yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daeheung Dongheon (Historical Site)
Daeheung Dongheon (Historical Site)

[Resim: 91571396.jpg]

Tanıtım

Dongheon, Joseon Hanedanlığı'nın üst resmi şehirler için idari yapı ya da karargâhına bakmaktaydı. Bu çini 3 katlı 4 çatılı ve önden 6 kon yandan 2 kon ve boydan /yükseklikte 3.3 metredir. Kayıtlarda oyulmuş kapılar gösteriyor ki ahşap ev 1407 yılında inşa edilmiştir. Geç Joseon Hanedanlığı mimarisini karakteristik evlerinden olan ev bir zamanlar Daeheung-myeon ofisi olarak kullanılmış fakat sökülmüş ve orijinal görünümünde 1979’da restore edilmiştir.

*Kon: İki sütun arasındaki boşluğu ölçmek için kullanılan eski alan ölçme birimi

Adres: Chungcheongnam-do Yesan-gun Daeheung-myeon Dongseo-ri 106-1

Web site
http://www.yesan.go.kr

Düzenleyen: Elif94

English

Introduction
�Dongheon� refers to the administrative building or headquarters for the top city official of the Joseon Dynasty. This tile-roofed house measures six Kans* (14.4 meters) on the front, two Kans (or 4.8 meters) on the side and is 3.3 meters in height. Records carved on its gate show that the wooden house was constructed in 1407. The house, which is characteristic of late Joseon Dynasty architecture, was once used as Daeheung-myeon Office, but was dismantled and restored to its original appearance in 1979.

*Kan: ancient building area measurement unit corresponding to the space between two columns

Address: Chungcheongnam-do Yesan-gun Daeheung-myeon Dongseo-ri 106-1

Homepage
http://www.yesan.go.kr

Kaynak / Source

Tumblr'ım
#WelcomeJAEJOONG
31.03.15_30.12.16
 ¤  
[Resim: 36676148.jpg]

[Resim: 58648500.jpg]

[Resim: 79100278.jpg]

[Resim: 74340440.jpg]

Tumblr'ım
#WelcomeJAEJOONG
31.03.15_30.12.16
 ¤  
1407 yilinda insaa edilmis bayagi eski bir tarihi var. Karargah olarakta kullaniliyormus. Smile Tesekkürler bunu bize tanittiginiz için. Smile

Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
Paylasim için tesekkürler bebim. Opucuk

1407 yilinda insaa edilmis bayagi eski bir tarihi varBiggrin
Tanitim için sagol kankimOpucuk
İmzanız büyük olduğundan silinmiştir.
Çok güzel yapilar gerçekten. Neredeyse 600 yildir ayakta. Biggrin

Baya eski degil çok çok eski bir yer dilek olay saglam olmasa hiç bugün buralara gelirmiydi korelilerAlkis
Bu çini 3 katli 4 çatili ve önden 6 kons yandan 2 kons ve boydan /yükseklikte 3.3 metredir.
*Kan: Iki sütun arasindaki boslugu ölçmek için kullanilan eski alan ölçme birimi.

Kons'mu yoksa kan'mi anlamadim. Saskin Kons nedir. Biggrin
Paylasim için tesekkürler canim.
Herşey Değişti, Hiç bir zaman hiç bir şey eskisi gibi olmayacak...

Tüm dünya vazgeç dediğinde,umut fısıldar;
"Bir kez daha dene."
Tanitim icin tesekkürler, canim.
Gerçek Aşk, MUHAMMED'ül Aşktır.(s.a.v)
Gençliğine Güvenip Vakit Cok Erken Derken,ELVEDA Bile Dizemezsin Giderken.N.F.K
Detayli tanitim için çok tesekkür ederiz. ^^
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012