yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chang Po Go Festival
[Resim: jangbogoug7.gif]

Gilnori, festival arifesinden önce Wando'nun her kösesini ziyaret eder, muazzam bu festivalin nasil oldugunu akla getirir. Bonguk eskrimi, Kore Bayragi'nin altinda geleneksel dövüs sanati; Jang Bogo Filosu, Birlesik Silla dönemi esnasinda giyilen kostümleri giyer; ve Cenaze Geçit Töreni, bin yil önce yükselen Cheonghaejin'in daha küçük uyarlamasini yapar. Kendi geçit töreni ve geçit töreninde insanlarin yüz ifadeleri izlemeye degerdir. Geçit töreninde bütün katilimcilar, denizin yakininda yasayan insanlarin sertligini ve gururunu parlak bir tarihle yansitir. Sonsuzmus gibi görünen geçit törenini izlerken Wando'nun tarihinin hiç de basit olmadigi fark edilir. Ayni sekilde Wando'da insanlarin büyük sefkati. Jang Bogo ve temiz Wando Denizi.

Festival, insanlarin kahkahalarinin ve sarkilarinin her yerde yankilanmasiyla daha da heyecanli olur, gece gökyüzüne nakis isleyen olaganüstü havai fisek gösterisi ve Mayis'ta insana hayat veren deniz meltemi. Festivalde bütün olaylarin çok fazla anlamli ve ilginç olmasina ragmen herhangi bir ayrintiyi kaçirmak istenilmeyecektir. Festivalin önemli kismi Wando Limani'nda "Liman Sömürge Takimi"nin sefer törenidir. Sefer töreni Jang Bogo filosunun denize açilmadan önce tekrar sahnelenen törendir. Gilnori takimi törenin tutuldugu yere gitmesiyle daha da heyecan verici olmaya baslar. Tören, Dangje'nin Jangjwa'yi miras olarak almasiyla doruk noktasina ulasir. Cheonghaejin'in ana üssünün nerede oldugu saptanir ve askeri müzik Cheonghaejin Ordusu tarafindan çalinir. Jang Bogo'nun mesajinda oldugu gibi, bize 21. yüzyilda okyanus çagi açilmasini rica ediyor. Güney denizinde adalarin son grubu olan Wando, bir anda bin yilin surlarina gider. Hayranlik uyandiran ve güçlü, sanli tarihi ve Denizlerin Krali Jang Bogo ile agzina kadar dolu. Festival, katilimcilarina derin ve kalici bir etki yaratiyor. Gerçekten, Wando'nun Jang Bogo Festivali her yil, Koreli Yarimada'da yapilan birkaç festivalden daha fazla parlar.
''Çungecin ordausu tarafindan askeri müzik çalinir'' Jang Bo Go'nun iyi bir yerlesim yeri yapmaya çalistigi Çungecin. Sad Paylasim için tesekkürler Sinan. Smile
Rica ederim Hilal, bunlari yazarken aklima bir anda Chang Bo Go'nun müzigi ve diziden birkaç bölüm gözümün önüne geldi. Özellikle korsanlarin Cheong Hae Jin'e saldirdiklarinda Jang Bo Go'nun annesini kaçirdiklari an ve Jang Bo Go'nun Cheong Hae Jin'i üs edinerek Kim Woo Jing'e korsanlari yok edecegine dair söz verdigi bölümler aklima geldi...
Böyle bir festivalin olmasi gerçekten çok güzel bir sey. Festivali okuyunca aklima gelen ilk sey, Jang Bo Go'nun Çin ordusunda general olduktan sonra dogdugu yere gidip babasinin öldügü noktaya Yona ile birlikte gelmesiydi. Yere diz çöküp aglayarak babasini anmisti ve küçük bir anma töreni yapmisti. Hatta tam o bölümde Jan Bo Go Theme'nin degisik bir versiyonu çaliyordu. Duygu yüklü bir sahneydi. Tesekkürler paylasim için.. Smile

Bizim için önemi olan bir festival bence çok tesekkürler. Smile Böylece kullanici adin Wando'nun önemimide anladim. Smile
Hakkınızı helal edin. ~
sunshine yazdı:Bizim için önemi olan bir festival bence çok tesekkürler. Smile Böylece kullanici adin Wando'nun önemimide anladim. Smile

Aynen ben de. Smile
Sanirim düzenlenen bu festivallerden en çok buna katilmak isterdim. Bana Kore kültürünü en çok bu festival yansitiyormus gibi geldi. Sleepy

Bu çığlık çığlığa dalgalar ve hüzünlü güzel martılar rüzgara çarpıp çarpıp gelip doluyorlar kalbime!

http://efsaneprens.com/
Efsane Prens WebSitesi
Çok güzel bir konu ama nedense birden çok üzüldüm.. Jan Bo Go'yu çok özledim..
gözlem yazdı:
sunshine yazdı:Bizim için önemi olan bir festival bence, çok tesekkürler. Smile Böylece kullanici adin Wando'nun önemimi de anladim. Smile

Aynen ben de. Smile
Sanirim düzenlenen bu festivallerden en çok buna katilmak isterdim. Bana Kore kültürünü en çok bu festival yansitiyormus gibi geldi. Sleepy

Arkadaslar düsünceleriniz için tesekkür ederim. Sizlere aynen katiliyorum. Bagimsizlik mücadelesi veren bir lider olan Jang Bo Go'nun adina böyle anlamli ve serefli bir festivalin yapilmasi Kore halki için gurur verici bir olay.
Verdigin bilgiler için tesekkür ederim. Biggrin

Bu çığlık çığlığa dalgalar ve hüzünlü güzel martılar rüzgara çarpıp çarpıp gelip doluyorlar kalbime!

http://efsaneprens.com/
Efsane Prens WebSitesi
[Resim: 070413wandomain03xk2.jpg]

Bu fotografin festivale ait oldugunu ve Cheong Hae Jin'de yasananlarin canlandirildigini düsünüyorum. Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi