kutlu olsun
bu arada ilginç bir dipnot:yapilan arastirmalara göre dünyada kadinin en fazla siddet gördügü ülke fransaymis.
(08-03-2009, Saat: 4:11)fenergülü yazdı: Konuya bakarmisiniz bombos bizlere verilen deger bu kadar diyecek söz yok dünya dönüyor kadina söz hakki birakin is,siyaset vs yerlerde kendi evlerinde dörtduvar içinde dahi söz hakki bir veriliyorsa on aliniyor degisen birsey yok erkek egemen toplum var oldugu sürece bu böyle ben bizim forum kurucusuna yani benim canim Hilmi abim'e binlerce kez tesekkürlerimi sunuyorum yönetici kadrosunda yaslara bakmaksizim fazla sayida bayana yer verdigi için en azinda burada özgürüz isimizi yapabiliyoruz ...

Dünya Kadinlar Günü bugün degil hergün hatirlanmak umuduyla ...

Katiliyorum sana Gülsencim Smile
Ben kendi adima,yönetici tercihinde ''bay-bayan'',''genç-yasli'' seklinde degerlendirme yapmiyorum.Sadece arkadasimizin ilgisini ölçü olarak aliyorum.Ancak itiraf etmem gerekirse,bayanlarin forum islerinde erkeklere göre basarili olma orani daha yüksek. ( En azindan benim gözlemim bu yönde) Hani okul yillarimizdan da biliriz,bayan ögrencilerin defterleri,derslerde aldiklari notlar,hazirladiklari ödevler daha düzgündür,daha titiz bir çalismanin ürünüdür,sanirim forum çalismalari da bu sekilde oluyor...
En gencinden en yaslisina,bütün hanimefendilerin ''Dünya Kadinlar Günü'' kutlu olsun...
(08-03-2009, Saat: 7:22)kiday baksi yazdı: Ben kendi adima,yönetici tercihinde ''bay-bayan'',''genç-yasli'' seklinde degerlendirme yapmiyorum.Sadece arkadasimizin ilgisini ölçü olarak aliyorum.Ancak itiraf etmem gerekirse,bayanlarin forum islerinde erkeklere göre basarili olma orani daha yüksek. ( En azindan benim gözlemim bu yönde) Hani okul yillarimizdan da biliriz,bayan ögrencilerin defterleri,derslerde aldiklari notlar,hazirladiklari ödevler daha düzgündür,daha titiz bir çalismanin ürünüdür,sanirim forum çalismalari da bu sekilde oluyor...
En gencinden en yaslisina,bütün hanimefendilerin ''Dünya Kadinlar Günü'' kutlu olsun...

Abicim sana katiliyorum.. Kadinlar daha basariliBiggrin Herkesin "DÜnya Kadinlar Günü" kutlu olsun.BiggrinOpucuk:atkilinc:

┫Kötülükler kara bir çamur gibi bulaşmışsa paçalarına dikkat et insan oğlu; sonun yakın demektir.┣

bende bir bayanim genç yasli bütün bayanlarin dünya kadinlar gününü kutlarim
Leyla tugçe esma nursena fadime ve sinem ablanin ayrica tüm bayanlarin kadinlar günü kutlu olsun
Kutlu olsun! Hakettigimiz degeri bulmak umuduyla...

Unutmayalim ki her kadin annedir Smile
•• Green Kamilia Inspirit Light Changjo Perfection ••
Kaliteli Webtoonun adresi Hayalistic
「•♥ KARA ♥ Kamilia ♥•」

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi