yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir Koreli'yle Türkiye Hakkında...
Türkiye de bir grup genç Kore hayrani tüm Türkiye hayrani degil ki bu ülkenin. Biggrin Ayrica dizilerinden dolayi , sempatik insanlar ve ilginç buldugumuz için ilgimizi çekiyorlar,benim için öyle...Yoksa Kore'ye gitseniz çogunuz 'Ben burda yasayamam benim hayal ettigim yer böyle degildi.' deyip geri dönersiniz.Yanlis birsey de demek istemiyorum ama dinsel yönden cazip gelmeyen yanlari çok fazla ki bu benim için hiç sorun degil ben oranin yemeklerini acaba bunun içinde ne var kaygisi yasamadan yerim. Biggrin Herkesin görüsüne saygi duyarim ama gerçekçi olmakta sikici hayal kurmak insana cazip geliyor o zaman devam derim... Smile
(11-09-2009, Saat: 16:23)J4D1R3 yazdı: türklerin çinlileri sevicegini zannetmiyorum ama türklerin en çok sevdigi ülkeler önce türk ülkeleri sonra pakistan kurtulus savasindaki yardimlari yüzünden bizde onlara borçluyuz ondan sonra japonya ve kore geliyor
ayrica kendisinde bir eziklik psikolojisi gördüm çinlileri de seviyormusunuz bizi neden seviyorsunuz falan sanirim o da bizim buradaki kore savasindan ve koreden haberi olmayan ortalama vatandasimiz gibi olan bir koreli herhalde ben o kadar da kore delisi olmadigim için ki sadece filmlerini dizilerini izlemeyi seviyorum ama abartmadan kore kore diye de ölmüyorum pembe bulutlarda da yasamiyorum kimseye kendimi sevdirmeye çalisamayacagim valla seven böyle sevsin sevmeyen de sevmesin güzel bir paylasim olmus gerçekler acidir Biggrin

Onay

çok haklisin bende senin gibi düsünüyorum
(11-09-2009, Saat: 16:15)joyadelmar2 yazdı: Uzak Dogu'nun Incisi Kore diye bir kitap okumustum. Orada diyordu ki atalarimizin kurdugu dostluk unutulmaya yüz tuttu ama milli takimimizin 2002'deki basarisiyla bu dostlugu tazeledi.
Ancak öyle görünüyor ki en azindan bazilari için tekrar tazelenmeli...

Bu çarsamba ( 9 subat ) saat tam 20:00 da bu maçi tekrar kazanma sansimiz var.
Koreli oppa'mlada tartismistik çok kisa olarak bunu.
Belki koreliler yener falan dedi.
O an içimden hiç yenmelerini istemedim.
Yani eger yenersek daha özel,farkli bir yerimiz olabilirdi...
Umarim olur,umarim bir gün bizim onlari sevdigimiz kadar bizi severler...

Sen Benim İçin İlktin
Senin Tahtın Hep Boştu
Bunu İlk Kez Anladım

Bence bu düsünce sadece o Koreli'ye de ait olabilir.
Çünkü televizyon kanallarindan da izledigim bir çok Kore ile ilgili haberlerde de Koreliler'in biz Türkler'e karsi çok güzel duygular besledigini ve diger ülkelerden çok ayri bir yerde tuttugunu duymustum...
Bence bir tek kisinin duygularini topluma mal etmemek lazim.
Ama Koreliler'e karsi kendimizi de çok kaptirmamamiz hususuna katiliyorum.Smile

Kanatlarımız var da uçmaya mı çalıştık?
Ya da düşmek bitmezken uçmaya mı alıştık?
Gözlerimiz bundan mı her daim yukarıda.Uçmaya çalışırken kırıldı kanadımız.
Bir medeniyet düşün düşmeyi uçmak sanan.Bir kanat düşün düşmek için olmayan.
Bir rahmet düşün alemleri kaplayan.

HYUN JOONG~RAİN

açikçasi bizleri -bizim onlari sevdigimiz kadar- sevmedigi için üzüldüm .. sevenlerde vardir ama :/ dogrusu bencede körü körüne baglanmamak lazim .. aslinda biz oyuncu,sarkici,dizi,film,müzik açisindan onlari sevviyoruz,begeniyoruz ... bu baglanmak olmasada orda okumak istemek veya Korelilerle evlenmek gibi konular baglanmak gibi geliyor ( yanlis anlamayin arkadaslar bu sadece bir fikir .. dogrusu bende isterim ama Biggrin )...bu paylasim için tesekkürler Smile

Kalbin tam olarak kimde?
Benim için endişeleniyor musun?
Seninde benim gibi zamanı durdurmak istediğini hissediyorum.
Hala söyleyemediğim sözler ve kimseye veremediğim kalbimde bekleyen bir aşk var.

Farkl bir bakis, farkli bir düsünce.Herkes sevecek diye bir kalipda yok açikcasi.Bir ülkeden bahsediyoruz ve bir kisinin düsünceysiyle yorum yapiyoruz pek gerçekçi bir yaklasim degil. Sevmeyenler ya da bizim gibi sempati duymayanlar olabilir de onlar kaybederler...Biggrin
Aslinda Türkiye'de kore dizileri ve filmleri verilmeseydi bence Türklerdende bu kadar kisi ortaya çikmayabilirdi..Eger birgün bizim dizilerimizde oralarda yayinlanirsa belki o zaman Korelilerde Türklere bizim kadar kisi ile baglanirlar...! Tabi bu benim fikrim..Smile Tabiki benim o kadar bagliligim olmasada bir tek kisiye baya bagladim kendimi oda dizi oyuncusu yani Korelilerin tümüne degil.. Bence sizde öle yapin.. Ama bir yandanda bu Koreli arkadasimiz kendine göre konusmus olablir fakat benim öznesi degil bizim öznesini kullanmasi benimde aklimi karmaladi.. Herneyse dedikleri gibi hayatin aci gerçekleri..Biggrin
Seda & Min Ho
Üzgünüm ama bu habere aldirmiyorum.Çünkü bu da bazi istisnalardan biri.Ve görüstügünüz kisi de dogal olarak istisna sayiliyor.Kaldi ki burada bir sürü kisi mektuplasiyor.Ilgileri olmasa mektup arkadasi olmak istemezler.Ayrica Kore'de yasayan ve Koreli'yle evlenen bir abla var sitede.O da söyledi onlarin bize olan ilgisini.Bu yüzden kafaniza takmayin. Smile
Ayrica körü körüne baglanmak mi? Nereden çikti o? Biggrin

'If I'm louder;
Would you see me?
Would you lay down in my arms and rescue me?
Cuz we are the same..
I can't love you more than this'
Ben körü körüne baglanma olayina katilmiyorum ki çogumuzun öyle düsündügüne inaniyorum.Türkiye'de sadece Kore'ye ilgi yok.Mesela arkadaslarimin Amerika sevdasi var.O yasam tarzini seviyorlar basketbol oynamak istiyorlar 2 arkadasimda gitti..Iki ülkeye duyulan ilgi arasinda bir fark göremiyorum.Kore'ye duyulan ilgiyi acayiplestirmemek gerekli Biggrin Dogal ve normal bir sey..
Kisisel görüslere saygi duyuyorum.Kore'nin tümünü baglamaz tabiki ..Onay
I Hear Your Voice

-^_^-
Hayal kirikligina ugradim Sad(

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi