yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Car Free Day in Seoul
Car Free Day in Seoul

[Resim: QZPbGG.jpg]

22 Eylül “Seoul Arabasız Günü”dür. “Seoul Arabasız Günü” enerjinin korunmasını ve hava kirliliğinin azaltılmasına destek veren bir gündür. Bugünde toplu taşıma araçları hariç özel araçlar trafiğe çıkmaz. Seoul, yoğun trafikten uzak bir şehir haline gelir.

Arabasız gün etkinliği, her yıl yaklaşık 40 ülkede 2,000 civarı şehirde aynı anda gerçekleştirilir.

**English**

September 22nd(Monday) was ‘Seoul Car Free Day’. ‘Seoul, Car Free Day’- an energy preservation and environmental protection campaign-aims to reduce air pollution, noise and traffic jams by restraining automobile use as well as creating ‘Car-Free City’ by diminishing air pollution from cars.

A series of campaigns such as ‘Co2 reduction-Tracing Ecological Foot Print’ ‘Public Transportation Use Campaign’, and ‘Unused Cellular Phone Collecting Campaign’ enables consumers to realize how right consumption attitude and small changes in life habit can greatly affect the protection of the environment. Many consumer organizations including the National Council of the Green Consumers Network in Korea and the Korean Federation for Environmental Movement participated in the Campaign.

The campaign was simultaneously observed in about 2,000 cities in 40 countries across the world.

Hakkınızı helal edin. ~
Ne güzel.Hiç araba kullanilmiyor.Böylece hava kirliligi de önlenmis oluyor.. Simdi bir kez daha takdir ettim.. Biggrin
Tanitim için tesekkürler Tugba abla emegine saglik.. Alkis
Ne güzel bir konu bulmussunuz. Smile Umarim bizim ülkemizdede böyle yilda bir kezde olsa hava kirliligini önlemek için bu tür uygulamalar olur. Smile
'' Cennet kolay değil Cehennem lüzumsuz değil.''
Sevdan beni terketmedi~
Hava kirliligi önleniyor ve ayni zamanda bisiklet kullanarak spor da yapmis oluyorlar. Bizim ülkemizde de en az birgün böyle olmali bence. :d Konu için tesekkürler ablacim. Opucuk
Bence çok güzel bir gün. Hava kirliligi önlenmis oluyor bu çok güzel bir sey. Onay Abla tesekkür ederiz tanittigin için. Smile
Sanirim bu anlamli güne Seoul'de önem veriliyor.Tesekkürler Tugba...Smile
Bizde hergün uygulanmasi lazim valla. Biggrin Tesekkürler Tugba bu temiz havali konu için. Smile
Song II Gook Ve Papatya

Ne kadar duyarli insanlar su Koreliler. Opucuk
Ne güzel olurdu buralarda da arabasiz gün.
Tanitim için tesekkürler...
Ne kadar anlamli bir gün...Bayildim Smile Tesekkür ederiz tanitim için. Smile
Vaov çok önemli bir gün gerçekten. Böyle bir gün düzenlemeleri yasadigimiz Dünya'ya karsi ne kadar bilinçli olduklarini gösteriyor. Smile Birçok ülkede düzenlenen bu gün Türkiye'de düzenlenmiyor herhalde. Bir güncükte olsa trafiksiz birgün çok güzel olurdu kesinlikle. Onay Tesekkür ederiz abla. Opucuk

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi