yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bitgoeul Road (Bitgoeul-ro / 빛고을로)
Bitgoeul Road (Bitgoeul-ro / 빛고을로)

Bitgoeul Yolu, Gwangju'da bulunan bir otobandır. Karayolu olarak Yuchon-dong, Seo-gu, Gwangju, Dongnim-dong, Buk-gu'yu biribirine bağlar. Yaklaşık 4km uzunluğundadır.

29 Aralık 2004 tarihinde açıldı ve ismi Sendai Yolu olarak belirlendi. Bu otoban Kore ile Japonya arasında kardeş bir şehir kurmak için yapılmıştır. Ancak Koreli insanlar, Japon tarzı adlandırmaların uygun olmadığını, değiştirilmesi gerektiğini savunmuşlardır. Nisan 2005 yılında bu otobanın ismi Bitgoeul Yolu olarak değiştirilmiştir. Şu anda Sendai Yolu, Guus Hiddink Stadyumu yakınlarında bulunur ve yaklaşık 1.8 km uzunluğundadır.

Çeviri: joo yoon

[Resim: asdzj.png]
English

The Bitgoeul-ro Road(Hangul: 빛고을로) is an urban expressway in Gwangju, Korea. The highway connects from Yuchon-dong, Seo-gu, Gwangju to Dongnim-dong, Buk-gu (2.5 miles.)

It opened on December 29th 2004 and the name was Sendai-ro Road (Hangul: 센다이로, Hanja or Japanese: 仙臺路), to celebrate forming a sister city between Gwangju, Korea and Sendai, Japan. However people aroused the road name of this road should be changed because it's not fit naming Japanese style on the gateway of Gwangju. So Gwangju changed a road name: Bitgoeul-ro Road in April, 2005. Now Sendai-ro Road is located in near Guus Hiddink Stadium, about 1.8km (1.1 miles).

Kaynak / Source
[Resim: 30284856.png]

[Resim: title1243844328.jpg]

[Resim: dfgdfr.png]
Güzel bir tanıtım olmuş kardeşim. Hırsızlar için yapacak bir şey yok onlar yaptıklarından utansın sen tanıtımına devam et. Smile
'' Cennet kolay değil Cehennem lüzumsuz değil.''
Sevdan beni terketmedi~
Çok güzel bir tanıtım olmuş. Emeğine sağlık... Smile
Teşekkürler.
Çok güzel bir tanıtım olmuş, ellerinize sağlık. Smile
adriyass501
[Resim: tumblr_nkiy9h2g7d1u0aiq2o3_250.gif]
L O V E I S Y O U
Ancak Koreli insanlar, Japon tarzı adlandırmalarının uygun olmadığını degiştirilmesi gerektigini savunmuşlardır. Bence de Korece adlandırılması daha iyi olmuş. Onay Çok güzel bir konu olmuş. Teşekkürler. Smile
Korelilerin yeniden bir isim vermesi iyi olmuş... Onay
Yolun kuş bakışı görünümü güzelmiş. Smile
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
Paylaşım için teşekkürler. Onay
♥ TVXQ ♥
Yunho & Changmin
I'm Proud To Be Cassiopeia!
Tanıtım için teşekkürler. Alkis

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi