yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 4 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daisy / 데이지 (2006)
Artik Kore filmleri arasinda en çok sevdigim diyecegim film budur sanirim.
Sagolsun sassy_efe sayesinde izleyebildim...
Papatyalari çok seven benim gibi birinin böyle bir filmden etkilenmemesine sasirmali zaten. Smile

Bu çığlık çığlığa dalgalar ve hüzünlü güzel martılar rüzgara çarpıp çarpıp gelip doluyorlar kalbime!

http://efsaneprens.com/
Efsane Prens WebSitesi
Daisy filmi tek kelimeyle harika bir film. Smile Woo Sung Jung'un oyunculugunu zaten çok begeniyorum ve burada yine çok güzel bir is çikarmis. Smile Isminden, oyuncularindan filmin zaten kaliteli ve sürükleyici oldugu belli... Hemen hemen bütün Güney Kore filmlerinde oldugu gibi sonu yine çok üzüyor... Olsun ama biz alistik diyerek herkesin izlemesini tavsiye ederim. Smile
İmzan kurallara uymadığı için silinmiştir.
Resimlerden falan güzele benziyor, yalniz kizin salini çok sevdim. Biggrin
Hangi essiz cümleleri kullanarak baslasam bilmiyorum ki. Izledigim ikinci Kore filmiydi. Tam 3 kez izledim herhalde dolu dolu. Çekim yeri, essiz müzigi, Gianna Jun'u, Jeong Woo Song'u ve adini bilmedigim polisimizle muh-te-sem-di. Bir katile katillik bu kadar mi yakisir! Benim de sik sik yaptigim seydir insanlari uzaktan izlemek. Pencerenin yaninda durup da sevdigi kizin ardindan bihaber el sallayan bir adam. O kahve içerken adam camdan ona eslik ediyor. Ve ayrintilar 15 Nisan 4:15'te kapiya gelen papatyalar. Bir yanda gizli aski çagiran papatyalar diger yanda ölümü getiren gerçegi hatirlatan siyah laleler.
Büyükbabasinin antika olarak tanimladigi genç bir ressam. Ünlü ressama özenip papatyalari resmediyor. Köprüden düsüsü ona papatyalarla gizli aski getiriyor.
Polisimiz... O zavalli zararsizdi aslinda. Yanlis zamanda yanlis yerdeydi. Elinde fark etmedigi papatyalarla. Beklenenin kendisi olmadigini söyleyemezdi.
Sessiz diye tabir edilen filme müthis aksiyon sahneleri hareket katiyor. Katilimiz biraz sabirsiz. Sessizce izlesen n'olurdu sanki.
Kizin çaresizligi katili harekete geçirir. Onun için polisi sormaya bile gider. Kiz baskasini bekledigini söyler. Jeong Woo'nun mimikleri müthisti.
O muhtesem sahne bir kösede içerde kalan katil, bir kösede bekledigine hesap sormak yerine onun nasil oldugunu kagitlarla anlatmaya çalisan esas kiz, diger kösede hiç aklinda yokken askindan aci çeken bir adam.
Filmin finali ancak böyle toparlanabilirdi zaten. Film biterken ilk cümlem: "Olan polise oldu." olmustu. Ama simdi olan kime oldu bilmiyorum. Katilin ne suçu vardi yada hangi katil bu kadar masum. Kizin tek derdi papatya adami görmekti... Yanisi essiz, müthis, orijinal, bir yapim. Harleme Koreliler çok yakismis. Ayrica albümdeki birinci ve onuncu parça çok etkileyici. Siz hala izlemediniz mi? Super Flowers unuttun mu sen iyi adamsin ben kötü adamim...
10 numara film.
(05-12-2008, Saat: 0:45)yasocum yazdı: 10 numara film.

Bunu begendigine göre (eger izlemediysen) A Moment to Remember'i da tavsiye ederim. Eminim onu da begeneceksin.
Jun Ji ve Woo Sung'un oynadigi bir film ve bence konu oldukça etkileyici. Paylasim için tesekkürler. Smile
Evet en kisa zamanda onuda izleyecegim, listemde ilk sirada tesekkürler. Smile
Bende bu film sayesinde Kore filmlerini sevmeye basladim... Konusu, replikler, sarkilari hepsini çok sevdim.
Bir sey soracagim. Ben bu filmin sonundaki sarkiyi nereden indirebilirim?
Ben de izledim. Bir filme ne kadar güzellik sigdirilabilirse o kadar vardi bence bu filmde. Smile Kesinlikle izlenmeli bence. Smile
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi