yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bosintang / 보신탕

Bosintang / 보신탕

[Resim: bosintang.jpg]

Malzemeler

- Hayvan Eti
- Yeşil Soğan
- Parilla Yaprakları
- Dropwort
- Baharatlar
- Toz Hâline Getirilmiş Parilla

Diğer ismi Gaejangguk'tur. Bosintang, Kore'ye ait olan bir çorbadır. Buna rağmen; Kore'de fazla tercih edilmez. Bu çorbayı rahatlıkla Kore dışındaki ülkelerde görebilirsiniz. Savaş nedeniyle çok eskilerde köpek eti kullanıldığı düşünülmektedir. Ama, Koreliler bunu kabul etmemektedir. Bu nedenle, bu yemeği değişik etlerle Kore mutfağında görebilrsiniz.

Çeviri / Translation : burcu kore
Kaynak: Wiki

English

Materials

- Animal Meat
- Green Onion
- Parilla Leaves
- Dropwort
- Spices
- Parilla Seeds Powder

Bosintang's other name is Gaejangguk. It is Korea's soup that is owned.Whereas; it is not prefferred in Korea. This soup can be seen in countries outside Korea. Dog meat is used in case of war is considered too old.Korean people do not accept it. So; This dish is different in the kitchen can be seen in Korea.

Source: Wiki

[Resim: 33679382.jpg]

[Resim: 52943080.jpg]

[Resim: 332216952502f88a95d4.jpg]
[Resim: tumblr_lmwz6wSie11qao9wxo1_250.gif]

대한민국
And we, as Cassiopeia,
will protect our five stars; to guide them when they’re lost
Internette çorbanin diger adi Köpek Çorbasi diye geçiyor. Genellikle köpek etiyle yapiliyormus. Bu yüzden Kore yerine baska ülkelerde çogunlukla yapiliyor demek ki... Kore'de zaten kabul etmiyormus köpek etiyle yapildigini... Bu iyi iste... Smile
Konu için tesekkürler... Onay
Tesekkürler... Ama pek lezzetli degil gibi.
Köpek eti mi?! Iyi ki reddediyorlar.
[Resim: 41026802.gif]

Görünüsü güzele benziyor ama tadi nasil çok merak ediyorum. Emegine saglik.
Ay Allah'im... Sanki et yok köpek etini kullaniyorlar.. Ofkeli

[Resim: 18yorum.jpg]

*

JangAşina ~
(05-09-2010, Saat: 14:14)asina yazdı: Ay Allah'im... Sanki et yok Köpek etini kullaniyorlar.. Ofkeli

Bence de et mi yok yaa. Kizgin
Tesekkürler emegine saglik...
Tanitim için tesekkürler. Smile
Az önce esimle bu çorbanin ismine bakiyorduk..Esim bir anda "Aa, bu köpek eti çorbasi, Korelilerin geneli bu yemekten nefret eder. Bahsini bile açmayiz." dedi. Bu çorba maalesef sadece köpek etiyle pisiyormus.. Ben hiç duymadim ya da görmedim Kore'de... (Çin'e yakin sehirlerinde yapiliyormus.)
Paylasim için tesekkürler. Sayende bu çorbadan uzak durmam gerektigini ögrendim. ^^

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi