Bulgogi / 불고기
![[Resim: basic_bulgogi_2000x2000.jpg]](http://s18.postimg.org/jem3dm7kp/basic_bulgogi_2000x2000.jpg)
Bulgogi Kore'deki en meşhur sığır et yemeklerinden olup ince ince dilinmiş sığır bonfile ve sığır etinin diğer kısımlarından (kaburga) yapılır. Sosu için genellikle lezetine lezzet katan soya sosu, susam yağı, karabiber, sarımsak, soğan ve zencefil kullanılır ve bu sosta iki ila dört saat arasında marine edilmiş şekilde bekletilir. Bulgogi geleneksel ızgaraya benzemesine karşın kavurma ve tavada pişirme özelliklerine de sahiptir. Bu yemeğin içinde haşlanmış ve ızgara şeklinde tüm diş sarımsak, doğranmış kuru ve yeşil soğan bulunmaktadır. Kore mutfağında tadabileceğiniz eşsiz tatlardandır.
Bu yemekte daha çok marul, ıspanak etin sarılması için kullanılırken diğer yeşil sebzeler yanında servis edilir. Çoğu zaman yanında ara yemek olarak ssamjang, kimchi gibi yemeklerde servis edilir.
Malzemeler
İnce ince dilinmiş dana bonfile ya da kaburga kısmı
5 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı soya sosu
İnce ince kıyılmış sarımsak
1/4 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı Mirin ( tat vermek amacıyla isteğe bağlıdır )
2 çorba kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 tutam yeşil soğan
2 adet ince dilinmiş havuç
Yemek Tarifi
Havuç hariç diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırınız. En az iki saat buzdolabında marine edilmiş şekilde bekletiniz. Eti istenilen kıvama getirebilmek için orta derecedeki ateşte pişiriniz.
Sonunda ise havuç ekleyerek 3 dakika daha pişiriniz.
Pilav ile servis yapınız. Afiyet olsun.
First Genius
Bulgogi is one of Korea's most popular beef dishes that is made from thinly sliced sirloin or another prime cut of beef (rib eye). It is usually marinated in a mixture of soy sauce, sesame oil, black pepper, garlic, onions, ginger, and sugar for two to four hours to enhance the flavor and its tenderization. Bulgogi is traditionally grilled but broiling or pan-cooking is common as well. Whole cloves of garlic, sliced onions, and chopped green peppers are often grilled or cooked at the same time. It is often served to non-Koreans as a first taste of Korean cuisine.
This dish is usually served with a side of lettuce, spinach, or other leafy vegetable, which is used to wrap a slice of cooked meat, often times along with a dab of ssamjang, kimchi, or other side dishes, and then eaten as a whole. To see a visual illustration, click here.
Korean 101: Bul is the Korean word for fire and gogi is meat, therefore, it translates into fire meat. However, it's not quite spicy in taste but somewhat on the sweet side.
Recipe Ingredients
1 lb thinly sliced beef (sirloin or rib eye)
5 tbsp sugar
½ cup soy sauce
2 buds finely chopped garlic (can be crushed but remove buds before serving)
¼ tsp salt
5 tbsp Mirin (sweet sake, optional)
2 tbsp sesame oil
2 tbsp toasted sesame seeds
1 cup split green onions
2 cups thinly sliced carrots (optional)
Cooking Directions
Mix all ingredients except carrots. Marinate in refrigerator for at least 2 hours.
Cook over medium high heat until meat is just short of desired completion.
Add carrots and cook for an additional 3 minutes.
Serve with rice.
Kaynak / Source
![[Resim: basic_bulgogi_2000x2000.jpg]](http://s18.postimg.org/jem3dm7kp/basic_bulgogi_2000x2000.jpg)
Bulgogi Kore'deki en meşhur sığır et yemeklerinden olup ince ince dilinmiş sığır bonfile ve sığır etinin diğer kısımlarından (kaburga) yapılır. Sosu için genellikle lezetine lezzet katan soya sosu, susam yağı, karabiber, sarımsak, soğan ve zencefil kullanılır ve bu sosta iki ila dört saat arasında marine edilmiş şekilde bekletilir. Bulgogi geleneksel ızgaraya benzemesine karşın kavurma ve tavada pişirme özelliklerine de sahiptir. Bu yemeğin içinde haşlanmış ve ızgara şeklinde tüm diş sarımsak, doğranmış kuru ve yeşil soğan bulunmaktadır. Kore mutfağında tadabileceğiniz eşsiz tatlardandır.
Bu yemekte daha çok marul, ıspanak etin sarılması için kullanılırken diğer yeşil sebzeler yanında servis edilir. Çoğu zaman yanında ara yemek olarak ssamjang, kimchi gibi yemeklerde servis edilir.
Malzemeler
İnce ince dilinmiş dana bonfile ya da kaburga kısmı
5 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı soya sosu
İnce ince kıyılmış sarımsak
1/4 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı Mirin ( tat vermek amacıyla isteğe bağlıdır )
2 çorba kaşığı susam yağı
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 tutam yeşil soğan
2 adet ince dilinmiş havuç
Yemek Tarifi
Havuç hariç diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırınız. En az iki saat buzdolabında marine edilmiş şekilde bekletiniz. Eti istenilen kıvama getirebilmek için orta derecedeki ateşte pişiriniz.
Sonunda ise havuç ekleyerek 3 dakika daha pişiriniz.
Pilav ile servis yapınız. Afiyet olsun.
First Genius
Bulgogi is one of Korea's most popular beef dishes that is made from thinly sliced sirloin or another prime cut of beef (rib eye). It is usually marinated in a mixture of soy sauce, sesame oil, black pepper, garlic, onions, ginger, and sugar for two to four hours to enhance the flavor and its tenderization. Bulgogi is traditionally grilled but broiling or pan-cooking is common as well. Whole cloves of garlic, sliced onions, and chopped green peppers are often grilled or cooked at the same time. It is often served to non-Koreans as a first taste of Korean cuisine.
This dish is usually served with a side of lettuce, spinach, or other leafy vegetable, which is used to wrap a slice of cooked meat, often times along with a dab of ssamjang, kimchi, or other side dishes, and then eaten as a whole. To see a visual illustration, click here.
Korean 101: Bul is the Korean word for fire and gogi is meat, therefore, it translates into fire meat. However, it's not quite spicy in taste but somewhat on the sweet side.
Recipe Ingredients
1 lb thinly sliced beef (sirloin or rib eye)
5 tbsp sugar
½ cup soy sauce
2 buds finely chopped garlic (can be crushed but remove buds before serving)
¼ tsp salt
5 tbsp Mirin (sweet sake, optional)
2 tbsp sesame oil
2 tbsp toasted sesame seeds
1 cup split green onions
2 cups thinly sliced carrots (optional)
Cooking Directions
Mix all ingredients except carrots. Marinate in refrigerator for at least 2 hours.
Cook over medium high heat until meat is just short of desired completion.
Add carrots and cook for an additional 3 minutes.
Serve with rice.
Kaynak / Source
Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng