yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cha-Dol Ba-Ki / 차돌박이
#1
CHA-DOL BA-KI (차돌박이)

[Resim: 114vert.jpg]

Chadol, evlerde ve Kore lokantalarında popüler olarak tercih edilen ince dilinmiş dana gögüs etinden yapılan bir tür yemektir. Bu yemeğin olmazsa olmazı etinin taşınabilir veya sabit gaz ya da kömür ızgara üzerinde marine edilmiş şekilde pişirilmesidir. Yemeğin eti sığırın diğer etlerine göre biraz daha yağlıdır ancak yağı hissedemeyeceğiniz kadar ince dilimlenmiştir bu yüzden dilimlerde yağ pek yer almaz. Bu yemek pişmiş chadol susam yağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğan salatasına (pa muchim) bandırılarak da yenilebilir. Buna ek olarak et marul, ıspanak gibi yapraklı bitkilerle ya da dwenjang ssamjang ile boylu boyuna sarılabilinir.

Chadol etine Kore süper marketlerinden ya da yerel et pazarlarından taze bir şekilde ulaşabilirsiniz. Salata olarak kullanılan Pa muchim satın alınabileceği gibi evde de kolayca yapılabilir.

Pa muchim Malzemeleri

4 demet taze soğan
2 çorba kaşığı susam yapı
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı gochugaru (kırmızı biber pul biber)
¼ çay kaşığı tuz
1 baş taze yeşil marul

Tarif

İnce tek lokma büyüklüğündeki parçalar halinde, şeritler şeklinde marul yapraklarını ve soğanları uzunlamasına kesiniz.
Geniş bir kapta susam yağı, sirke, tuz, kırmızı ve pul biberleri karıştırarak güzelce çırpınız.
Etin bulunduğu kaba hazırladığınız soğan, marul ve sosu karıştırınız.

bin_pişman

[Resim: 114vert.jpg]

Chadol baki is a thinly sliced beef brisket meal that is also popular at homes or at Korean restaurants. The meat is not marinated whatsoever and it’s simply cooked on portable or built-in gas or charcoal grills. The meat is usually fattier than other parts of the beef, yet it’s thin enough that each slice doesn’t contain too much fat. And because of its thinness, each slice cooks very fast over open grills for quick bite after bites. Cooked chadol baki can be dipped in a sauce made up of sesame oil, salt, and pepper and eaten together with shredded scallion salad (pa muchim). Additionally, lettuce, spinach, or other leafy vegetable(s) can be used to wrap to all contents altogether along with a dab of dwenjang or ssamjang. To see visual illustrations, click here.

Fresh packages of chadol baki meat can be purchase at Korean supermarkets or local meat markets. Pa muchim is also available for purchase but can be easily prepared at home.

Recipe Ingredients: Pa Muchim

4 bunches scallions
2 tbsp sesame oil
2 tbsp rice vinegar
1 tsp gochugaru (red chili pepper flakes)
¼ tsp salt
1 head green leaf lettuce

Mixing Directions

Cut scallion pieces lengthwise into very thin strips and also leaf lettuce into thin, mouth-sized pieces.
Whisk sesame oil, vinegar, red chili pepper flakes and salt in a large bowl.
Add scallions and lettuce to the bowl and toss well to combine.
#2
Emeğine sağlık canım. Onay
.
#3
[Resim: yj72.jpg]
#4
[Resim: 19vert.jpg]
#5
[Resim: j1jd.jpg]
#6
[Resim: 125vert.jpg]
#7
[Resim: 130vert.jpg]
#8
[Resim: 1vertj.jpg]
#9
Konu için Teşekkürler. ^^
Çeviri çok güzel olmuş, bu güzel yemeği tanıttığın için Teşekkürler Seher'im. Opucuk
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]
#10
Konu için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld

(17-01-2011, Saat: 12:49)lndy yazdı:
CHA-DOL BA-KI (차돌박이)

[Resim: 114vert.jpg]

Chadol, evlerde ve Kore lokantalarında popüler olarak tercih edilen ince dilinmiş dana gögüs etinden yapılan bir tür yemektir. Bu yemeğin olmazsa olmazı etinin taşınabilir veya sabit gaz ya da kömür ızgara üzerinde marine edilmiş şekilde pişirilmesidir. Yemeğin eti sığırın diğer etlerine göre biraz daha yağlıdır ancak yağı hissedemeyeceğiniz kadar ince dilimlenmiştir bu yüzden dilimlerde yağ pek yer almaz. Bu yemek pişmiş chadol susam yağı, tuz, karabiberve rendelenmiş soğan salatasına (pa muchim) bandıralarak da yenebilir. Buna ek olarak et marul, ıspanak gibi yapraklı bitkilerle ya da dwenjang ssamjang ile boylu boyuna sarılır.

Chadol etine Kore süpermarketlerinden ya da yerel et pazarlarından taze bir şekilde ulaşabilirsiniz. Salata olarak kullanılan Pa muchim satın alınabileceği gibi evde de kolayca yapılabilir.

Pa muchim Malzemeleri

4 demet taze soğan
2 çorba kaşığı susam yapı
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı gochugaru (kırmızı biber pul biber)
¼ çay kaşığı tuz
1 baş taze yeşil marul

Tarif

İnce tek lokma büyüklüğündeki parçalar halinde, şeritler şeklinde marul yapraklarını ve soğanları uzunlamasına kesin.
Geniş bir kapta susam yağı, sirke, tuz, kırmızı ve pul biberleri karıştırarak güzelce çırpın.
Etin bulunduğu kaba hazırladığınız soğan, marul ve sosu karıştırınız.

bin_pişman

[Resim: 114vert.jpg]

Chadol baki is a thinly sliced beef brisket meal that is also popular at homes or at Korean restaurants. The meat is not marinated whatsoever and it’s simply cooked on portable or built-in gas or charcoal grills. The meat is usually fattier than other parts of the beef, yet it’s thin enough that each slice doesn’t contain too much fat. And because of its thinness, each slice cooks very fast over open grills for quick bite after bites. Cooked chadol baki can be dipped in a sauce made up of sesame oil, salt, and pepper and eaten together with shredded scallion salad (pa muchim). Additionally, lettuce, spinach, or other leafy vegetable(s) can be used to wrap to all contents altogether along with a dab of dwenjang or ssamjang. To see visual illustrations, click here.

Fresh packages of chadol baki meat can be purchase at Korean supermarkets or local meat markets. Pa muchim is also available for purchase but can be easily prepared at home.

Recipe Ingredients: Pa Muchim

4 bunches scallions
2 tbsp sesame oil
2 tbsp rice vinegar
1 tsp gochugaru (red chili pepper flakes)
¼ tsp salt
1 head green leaf lettuce

Mixing Directions

Cut scallion pieces lengthwise into very thin strips and also leaf lettuce into thin, mouth-sized pieces.
Whisk sesame oil, vinegar, red chili pepper flakes and salt in a large bowl.
Add scallions and lettuce to the bowl and toss well to combine.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi