yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Darangshi Rise (다랑쉬오름 / Darangshi Oreum)
Darangshi Oreum

[Resim: orginmain.jpg]

Yer: Sehwa Köyü, Gujwa Kasabası, Jeju Şehri, Jeju Eyaleti.

Haritada, Wollang Zirvesi neredeyse yuvarlaktır. 3,391 metre çevresi, 1,013 metre uzunluğu ile büyük bir yükseltidir. 227 metre yüksekliğindedir ve yuvarlak yamacı genellikle sarptır.

Yükselti etrafında, 3 Nisan Ayaklanması’nda tahrip olan ve 1992’de 3 Nisan Ayaklanması’nın kurbanlarının 11 cesedinin keşfedildiği Darangshi Mağarası’nın bulunduğu Darangshi Köyü (Wollang-dong) bulunmaktadır.

Üzerinde, kuzeyden güneye oval biçimde, çevre uzunluğu yaklaşık 1.500 metre olan, büyük, derin huni biçimli bir krater bulunmaktadır. Kuzey parçası nispeten yumuşak ve krater derinliği 115 metredir. Bu derinlik Halla Dağı’ndaki (Halla-san) Baeknok Gölü ile aynıdır.

Asimetrik eğim ile en yüksek yer karşılaştırıldığında, düzenli şekilli konidir ve bu nadir görülür. Dengenin seçkin güzelliği onu Gujwa Kasabası’nın kraliçesi yapmaktadır.

Krater yanında kalın yabani otlar vardır ve ağaçlar seyrektir. Her yamacın eteğinde Japon sediri büyür.

Bu yükseltiye Darangshi (Dorangshi ya da Dallangshi) denmiştir çünkü krater zirvede ay gibi yuvarlaktır. Songdang Köyü insanları gururla şöyle söyler: “ Sadece Songdang Köyü’nde dolunay şeklinde yükselen krater görebilirsiniz. “

Çince karakterlerle Daerangsu Ak, Daerang Zirvesi, Wollangsu Dağı ve Wollangsu olarak nitelendirilmiştir. Ancak, şimdi genellikle Wollang Zirvesi denir.

Doktor Kim In-ho dilsel yorum olarak, Sangdang Köyü halkının genel söyleminin aksine, ayla bir ilgili olmadığını söylüyor. Dallangshi ya da Dorangshi Buyoe ve Goguryeo’nun Dalsuri’sinin değişmiş bir şeklidir. Dal, yüksek, dağ, asil ve Suri ise zirve anlamına gelir. Bu nedenle Dalsuri Yüksek Dağ anlamına gelir. Daha sonra Dallshi, Dallangshi ayrıca Darangshi ve Dorangshi olarak değiştirilmiştir.

English

Location: Sehwa Village, Gujwa Town, Jeju City, Jeju Province.

On the map, Wollang Peak is almost round. It is a large oreum with the length of its major axis of 1,013m and a circumference of 3,391m. It is 227m in height and the overall rounded slope is steep.

Around the oreum, there is Darangshi Village (Wollang-dong) which was destroyed during the April Third Uprising and Darangshi Cave where the 11 bodies of victims of the April Third Uprising were discovered in 1992.

On the top, there is a large, deep funnel-shaped crater with a circumference of approximately 1,500m forming an oval from south to north. The northern part is relatively gentle and the depth of the crater is 115m, similar to Baeknok Lake of Mount Halla.

Compared to most oreums with an asymmetrical slant, a cone with regular round contour is rare. In terms of outstanding beauty of balance, it holds the position of queen in Gujwa-eup.

On the ground beside the crater, there are thick weeds and on the top of it, trees are sparse. At the foot of each slope, Japanese cedars grow.

It is called Darangshi (Dorangshi, or Dallangshi) because the crater on the peak is round like the moon. The people of Songdang-ri regard it as the pride of the village saying, "Only in Songdang-ri, you can see the full moon rising from the round crater."

In Chinese characters, it was described as Daerangsu Ak, Daerang Peak, Mount Wollangsu, and Wollangsu. However, it is now usually referred to as Wollang Peak.

In Dr. Kim In-ho s linguistic interpretation, he says that in contrast of the above general interpretation, it has nothing to do with the moon. Dallangshi or Dorangshi is a changed form of Dalsuri of the Buyeo and Goguryeo languages. Dal means high, mountain, and noble and suri means peak. Therefore, Dalsuri means high mountain peak. Later it was changed into Dallshi then, Dallangshi also being called Darangshi and Dorangshi.

Source

[Resim: 24519782121471e5646e.jpg]
Harika bir köye benziyor. Yemyesil, çok güzel. Paylasim için tesekkürler. Onay
Küb'üm çok harika tanitmissin. Dagin üzerinde krater varmis, bir de onu çok merak ettim ya.
Emegine saglik canim benim. Smile
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
Yemyesil bir dag. Konu için tesekkür ederiz Kübracigim. Opucuk
Hakkınızı helal edin. ~
Cografi özellikleri detayli bir sekilde anlatilmis, dogal güzellige sahip bir dag. Tanitim için tesekkürler. Alkis

Yine Jeju'dan bir güzellik daha. Smile
Tesekkürler Kübracigim. Smile
'' Cennet kolay değil Cehennem lüzumsuz değil.''
Sevdan beni terketmedi~

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi