yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dori Temple (도리 절 / Dori-sa)

Dori Temple ( 도리 절 / Dori-sa)

Silla Hanedanlığı döneminde (668 - 935) Kore'ye Budizm'i tanıtan keşiş tarafından yaptırılmıştır. Tahmine göre ilk ve gerçek yeri Naeng Dağı etekleriydi. Ancak yandıktan sonra başka yere taşınmıştır. 1729 yılında şu andaki mevcut bölgeye taşındı ve adı Dori Tapınağı olarak değiştirildi. Tapınağın ismi (kisin bile) dağın tepelerinde ve her yerinde şeftali ve erik çiçekleri görünümleri anlamına gelir. Kare bir çatı ve 3 ahşap sütundan oluşmuştur. İl ve kültür varlıkları arasındaki numarası 318'dir.

Jeokmyeolbogung ve Buda Stupası
Pagoda'ya benzeyen stupa 1977 yılında ortaya çıktı ve inşa edildi. Dua etmek için yapılmış bir budist tapınağıdır.

Hwaeom Tas Pagoda
Bu özel Pagoda Silla Hanedanlığı döneminde Budizm tasviri olarak yapılmıştır. Mojeon taş pagoda stiline aittir. Ayrıca Hwaeom Pagoda adı verilen bu hazinenin numarası 470 olarak belirlenmiştir.

Ulaşım
Cheonpyeong > Haepyeong > Songgok-ri > Dori-sa

Çeviri: Yang mi kyeong

[Resim: gumi12.jpg]

English

Dori-sa was built by Adowhasang, the monk who introduced Buddhism to Korea during the Silla Dynasty (668 - 935). Estimated to have originally been located at the foot of Naengsan Mountain, it burned in a fire in 1677. It was moved to the current site in 1729 and renamed to Dori Temple. (The name Dori means views of peach and plum blossoms all over the hillsides of the mountain, even in the winter). Geulrak-jeon (pictured to the right) has a square roof and three wooden columns in the front and on the sides. It was designated Gyeongbuk Province Cultural Asset No. 318.

Jeokmyeolbogung and Buddha Stupa
The pagoda-like stupa was constructed to enshrine Jeokmyeol-bogung, the Buddha sari that was discovered in 1977. It is also a Buddhist chapel for prayer.

Hwaeom Stone Pagoda
This special style pagoda belongs to the group of Mojeon stone pagodas that depict Buddhism during the early Silla Dynasty. Also called Hwaeom Pagoda, it has been designated Treasure No. 470.

Directions
Cheonpyeong > Haepyeong > Songgok-ri > Dori-sa

Kaynak >< Source
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
[Resim: dorisajeokmyulbogungsar.jpg]

[Resim: gumi13.jpg]

[Resim: gumi13.jpg]

[Resim: gumi11.jpg]

[Resim: s3010095s.jpg]

[Resim: s3010091s.jpg]

[Resim: 175819518wolbotfs.jpg]
[Resim: 113571175qgjpnqfs.jpg]
[Resim: 113571361bixijcfs.jpg]
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Tesekkürler Hacer.
[Resim: hthreekingrh2.jpg]
Saraydaki Mücevher Fans. Sarayın Rüzgarı Fans. Düşlerimin Prensi Fans. Zoraki Prens Fans. Lee Young Ae Fans. Gyeon Mi Ri Fans. Joo Ji Hoon Fans. Yang Mi Kyeong Fans. Tasarımcılık Fans.
Tanitim için tesekkürler Hacer. Smile
Onay Tanitim için tesekkürler... Alkis Alkis
Tesekkür ederiz Hacer. Smile
Tanitim için tesekkürler abla. Onay
Yanmasina çok üzüldüm. Sad

Tanitim için tesekkürler.
Kare çatilar çok estetik. Onay Neden yanmis acaba ? Paylasim için tesekkürler. Biggrin
Paylasim için tesekkürler canim. Onay

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi