09-02-2011, Saat: 10:23
Her seyin asirisi zarar.

MAVİSÜLÜN MISRA
Bir Koreli'yle Türkiye Hakkında...
|
Bizim insanlarimizdan Kore yi sevmeyen oldugu gibi, Korelilerden de bizi sevmeyenlerin hiç bir sey hissetmeyenlerin olmasi çok normal. Geçenlerde vatandaslik hocamiz söyle dedi:
- ''Kore savasinda natoya girmek için, ta oralara gidip neden yardim ettiysek. Sanki vatan, millet, namus savasimiydi ki? Orada bosuna ölen askerlerimizin sehit olduguna bile inanmiyorum.'' dedi. Bu nasil bir mantiktir sizce!... Benim cevabim: Benim zaten koreye karsi sevgim onlarin samimi güzel duygularinin oldugunu farketmem oldu, bize çok benziyorlar bence ve Türkleri gerçekten dogru tanimislar... Biz pek çok kitaya hükmetmis bir milletiz fakat bazi ülkeler bunu yanlis vs yorumluyor ama hem özgürlük hem saygi götürdük gittigimiz her yere =) Atalarimizla her daim gurur duyuyorum onlari çok seviyorum ♥ simdi nato olayini ben kendi düsüncemle açiklayayim.. Tarih dersi testlerinde bu sorunun cevabi tabiki notoya girmek içindir. Fakat tarih ayridir tarih dersi ayri.Askerlerimiz nato amaçli oradaki insanlara yardim etmemistir manevi görev olarak görüp yardimda bulunmuslardir... Ben asiri milli degerime bagliyimdir, ![]() ![]() Benim insanlarim Türk kardeslerimde asla asimile olmaz bati hayranligi vs. içine girenler olsada ülkemize Türklüge bir laf gelince bizim milli duygularimiz hemen cosar bu diger milletleri çok korkutan ve en eskilere orta asyaya dayanan bir durum. Vatan millet namus deyince bizim gözümüz fani hayatta sahip oldugumuz hiç bir seyi görmez. ![]() Atalarimiz bu vatani miletimizi namusumuzu, Çanakkale Anavartalarda Conk Bayirinda vs. her zaman her daim her yerde korurken aralarinda torunlarimiz bir gün gelip bizi unutmazlar degilmi? Diye konusurlarmis onlari unutmak söz konusu bile olamaz.. Bu vatan topraklari heryeri kazara ölmüs kisilerle degil bilerek sehitlik mertebesine yükselmis atalarimizla doludur.Açliktan ölecegimi bile bilsem bu vatanin bir küçük topragini bile vermem kimseye ve böyle düsünen bir sürü vatan sever genç kardesimin oldugunu biliyorum bu benim asla süpeye düsmemi sagliyor bu vatan her daim bizim ve bizim kalacak. ![]() Not: Ne çenem düstü üzgünüm ![]() ![]()
10-02-2011, Saat: 0:11
(Son Düzenleme: 23-07-2011, Saat: 23:58, Düzenleyen: Gökkuşağı_Girl.)
Vay Miss_oz123 körü körüne baglanmak mi? Nereden çikti o? Güzel...
![]() ![]() ![]() Bu arada maçta berabere bitti. TÜRKIYE 0--0 KORE maç izlemem kolay kolay ama bu maça baktim nedense. ![]()
Seda & Min Ho
21-07-2011, Saat: 1:01
(Son Düzenleme: 23-07-2011, Saat: 23:51, Düzenleyen: Gökkuşağı_Girl.)
Bence herkes ayni düsünceyi paylasmiyordur. O kiz öyle dediyse baskasi farkli düsünebilir.
![]() ![]() 49 Days...
07-08-2011, Saat: 7:46
O onun kisisel düsüncesi, ben inaniyorum ki onlarinda bize bizim kadar ilgi duyuyordur... Bizim nasil onlarin dizilerinde vs. güzel geliyorsa bizimkilerde onlara öyle gelir
![]()
07-08-2011, Saat: 11:11
![]() konu güzel,ama gülmedim de degil hani.arkadaslar, duruma sevip sevmemek bayilip ayimak diye bakmayin.eger bu sekilde düsünürseniz,her türlü hayal kirikligi yasarsiniz.korelileri yada koreyi çok sevmek pembe bulutlar içinde debelenmek,yada hayal kurmak degil,tabii bir durum.fakat insanlarin biz size bu sekilde yaklasmayiz demesine takilmaniz apayri bir komedi.biz korelilere evlenme teklif etmiyoruz sonuçta degil mi? simdi bizim yas grubumuzda bulunan insanlar,özellikle tarihlerine karsi biraz duyarsizlar.koreliler bizi sevmiyor bizde onlara kalmadik demeyi gerektiren bir durum da yok ortada.onlar çok duyarlilar ve korede ki türklerle her firsatta belgesel çekimi yapiyorlar. ülkeler arasi yada toplumlar arasi dostluk tamamen farkli bir boyuttur.farkli kesimler ve inançlar zit görüsteki insanlar birbirlerini sevmeyebilirler.ve iki toplumdaki insanlarin milli menfaatleri ayni olmayacagindan kurulacak dostluk için birbirleine yatirim yapmalari ve birbiri aleyhine çalisma yapmamalari yeterlidir.su an büyükelçiliklerimiz ve üst düzey yöneticilerimiz,yatirimcilarimizin o ülkede rahat bir sekilde yasamalari gerçekten iki ülke insaninin dostluk baglarinin oldugunu göstermez mi? sakin olun korkacak bir sey yok,savasmadigimiz ,savastirilmadigimiz müddetçe dostuz.bu arkadas belli ki kültürümüzü tanimiyor o kadar^^
söylecek bir şeyler vardı,sustuğumda..
şu an onlar da yok, mühürlenmeli dilim... Beni güzel hatırla GİDİYORUM ... kore fansın değerli üyeleri kendimden geriye kucak kucak mutluluk bırakıyorum size.özleyin beni ![]()
07-08-2011, Saat: 11:17
bu arada milli duygulara bagli olmak güzel ama durduk yere hassaslasmanin önemi yok.arkadaslar hepimiz ögrenciyiz ve gelisen dünyada yanlizca iletisim geçiyor.o yüzden kültürümüzü tanitmakta gösterirsek hassasligimizi sikmadan, isteyene.o zaman telasa hiç gerek kalmaz.allahim ne sekersin sen öyle bilge kagan
![]() bundan menfaatçilik çikarilmasin,istesek de olamiyoruz ya milletçe.gelenin basimizin üstünde yeri var.ama herkesi de bekleriz deyip susacagiz hepsi bu ![]() selametle kalin ![]()
söylecek bir şeyler vardı,sustuğumda..
şu an onlar da yok, mühürlenmeli dilim... Beni güzel hatırla GİDİYORUM ... kore fansın değerli üyeleri kendimden geriye kucak kucak mutluluk bırakıyorum size.özleyin beni ![]()
18-08-2011, Saat: 23:15
Gerçektende bu yaptiklari çok ayip benim çok agrima gitti dinimle bu sekilde alay edilmesi biz onlarin hiç gerçek olmayan dinleriyle alay ediyormuyuz.Açikçasi artik onlari eskisi kadar sevmiyorum.Eger orada olsaydim böyle birsey yaptiklarina onlari pisman ederdim benim dinimle böyle alay edemezler.
Allah'ı bulan neyi kaybetmiş, Onu kaybeden neyi bulmuştur.
19-08-2011, Saat: 2:30
Ya arkadaslar bazilariniz konuya yazdiklari cevapkari okudumda gülmedim degil...
Bunu sadece bu kisinin kisisel görüsü diyorum, hane birtanesi böyle düsünüyor diye hepsini zaten genellememek gerek, ya birde su var kimseye de gelin zorlan bizi sevin demiyoruz aslinda bu mesaji yazan kisi biraz daha Türkler ve bilhassa Türkiye hakkinda arastirma yapis olsaydi Türkiyenin nekadar mükemmel, Tarihi nekadar uzun ve mükemmel oldugunu ama neyse, ben nasil Kore hakkinda herseyi daha iyi anlamak için arastiriyorsam o ve onun gibi düsünenlerde aslinda öyle yapsinlar yada sonun kadar susup cahil kalsinlar........ Konuyu saptirmadan yazmaya çalistim yoksa dökecek çok seyim vardi da neyse, Arkadaslar kafaniza takmayin böyle seyleri yine diyorum herkesin düsüncesi kendine ama insan bir arastirir ☆ BIGBANG ♫ 2NE1 ☆ BlOCK B ♫ MBLAQ ☆ INFINITE ♫ MISS A ☆ 2PM ♫
☆ YG FAMILY | JYP NATION ☆ |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|