yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bulgogi / 불고기
Bulgogi / 불고기

[Resim: basic_bulgogi_2000x2000.jpg]

Bulgogi Kore'deki en meşhur sığır et yemeklerinden olup ince ince dilinmiş sığır bonfile ve sığır etinin diğer kısımlarından (kaburga) yapılır. Sosu için genellikle lezetine lezzet katan soya sosu, susam yağı, karabiber, sarımsak, soğan ve zencefil kullanılır ve bu sosta iki ila dört saat arasında marine edilmiş şekilde bekletilir. Bulgogi geleneksel ızgaraya benzemesine karşın kavurma ve tavada pişirme özelliklerine de sahiptir. Bu yemeğin içinde haşlanmış ve ızgara şeklinde tüm diş sarımsak, doğranmış kuru ve yeşil soğan bulunmaktadır. Kore mutfağında tadabileceğiniz eşsiz tatlardandır.

Bu yemekte daha çok marul, ıspanak etin sarılması için kullanılırken diğer yeşil sebzeler yanında servis edilir. Çoğu zaman yanında ara yemek olarak ssamjang, kimchi gibi yemeklerde servis edilir.

Malzemeler

İnce ince dilinmiş dana bonfile ya da kaburga kısmı
5 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı soya sosu
İnce ince kıyılmış sarımsak
1/4 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı Mirin ( tat vermek amacıyla isteğe bağlıdır )
2 çorba kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 tutam yeşil soğan
2 adet ince dilinmiş havuç

Yemek Tarifi

Havuç hariç diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırınız. En az iki saat buzdolabında marine edilmiş şekilde bekletiniz. Eti istenilen kıvama getirebilmek için orta derecedeki ateşte pişiriniz.
Sonunda ise havuç ekleyerek 3 dakika daha pişiriniz.
Pilav ile servis yapınız. Afiyet olsun.

First Genius

Bulgogi is one of Korea's most popular beef dishes that is made from thinly sliced sirloin or another prime cut of beef (rib eye). It is usually marinated in a mixture of soy sauce, sesame oil, black pepper, garlic, onions, ginger, and sugar for two to four hours to enhance the flavor and its tenderization. Bulgogi is traditionally grilled but broiling or pan-cooking is common as well. Whole cloves of garlic, sliced onions, and chopped green peppers are often grilled or cooked at the same time. It is often served to non-Koreans as a first taste of Korean cuisine.

This dish is usually served with a side of lettuce, spinach, or other leafy vegetable, which is used to wrap a slice of cooked meat, often times along with a dab of ssamjang, kimchi, or other side dishes, and then eaten as a whole. To see a visual illustration, click here.

Korean 101: Bul is the Korean word for fire and gogi is meat, therefore, it translates into fire meat. However, it's not quite spicy in taste but somewhat on the sweet side.

Recipe Ingredients

1 lb thinly sliced beef (sirloin or rib eye)
5 tbsp sugar
½ cup soy sauce
2 buds finely chopped garlic (can be crushed but remove buds before serving)
¼ tsp salt
5 tbsp Mirin (sweet sake, optional)
2 tbsp sesame oil
2 tbsp toasted sesame seeds
1 cup split green onions
2 cups thinly sliced carrots (optional)

Cooking Directions

Mix all ingredients except carrots. Marinate in refrigerator for at least 2 hours.
Cook over medium high heat until meat is just short of desired completion.
Add carrots and cook for an additional 3 minutes.
Serve with rice.

Kaynak / Source

Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
[Resim: bulgogi.jpg]

[Resim: bulgogiplate.jpg]

Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
Tanıtım için teşekkür ederiz...Onay

>>> http://www.facebook.com/pages/korea-fans...2387364063
Konu için teşekkür ederiz. Lezzetli görünüyor. ~ Smile
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Bulgogi yedim ve gerçekten çok hoş bir yemek. Ben evde Tavuklu bulgogi yapıyorum oda çok lezzetli oluyor. Biggrin

Konu için Teşekkürler. Biggrin

Hiç hoş durmuyor bence. Biggrin Zuhaha

Teşekkürler. Shy
a pink & beast & 4minute & btob & clc

in the cube
Yemek güzel görünüyor. Tanıtım için Teşekkür ederim.
KLaus !
[Resim: 4nm6uj8.gif?1]
Tadını en çok merak ettiklerimden birisidir. Teşekkürler konu için Sehercim. Smile
Yemeyi istediklerim arasında listede ilk sıralarda yer alıyor, gerçekten tadını merak ediyorum. ^^
Tanıtım için Teşekkürler. Smile
İmzanız büyük olduğundan dolayı silinmiştir.
Et yemeklerine bayılırım... Wink Tanıtım için teşekkürler. Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi