20-08-2011, Saat: 19:13
(Son Düzenleme: 06-01-2015, Saat: 1:45, Düzenleyen: ozgessedef.)
Dumpling Wrapper Hotteok / 만두피 호떡
Herkese Merhaba! Bugün, hamur sarmalayıcılarından arta kalanları kullanarak çok hızlı ve lezzetli gevrek hottoek yapacağız. Bir süre önce, bıçaklanmış sarımsak tatlısı videosu gönderilmiş ve daha sonra kalan hamur için bazı sarmalayıcılar elde edilmişti. Hamur sarmalayıcı hottoek bu artık hamuru kullanmak için tek yoldur. Geleneksel hottoek hamuru yapmak biraz zaman alır ve bu yapışkan hamur elde biraz daha zordur. Yani, bu hamur sarmalayıcı hottek yapmak için hızlı ve kolay bir yoludur. Tabii ki, doku çok farklı olacak, ama lezzetli hottoek ağız tadınıza uyduğu için yeterince iyidir. Birgün bunu deneyin.
Ana Malzemeler:
16 Dumpling Sarmalayıcı
Kızartma için 2 yemek kaşığı Dilimli Badem
2 yemek kaşığı pecans
⅓ Kupası Koyu Kahverengi Şeker
1 yemek kaşığı Beyaz şeker
½ çay kaşığı toz tarçın
1 tutam tuz
Kızartmak için bazı Pişirme Yağı
Hazırlanışı:
1) Yaklaşık 16 hamur sarmalayıcıları edinin. Dondurulmuş varsa, onları kullanmadan önce çözdürün.
2) Fermuarlı çantaya dilimlenmiş 2 yemek kaşığı badem ekleyin ve ufalanana kadar onları bıçağın gerisi ile doğrayın.
3) Aynı şekilde, 2 yemek kaşığı ceviz doğrayın. Somun gibi fıstık gibi her türlü, ceviz, çam fıstığı vb. kullanabilirsiniz. Ayrıca, kavrulmuş susam ekleyebilirsiniz. Ancak, bu tatlı için fındığın, tuzlanmış veya deneyimli olmadığından emin olun.
4) Doldurulması için, kıyılmış fındık, koyu kahverengi şeker, 1 yemek kaşığı beyaz şeker , ½ çay kaşığı toz tarçın, ve 1 tutam tuzu karıştırın.
5) Hamur sarmalayıcının kenarına biraz su sürün. Bu adım, sarmalayıcıyı mühürler ve birbirine yapışmasına yardımcı olur.
6) Sarmalayıcının merkezini dolduracak yaklaşık 1 veya 2 yemek kaşığı koyun.
7) Diğer sarmalayıcı kenarına da bir miktar su koyun ve ilk sarmalayıcının üstüne koyun.
8) Mühür için onları sıkı bir çatal ile sarmalayıcıları birlikte basın. Çatal hottoek ' e güzel bir desen verir. Hamur, çok kuru ya da yeteri kadar yumuşak değil ise onlar, birlikte iyi yapışmaz, ve siz onları bir çatal ile birlikte basın mümkün olmayacaktır.
9) Hotteok' i cömertçe yağlanmış ve ısıtılmış bir tavaya koyun.
10) Kızartılmış orta hottek'in her iki tarafı da altın kahverengi kadar olmalıdır.
Çeviri: heojun
Kaynak
![[Resim: QGYTLe7.jpg?1]](http://i.imgur.com/QGYTLe7.jpg?1)
English
Hi Everyone! Today, I will make a very quick and delicious crispy hottoek using left over dumpling wrappers. Sometime ago, I posted a garlic chive dumpling video and I saved some leftover dumpling wrappers for later. This dumpling wrapper hottoek is one way to use those leftover dumpling wrappers. It takes time to make the dough for traditional hottoek, and it is a little difficult to handle that sticky dough. So, this dumpling wrapper hottek is an easy and fast way to make hottoek. Of course, the texture will be very different, but the flavor is good enough to satisfy your mouth if you like hottoek. Try it someday.
Main Ingredients:
16 Dumpling Wrappers
2 Tbsp Sliced Almonds
2 Tbsp Pecans
⅓ Cup Dark Brown Sugar
1 Tbsp White Sugar
½ tsp Cinnamon Powder
1 Pinch Salt
Some Cooking Oil for Frying
Directions:
1) Obtain about 16 dumpling wrappers. If they are frozen, thaw them before using.
2) Add about 2 Tbsp of sliced almonds in a zipper bag and chop them with the back of a knife until they become crumbly.
3) In the same way, chop 2 Tbsp of pecans. You can use any kind of nut such as peanuts, walnuts, pine nuts, etc. You can add some roasted sesame seeds also. However, make sure that your nuts are not salted or seasoned for this dessert.
4) For the filling, mix together the chopped nuts, ⅓ cup of dark brown sugar, 1 Tbsp of white sugar, ½ tsp of cinnamon powder, and 1 pinch of salt.
5) Spread a little bit of water around the edge of a dumpling wrapper. This step helps the wrapper to seal and stick together.
6) Put about 1 or 2 Tbsp of filling in the center of the wrapper.
7) Put some water to around the edge of the other wrapper and put it on top of the first wrapper.
8) To seal them tight, press the wrappers together with a fork. The fork gives the hottoek a pretty pattern. If your dumpling wrapper is too dry or not soft enough, they will not stick together well, and you will not be able to press them together with a fork.
9) Place the hotteok in a generously oiled and heated pan.
10) Fry them on medium until both sides of the hottoek become golden brown.
Source
Herkese Merhaba! Bugün, hamur sarmalayıcılarından arta kalanları kullanarak çok hızlı ve lezzetli gevrek hottoek yapacağız. Bir süre önce, bıçaklanmış sarımsak tatlısı videosu gönderilmiş ve daha sonra kalan hamur için bazı sarmalayıcılar elde edilmişti. Hamur sarmalayıcı hottoek bu artık hamuru kullanmak için tek yoldur. Geleneksel hottoek hamuru yapmak biraz zaman alır ve bu yapışkan hamur elde biraz daha zordur. Yani, bu hamur sarmalayıcı hottek yapmak için hızlı ve kolay bir yoludur. Tabii ki, doku çok farklı olacak, ama lezzetli hottoek ağız tadınıza uyduğu için yeterince iyidir. Birgün bunu deneyin.
Ana Malzemeler:
16 Dumpling Sarmalayıcı
Kızartma için 2 yemek kaşığı Dilimli Badem
2 yemek kaşığı pecans
⅓ Kupası Koyu Kahverengi Şeker
1 yemek kaşığı Beyaz şeker
½ çay kaşığı toz tarçın
1 tutam tuz
Kızartmak için bazı Pişirme Yağı
Hazırlanışı:
1) Yaklaşık 16 hamur sarmalayıcıları edinin. Dondurulmuş varsa, onları kullanmadan önce çözdürün.
2) Fermuarlı çantaya dilimlenmiş 2 yemek kaşığı badem ekleyin ve ufalanana kadar onları bıçağın gerisi ile doğrayın.
3) Aynı şekilde, 2 yemek kaşığı ceviz doğrayın. Somun gibi fıstık gibi her türlü, ceviz, çam fıstığı vb. kullanabilirsiniz. Ayrıca, kavrulmuş susam ekleyebilirsiniz. Ancak, bu tatlı için fındığın, tuzlanmış veya deneyimli olmadığından emin olun.
4) Doldurulması için, kıyılmış fındık, koyu kahverengi şeker, 1 yemek kaşığı beyaz şeker , ½ çay kaşığı toz tarçın, ve 1 tutam tuzu karıştırın.
5) Hamur sarmalayıcının kenarına biraz su sürün. Bu adım, sarmalayıcıyı mühürler ve birbirine yapışmasına yardımcı olur.
6) Sarmalayıcının merkezini dolduracak yaklaşık 1 veya 2 yemek kaşığı koyun.
7) Diğer sarmalayıcı kenarına da bir miktar su koyun ve ilk sarmalayıcının üstüne koyun.
8) Mühür için onları sıkı bir çatal ile sarmalayıcıları birlikte basın. Çatal hottoek ' e güzel bir desen verir. Hamur, çok kuru ya da yeteri kadar yumuşak değil ise onlar, birlikte iyi yapışmaz, ve siz onları bir çatal ile birlikte basın mümkün olmayacaktır.
9) Hotteok' i cömertçe yağlanmış ve ısıtılmış bir tavaya koyun.
10) Kızartılmış orta hottek'in her iki tarafı da altın kahverengi kadar olmalıdır.
Çeviri: heojun
Kaynak
![[Resim: QGYTLe7.jpg?1]](http://i.imgur.com/QGYTLe7.jpg?1)
English
Hi Everyone! Today, I will make a very quick and delicious crispy hottoek using left over dumpling wrappers. Sometime ago, I posted a garlic chive dumpling video and I saved some leftover dumpling wrappers for later. This dumpling wrapper hottoek is one way to use those leftover dumpling wrappers. It takes time to make the dough for traditional hottoek, and it is a little difficult to handle that sticky dough. So, this dumpling wrapper hottek is an easy and fast way to make hottoek. Of course, the texture will be very different, but the flavor is good enough to satisfy your mouth if you like hottoek. Try it someday.
Main Ingredients:
16 Dumpling Wrappers
2 Tbsp Sliced Almonds
2 Tbsp Pecans
⅓ Cup Dark Brown Sugar
1 Tbsp White Sugar
½ tsp Cinnamon Powder
1 Pinch Salt
Some Cooking Oil for Frying
Directions:
1) Obtain about 16 dumpling wrappers. If they are frozen, thaw them before using.
2) Add about 2 Tbsp of sliced almonds in a zipper bag and chop them with the back of a knife until they become crumbly.
3) In the same way, chop 2 Tbsp of pecans. You can use any kind of nut such as peanuts, walnuts, pine nuts, etc. You can add some roasted sesame seeds also. However, make sure that your nuts are not salted or seasoned for this dessert.
4) For the filling, mix together the chopped nuts, ⅓ cup of dark brown sugar, 1 Tbsp of white sugar, ½ tsp of cinnamon powder, and 1 pinch of salt.
5) Spread a little bit of water around the edge of a dumpling wrapper. This step helps the wrapper to seal and stick together.
6) Put about 1 or 2 Tbsp of filling in the center of the wrapper.
7) Put some water to around the edge of the other wrapper and put it on top of the first wrapper.
8) To seal them tight, press the wrappers together with a fork. The fork gives the hottoek a pretty pattern. If your dumpling wrapper is too dry or not soft enough, they will not stick together well, and you will not be able to press them together with a fork.
9) Place the hotteok in a generously oiled and heated pan.
10) Fry them on medium until both sides of the hottoek become golden brown.
Source