15-09-2007, Saat: 18:07
Ben çogunuzdan erken iftar açiyorum

Meridyenler sagolsun

Herkse hayirli iftarlar
)

Meridyenler sagolsun

Herkse hayirli iftarlar

)

Denizler İmparatoru
|
Dini Gün ve Bayramlar
|
|
15-09-2007, Saat: 18:07
Ben çogunuzdan erken iftar açiyorum
![]() ![]() Meridyenler sagolsun![]() ![]() ![]() Herkse hayirli iftarlar ![]() )![]() ![]() ![]() ![]()
Denizler İmparatoru
17-09-2007, Saat: 1:04
öncelikle herkese hayirli ramazanlar bizi bu senede ramazana ulastiran allaha hamd olsun çünkü ulasamiyanlarimizdavar ölmüslerimize allah tan rahmat kalanlarada iman
demet yazdı:öncelikle herkese hayirli ramazanlar bizi bu senede ramazana ulastiran allaha hamd olsun çünkü ulasamiyanlarimizdavar ölmüslerimize allah tan rahmat kalanlarada iman haklisin demet..ölmüslerimizede rahmet dileyelim bu arada...
Herkese hayirli ramazanlar.Bu ayda bolbol dünya barisi için dua edelim arkadaslar.Bu müminlerin ayi,Allah isteyin vereyim diyor.Allah hepimizin orucunu kabul etsin.Ve ramazan sevincini gönlümüzden eksik etmesin
19-09-2007, Saat: 14:02
Tüm sitenin ve Islam aleminin Ramazan ayi mübarek olsun insallah nice ramazanlara saglikli bir sekilde ulasiriz.
**Savatage**
23-09-2007, Saat: 19:11
Ramazanda Güllaç
Osmanli mutfagindan günümüze kalan tatlilardan olan güllaç özellikle hafifligi nedeniyle iftardan sonra tercih edilen bir tatli.Adini yapimi sirasinda kullanilan gülsuyundan alan güllaç:misir nisastasi,un ve sütten üretiliyor.Bol süt kullanilarak yapilmasi gereken güllacin agizda dagilani makbuldür. Klasik bir tarif vererek bir nevi hizmet yapmis olayim oruçlu arkadaslarima. -Üç kilo süt,bir kilo sekerle kaynatilarak,ilik hale getirilir.Güllaç yapraklari,sekerli sütle islatilarak,tepsiye yerlestirilir.Ortasina dövülmüs findik yada ceviz konulduktan sonra kalan güllaç yapraklari yine teker,teker sekerli sütle islatilarak tepsiye yerlestirilir. Kalan süt tepsinin tamamina döküldükten yarim saat sonra servise hazir hale gelmis olur. Tabi üstünü istediginiz gibi süsleyin ama öyle bazi pastanelerin yaptigi gibi muzdu,kiviydi,ananasti koymayip,dövülmüs cevizden sasmamanizi tavsiye ederim. Iste görüyorsunuz allah kimseyi aç birakmasin yada tok açin halinden anlamaz gerçekten.Su halime bakya tatli tarifi yaziyorum.
Çok güzel geçiyor ramazan
Oruç ne kadar bereketli ve güzel Bazen düsünüyorum da bir insan bizim basimizda dursa,saatlerdir yemek yedirmese buldugumuz ilk firsatta biseyler yemeye çalisiriz...Ama oruç öyle birsey ki,zorlayan yok,basinda duran kimse yok.Sadece kendi isteginle Allah rizasi için tutuyorsun...Müthis bir sey bu,insanin ne kadar iradeye sahip oldugunun da bir göstergesi...Açlik,aç insanlarin halini anlamak nedir dense süphesiz ki ilk söylenecek söz Oruç'tur,ki biz sahurda yiyoruz en azindan onlarin böyle bir lüksü de yok...Allah yardimcisi olsun bütün açta açikta kalanlarin...
23-09-2007, Saat: 22:30
sen ne diyorsun bahar...bunca zaman oruç tuttum hiç bu kadar kolay geçtigini görmemistim..ama keske gündüz tutsaydim daha bir güzel olurdu...
bu arada bugün 12 ye giriyoruz..çok çabuk geçiyor tekrardan allah kabul etsin oruçlarimizi arkadaslar
Ne kadar çabuk geçmis Deniz ya inanamadim sen öyle deyince valla
![]() ![]() Daha 5,6 gün oldu gibi geliyor bana...
24-09-2007, Saat: 19:12
india yazdı:Ne kadar çabuk geçmis Deniz ya inanamadim sen öyle deyince valla ya ya ne demzsin...5-6 gün oldu daha...; ![]() ![]() ![]() daha kafan 17 günümüz var ne diyon sen ya![]() ![]()
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|