31-05-2013, Saat: 13:38
Chicken Curry Rice
![[Resim: chickencurryrice9144.jpg]](http://img35.imageshack.us/img35/5757/chickencurryrice9144.jpg)
2 Kişilik Malzemeler
- Yarım soğan
- 1/3 kabak
- 1 orta boy patates
- 1/4 havuç
- 1/4 kırmızı dolmalık biber
- 1/4 sarı dolmalık biber
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 265 ml su (yaklaşık 1 su bardağı)
- 2 kişilik haşlanmış pirinç
Hazırlanışı
1- Soğuk suda tüm sebzeleri ve tavuğu yıkayın. Gerektiği şekilde derileri soyulabilir.
2- Soğanı, kabağı, patatesi ve havucu küçük küpler halinde kesin.
3- Dolmalık biber ve tavuk göğsünü küçük parçalar halinde kesin.
Yemek
1- Tavayı 10 saniye önceden ısıtın.
2- Zeytinyağını dökün.
3- Tüm sebzeleri ekleyin. (Dolmalık biber hariç.)
4- Yaklaşık 3 dakika boyunca karıştırın.
5- Dolmalık biberi ve tavuğu ekleyin.
6- Biraz karıştırın. (Yaklaşık 2 dakika)
7- Suyu ekleyin.
8- Sebze ve tavuk yumuşayana kadar kaynatın. (Yaklaşık 5 dakika)
9- Köriyi ekleyin.
10- İyice karıtırın.
11- Tabağın üzerine pirinci koyun.
12- Pirincin üzerine köri ekleyin ve sersin edin.
Kaynak - Source
![[Resim: chickencurryrice9144.jpg]](http://img35.imageshack.us/img35/5757/chickencurryrice9144.jpg)
2 Kişilik Malzemeler
- Yarım soğan
- 1/3 kabak
- 1 orta boy patates
- 1/4 havuç
- 1/4 kırmızı dolmalık biber
- 1/4 sarı dolmalık biber
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 265 ml su (yaklaşık 1 su bardağı)
- 2 kişilik haşlanmış pirinç
Hazırlanışı
1- Soğuk suda tüm sebzeleri ve tavuğu yıkayın. Gerektiği şekilde derileri soyulabilir.
2- Soğanı, kabağı, patatesi ve havucu küçük küpler halinde kesin.
3- Dolmalık biber ve tavuk göğsünü küçük parçalar halinde kesin.
Yemek
1- Tavayı 10 saniye önceden ısıtın.
2- Zeytinyağını dökün.
3- Tüm sebzeleri ekleyin. (Dolmalık biber hariç.)
4- Yaklaşık 3 dakika boyunca karıştırın.
5- Dolmalık biberi ve tavuğu ekleyin.
6- Biraz karıştırın. (Yaklaşık 2 dakika)
7- Suyu ekleyin.
8- Sebze ve tavuk yumuşayana kadar kaynatın. (Yaklaşık 5 dakika)
9- Köriyi ekleyin.
10- İyice karıtırın.
11- Tabağın üzerine pirinci koyun.
12- Pirincin üzerine köri ekleyin ve sersin edin.
Kaynak - Source