yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobong Seodang (도봉서당)
Dobong Seodang (도봉서당)

[Resim: Zdn6AV.jpg]

Tanıtım
Bu hanok, orta Joseon Hanedanlığı’nın üst düzey yetkilisi Hwang Jeong (1426-1497)’un erdemi ve ailevi saygısını öğrenme onurunu bahşetmek için inşa edilmiştir. Başlangıçta 1545 yılında (Joseon Hanedanlığı Kral Myeongjong saltanatının içine 1 yıl) Chubojae adıyla kurulmuştur ama bir yıl içerisinde fazla zarar görmüştür. 1915’te restore edilmiş ve ismi Dobong Seodang olarak değiştirildi.

Dobong Seodang ismindeki 5'e 1.5 kan* konferans salonu bir adet ön ahşap veranda, yanlarında ve arkasında dar ahşap zeminler ile donatılmıştır. 4'e 1.5 kan ölçülerindeki mihrap (Sangheodang) ve çalışma alanı (Yeoneojae) binanın güney ve doğu tarafında üçgen çatılara sahiptir. Hanok, 16 Şubat 2006 tarihinde Gyeongsangbuk-do’nun 497. Kültürel Hazinesi olarak tayin edildi.
(Kan*: İki sütun arasındaki boşluğa karşılık gelen geleneksel bir ölçüm.)

Adres: 709-1, Seoak-dong, Gyeongju-si, Gyeongsangbuk-do

Maksimum Doluluk
16 konuk

Konuk Odası Bilgi
Ondol (Kore tarzı yatak ve zemin ısıtma sistemi)

Oda Sayısı
3 oda (4 kişilik odalar: 2 / 3 kişilik oda: 1)

Oda fiyatları
60.000 ₩ ~

English

Introduction
This hanok was built to honor the learning, virtue and filial piety of Hwang Jeong (1426-1497), a high-ranking official from the mid Joseon Dynasty. Originally it was established with the name Chubojae in 1545 (1 year into the reign of King Myeongjong from the Joseon Dynasty), but it suffered much damage over the years. In 1915, the site was restored and renamed Dobong Seodang.

The 5-by-1.5 kan* lecture hall, named Dobong Seodang, is fitted with a wooden veranda in the front, and narrow wooden floors on the sides and back. The shrine (Sangheodang) measures 4 by 1.5 kans and the study (Yeoneojae) has gabled roofs on the southern and eastern sides of the building. The hanok was designated as the 497th Cultural Relic of Gyeongsangbuk-do on February 16, 2006.
(*Kan: a traditional measurement that corresponds to the space between two columns)

Address: 709-1, Seoak-dong, Gyeongju-si, Gyeongsangbuk-do

Maximum Occupancy
16 guests

Guestroom Information
Ondol (Korean-style beddings and floor heating system)

Number of Guestrooms
3 rooms (4-person rooms: 2 / 3-person rooms: 1)

Room Rates
₩ 60,000~

Kaynak / Source
[Resim: 4l9AZA.jpg]
[Resim: 3og510.jpg]

[Resim: 81XOkn.jpg]
[Resim: r9y4ja.jpg]

[Resim: R3GAYY.jpg]
Burcu diyorum ki bizim arsaya bunlardan dikelim. .087.
Çok güzel bir tanıtım olmuş Burcu'm! Opucuk

(25-11-2013, Saat: 13:44)trenchtown yazdı: Burcu diyorum ki bizim arsaya bunlardan dikelim. .087.

Bende geleyim. bee
Teşekkürler...Smile
[Resim: VPa4Qj.gif]
╭☆╯Bi Gülüşüyle Yaktı Bütün Gemileri╭☆╯
Amphitrite, teşekkür ederiz...Onay

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
(25-11-2013, Saat: 14:10)autumn_flower yazdı: Çok güzel bir tanıtım olmuş Burcu'm! Opucuk

(25-11-2013, Saat: 13:44)trenchtown yazdı: Burcu diyorum ki bizim arsaya bunlardan dikelim. .087.

Bende geleyim. bee

Çok iyi fikir! .0124.

Gel Kübük'üm sen de gel. Biggrin Beraber kendi hanokumuzda şenlik yaparız. Biggrin
Yapımı Joseon'a dayanıyor genelde hep Silla olurdu ama... :-D Konu için teşekkürler.. Opucuk

Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi