yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chilsan Melon Village
Chilsan Melon Village

[Resim: 7sanvillageinfo.gif]

Chilsan'in güneyinde batı-doğu Namhae Ekspres Yolundan geçer ve Seokimhae IC ve Jangyu kapalı rampasının şehir bitişiğindedir. Bu nedenle, Gyeongnam Gimhae Chilsan Kavun Köyü, doğal ortamda ve uygun yöntem ile kendine özel kavun üreterek Chilsan ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Tarih / Kaynak:

Kimhae, Geumgwan-gun yada Geumgwansogyeong olarak Shinra İmparatorluğundan buyana adlandırılmıştır. Büyük Busan şehrinin yanındaki gösterişsiz Gimhae düzlüğünde köklü bir geçmişe sahip olan Gaya kültürünün kaynağıdır. 42 yılında, Kral Suro Kim 6 Gaya ülkelerinin üzerinde Garakkuku kurdu. 10. Garakguk kralı Guhyeong'un zamanında Geumgwan-gun olarak adlandırıldı. Üç imparatorluğun birleşmesinden sonra, Gimhae'ye kral Munmu tarafından Gimhae Sogyeong olarak yeniden isim verildi.

Köy Verileri:

1 Temmuz 1981: Gimhae-eup, Gimhae-siye terfi ettirildi ve Chilsan-dong olarak adlandırıldı, bugün 10 dongdan birisi.

12 Eylül 1998:
Chilsan'in ve Seobu'nun birleştirilmesi sonucu Chilsanseobu-dong olarak adlandırıldı.

Ayrıntılı Bilgi için Tıklayınız

Kaynak: http://www.invil.org/

English:

Namhae Express Way crosses west-east on the southern part of Chilsan and the town is adjacent to the ramp close to Jangyu and Seokimhae IC. Therefore, Gyeongnam Gimhae Chilsan Melon Village is contributing to the economy of Chilsan by producing their specialty of melon with advantageous natural environment and convenient traffic.

History/Origin:

Kimhae has been called Geumgwan-gun or Geumgwansogyeong since Shinra Empire. It is the source of Gaya culture with long history possessing the broad Gimhae plain adjacent to the big city of Busan. In 42, King Suro Kim founded Garakguk to rule over six Gaya nations. It was called Geumgwan-gun at the time of 10th Garakguk King Guhyeong. After the unification of Three Empires, it was renamed Gimhae Sogyeong by King Munmu originating its current name, Gimhae.

Village Data:

Jul 1. 1981:
Gimhae-eup was promoted to Gimhae-si and named Chilsan-dong, one of 10 dongs.

Sep 12. 1998: Named Chilsanseobu-dong combining Chilsan and Seobu.

For Details: chilsan melon vaillage

Source: http://www.invil.org/

Sevdim ben bu köyü Onay tesekkür ederiz Smile
Detayli tanitim için tesekkür ederiz canim Smile
Ulasim rahatça saglandigi kavununda bol yetistigi bir köy..
'' Cennet kolay değil Cehennem lüzumsuz değil.''
Sevdan beni terketmedi~
Çok güzel bir tanitim.Tesekkürler.Smile
adriyass501
[Resim: tumblr_nkiy9h2g7d1u0aiq2o3_250.gif]
L O V E I S Y O U

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi