16-03-2016, Saat: 12:18
Chijeu-Buldak / 치즈불닭
Fire Chicken with Cheese
Peynirli Tavuk
![[Resim: y5EAXn.jpg]](http://i.hizliresim.com/y5EAXn.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 3/4 veya 1 inç küpler halinde kesilmiş 2 kilo tavuk göğsü
- Yarım kase acı pul biber
- 2 veya 3 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı bitkisel yağ veya mısır yağı
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Bir bardağın çeyreği kadar pirinç şurubu (veya mısır şurubu, şeker, bal)
- 6 diş kıyılmış sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kıyılmış zencefil
- 1 kilo ,küçük parçalar halinde kesilmiş, mozzarella peyniri
- 1 kase dilimlenmiş pirinç keki (isteğe bağlı)
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- Bardağın ¼'i kadar su
Yapılışı
1) Acı pul biber, acı biber salçası, soya sosu, 2 yemek kaşığı bitkisel yağ, karabiber, pirinç şurubu, sarımsak ve zencefil bir kap içerisinde birleştirilir. Tatlı ve baharatlı bir hale gelinceye dek iyice karıştırılır.
2) Tavuk eklenerek el aracılığı ile iyice karıştırılır.
3) 1 tava, 1 yemek kaşığı bitkisel yağ ile ısıtılır. Dilimlenmiş pirinç kekleri eklenir ve birkaç dakika kızartılır. Spatula ile, her iki tarafı da hafif kızarıp gevrek hale gelinceye dek, ters çevrilir.
4) Marine edilmiş tavuk, ağır bir tava (tercihen dökme demir) içerisine yerleştirilir. Su ve tavaya son olarak soya sosu ilave edilir. Kapağı kapatılır ve 10 dakika boyunca orta ateşte pişirilir. Eğer normal bir tava kullanılıyorsa pişirme işlemi 7-8 dakika sürecektir. Tavuğun yanmadığından emin olunmalıdır.
5) Kapağı açılarak tavuk, tahta kaşık yardımı ile karıştırılır ve çevrilir. Daha sonra, tavuğun üzerine pirinç kekleri ilave edilir.
6) Isı iyice düşürülerek, altı kısılır. Tavuk tamamen pişinceye dek bir 10 dakika daha kapağı kapalı halde pişirilir. Eğer peynir kullanılacaksa, fırın önceden ısıtılır.
7) Tavuk piştiğinde, üzerine peynir konulur. Peynir eriyinceye ve kabarcıklı hale gelinceye dek birkaç dakika için fırına verilir.
8) Fırından çıkarılır ve üzerine doğranmış yeşil soğan serpilere sıcak şekilde servis edilir.
|| English ||
Ingredients (4 servings)
- 2 pounds of chicken breast, cut into 3/4 or 1 inch cubes
- ½ cup hot pepper flakes
- 2 to 3 tablespoons hot pepper paste
- 1 tablespoon soy sauce
- 3 tablespoons vegetable or corn oil
- ½ teaspoon ground black pepper
- ⅓ cup rice syrup (or corn syrup, sugar, honey)
- 6 large garlic cloves, minced
- 2 teaspoons ginger, minced
- 1 pound mozzarella cheese (optional), cut into small pieces
- 1 cup of sliced rice cake (optional)
- 1 green onion, chopped
- ¼ cup water
Directions
1) Combine hot pepper flakes, hot pepper paste, soy sauce, 2 tablespoons vegetable oil, ground black pepper, rice syrup, garlic, and ginger in a bowl. Mix it well into a sweet and spicy paste.
2) Add the chicken and mix well by hand.
3) Heat up a skillet with 1 tablespoon vegetable oil. Add the sliced rice cakes and fry them for a few minutes. Turn them over with a spatula once or twice until both sides are crispy and light golden brown.
4) Place the marinated chicken into a heavy pan, preferably cast iron. Use the water to rinse the bowl and get the last of the sauce into the pan. Cover and cook over medium high heat for 10 minutes. If you use a normal frying pan, it will take 7 to 8 minutes. Be sure not to burn the chicken.
5) Uncover, stir and turn over the chicken with a wooden spoon. Add the rice cakes to the top of the chicken.
6) Turn down the heat very low. Cover and let cook another 10 minutes, until the chicken is fully cooked. If you’re using cheese, pre-heat the oven broiler.
7) When the chicken is cooked, put the cheese over the top. Slip it into the oven for a few minutes until the cheese is melted and bubbly.
8) Remove and sprinkle with the chopped green onion. Serve hot.
Kaynak / Source
Fire Chicken with Cheese
Peynirli Tavuk
![[Resim: y5EAXn.jpg]](http://i.hizliresim.com/y5EAXn.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 3/4 veya 1 inç küpler halinde kesilmiş 2 kilo tavuk göğsü
- Yarım kase acı pul biber
- 2 veya 3 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı bitkisel yağ veya mısır yağı
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Bir bardağın çeyreği kadar pirinç şurubu (veya mısır şurubu, şeker, bal)
- 6 diş kıyılmış sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kıyılmış zencefil
- 1 kilo ,küçük parçalar halinde kesilmiş, mozzarella peyniri
- 1 kase dilimlenmiş pirinç keki (isteğe bağlı)
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- Bardağın ¼'i kadar su
Yapılışı
1) Acı pul biber, acı biber salçası, soya sosu, 2 yemek kaşığı bitkisel yağ, karabiber, pirinç şurubu, sarımsak ve zencefil bir kap içerisinde birleştirilir. Tatlı ve baharatlı bir hale gelinceye dek iyice karıştırılır.
2) Tavuk eklenerek el aracılığı ile iyice karıştırılır.
3) 1 tava, 1 yemek kaşığı bitkisel yağ ile ısıtılır. Dilimlenmiş pirinç kekleri eklenir ve birkaç dakika kızartılır. Spatula ile, her iki tarafı da hafif kızarıp gevrek hale gelinceye dek, ters çevrilir.
4) Marine edilmiş tavuk, ağır bir tava (tercihen dökme demir) içerisine yerleştirilir. Su ve tavaya son olarak soya sosu ilave edilir. Kapağı kapatılır ve 10 dakika boyunca orta ateşte pişirilir. Eğer normal bir tava kullanılıyorsa pişirme işlemi 7-8 dakika sürecektir. Tavuğun yanmadığından emin olunmalıdır.
5) Kapağı açılarak tavuk, tahta kaşık yardımı ile karıştırılır ve çevrilir. Daha sonra, tavuğun üzerine pirinç kekleri ilave edilir.
6) Isı iyice düşürülerek, altı kısılır. Tavuk tamamen pişinceye dek bir 10 dakika daha kapağı kapalı halde pişirilir. Eğer peynir kullanılacaksa, fırın önceden ısıtılır.
7) Tavuk piştiğinde, üzerine peynir konulur. Peynir eriyinceye ve kabarcıklı hale gelinceye dek birkaç dakika için fırına verilir.
8) Fırından çıkarılır ve üzerine doğranmış yeşil soğan serpilere sıcak şekilde servis edilir.
|| English ||
Ingredients (4 servings)
- 2 pounds of chicken breast, cut into 3/4 or 1 inch cubes
- ½ cup hot pepper flakes
- 2 to 3 tablespoons hot pepper paste
- 1 tablespoon soy sauce
- 3 tablespoons vegetable or corn oil
- ½ teaspoon ground black pepper
- ⅓ cup rice syrup (or corn syrup, sugar, honey)
- 6 large garlic cloves, minced
- 2 teaspoons ginger, minced
- 1 pound mozzarella cheese (optional), cut into small pieces
- 1 cup of sliced rice cake (optional)
- 1 green onion, chopped
- ¼ cup water
Directions
1) Combine hot pepper flakes, hot pepper paste, soy sauce, 2 tablespoons vegetable oil, ground black pepper, rice syrup, garlic, and ginger in a bowl. Mix it well into a sweet and spicy paste.
2) Add the chicken and mix well by hand.
3) Heat up a skillet with 1 tablespoon vegetable oil. Add the sliced rice cakes and fry them for a few minutes. Turn them over with a spatula once or twice until both sides are crispy and light golden brown.
4) Place the marinated chicken into a heavy pan, preferably cast iron. Use the water to rinse the bowl and get the last of the sauce into the pan. Cover and cook over medium high heat for 10 minutes. If you use a normal frying pan, it will take 7 to 8 minutes. Be sure not to burn the chicken.
5) Uncover, stir and turn over the chicken with a wooden spoon. Add the rice cakes to the top of the chicken.
6) Turn down the heat very low. Cover and let cook another 10 minutes, until the chicken is fully cooked. If you’re using cheese, pre-heat the oven broiler.
7) When the chicken is cooked, put the cheese over the top. Slip it into the oven for a few minutes until the cheese is melted and bubbly.
8) Remove and sprinkle with the chopped green onion. Serve hot.
Kaynak / Source