yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dakdoritang / 닭도리탕
#1
Dakdoritang / 닭도리탕

[Resim: nMpqdN.jpg]

Dakdoritang baharat ve tadı nefis lezzetlerle dolu geleneksel kızarmış tavuk yemeğidir. Yeşil ve kırmızı biber, patates, soğan ve havuç gibi sebzelerin çeşitleri ile, acı biber ve soya sosu ile marine edilir. Gochujang'a (kırmızı biber salçası) ek olarak, yemeğin Jalapenos içerebilmesi kesinlikle damak tadınızı canlandıracaktır. Oldukça baharatlı tat alabilirsiniz, bunu dengelemek için bol haşlanmış pirinç yemeyi unutmayın.

Malzemeler (4 Porsiyon)

1-2 jalapenos (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sarımsak
2 yemek kaşığı Gochujang (kırmızı biber salçası)
2 yemek kaşığı gochugaru (kırmızı pul biber)
2 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı susam yağı
2 adet taze soğan
1 yemek kaşığı zencefil
2 su bardağı su
Tuz kıyılmış ve biber

Tarifi

1. Patatesleri soyun ve (her patatesi yarım kestikten sonra her yarım kesilmişi dört çeyreğe bölün.) sekize kesin.
2. Soğanları da patates gibi aynı şekilde kesin.
3. Havuçların kabuğunu soyun ve kendi genişliği ile aynı boyuttaki uzunlukta kesin.
4. İsterseniz jalapenoyu (julyen) dilimleyin.
5. Bir tencerede, yeşil soğan hariç tüm malzemeyi birleştirin.
6. Kapağı kapatın ve orta ateşte 30-40 dakika pişirin.
7.Tuz ve karabiber serpin.
8. Yeşil soğanları doğrayın ve kaynadıktan 5 dakika sonra yeşil soğanı ekleyin.
9. Pilav ile sıcak servis yapın.

English

Dakdoritang is a traditional braised chicken dish that is full of spices and flavors which are exquisite in taste. It is marinated with hot pepper and soy sauce, containing assortments of vegetables such as green & red chili peppers, potatoes, onions and carrots. Some may include jalapeños to this dish in addition to gochujang (red chili pepper paste) which will surely wake up your taste buds. As it can get quite spicy, be sure to eat plenty of steamed rice to offset the heat

Recipe Ingredients (Yields 4 Servings)

1-2 jalapenos (optional)
2 tbsp minced garlic
2 tbsp gochujang (red chili pepper paste)
2 tbsp gochugaru (red chili pepper flakes)
2 tbsp soy sauce
1 tsp sugar
2 tsp sesame oil
2 green onions
1 tbsp ginger
2 cups water
Salt and pepper

Cooking Directions

1. Peel potatoes and cut them into eight pieces (cut each potato in half and then cut each half into four quarters).
2. Cut onions the same way as the potatoes.
3. Peel carrot and cut it into lengths about the same size as its width. Cut each slice into four quarters.
4. Slice jalapeño (julienne), if desired.
5. In a heavy pot, combine all ingredients except green onions.
6. Cover and cook for 30-40 minutes over a medium flame.
7. Sprinkle salt and pepper to taste.
8. Chop and add green onions to simmer for 5 additional minutes.
9. Serve hot with rice.

Çeviri: ^^tubi^^

Kaynak / Source
www
Cevapla
#2
Paylaşım için teşekkürler... Smile
Cevapla
#3
Teşekkürler paylaşım için. Tavuk sevmem fazla ama benim bile iştahımı kabarttı diyebilirim ^_^
~~ Hayat ya bir gözü pek maceradır ya da hiçbir şeydir ~~
Cevapla
#4
Konu için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#5
Paylaşım için teşekkürler Smile
Cevapla
#6
Bunlar yenilecek yemekler.Tanıtım ve paylaşım için teşekkür ederim Smile
Raise your words,not your voice.
It is rain that grows flowers, not thunder.

Rumi.

Cevapla
#7
Yapımı kolay gibi görünüyor.
Paylaşım için teşekkürler.

[Resim: NoRXrOH.gif]
İnandığın kadar yakınsın...
Twitter

www
Cevapla
#8
Bizim tavuk yemeklerinden. Biggrin Lezzetli görünüyor ama galiba çok baharatlı. Smile
Teşekkür ederiz. Smile
www
Cevapla
#9
Çeviri ve paylaşım için, "^^tubi^^" nickli arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Eline sağlık!

[Resim: ljpgmB.jpg]

[Resim: LANqmb.jpg]

[Resim: y51Og7.jpg]

[Resim: y51OQ7.jpg]
Cevapla
#10
Konu ve düzenleme için teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi