yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.2/5 - 5 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir Kore Hayraninin Özellikleri
~ Konu için tesekkürler.
~ Yorumlari okudukça içimizden 'aa aynen bende bende' diyebildik.
~ Ben de bir sey yazmak isterdim ama her sey denmis,katiliyorum Smile

♥ Goo Hye Sun ♥ Yoon Eun Hye ♥ Jang Geun Suk ♥
♥ Park Sung Yeon ♥ : Bu benim Korece Adım Smile
~ 8 ay boyunca yokum,beni unutmayın Biggrin ~
~ Birden bire hayatımın tümü oldun,gecelerime gün gibi doğdun ~

Korea-fans a üye olmalidir.
Korece temel cümleleri veya kelimeleri bilmelidir.
K-pop dinlemelidir.
Koreli bir grubun hayrani olmalidir.
Ezbere en az 2-3 sarki bilmelidir.
Aklima bu kadar geliyor su an Biggrin
-Hayrani olduklari grupla veya kisiyle birlikte gülüp aglayabilmelidir.
-Onlardan haber alabilmek için sürekli forumu ve fan sitelerini takip etmeli.
-Türkiye'ye gelmeleri için çalismalara katilmali...
Benimde aklima bunlar geldi simdilik. Biggrin
koreyi kendi ülkesi gibi sevmeli
yabanci bir ortama girdiginde hemen koreyle ilgili sohbet etmeli
made in korea yazan esyalarini saklayan
annesi posteri yirtacagi zaman onune atlayip anne ne olur onlara dokunma diyip annenin istedigini yapan
kore hayrani oldugundan dolayi acayip anilari olan
koreli görmek için dua eden koreli gördügünde kalbi güm güm diye patlayan
korece kelimeleri söylerken etraftakilerin dikkatini cekmeli
koreye gitme hayali olan
oppasina kiz diyenleri dövmek isteyen
koreye gittmek için derslerine calisan
en sevdigin grubun video klibi yayinlanacagi gun pc nin basinda sabahlayan
eline harita aldigi zamn hemn koreyi göstren
oppasini tvde görünce ne yapacagini bilemeyen

-Kore'yi ikinci vatani gören,her zaman oraya gitme hayali kuran,
-Fan'i oldugu kisileri her zaman destekleyip sahip çikan,onlari daima seven,yaslanip bir ihtiyar olsa da onlari unutmayan,
-Ders kitabinda kore ismi görünce atlayan,Kore yazan heryeri kalp içine alan,
-Kore ile ilgili duydugu her lafa atlayan Smile
-Kore mali olan herseyi almak isteyen,
-Posterlerini cani gibi koruyup,kiristiran ve elleyenlere en sinirli yanini gösteren,
-Rüyalarinda Oppa'sini gören,
-Artik annesine anne degil omma,hakaret ederken bile korece terimler kullanan,bildigi her Korece kelimeyi kullanmaya özen gösteren,
-Sirf Kore'ye gitmek için bile iyi bir meslek sahibi olmayi dileyen ve bunun için daha çok çalisan,
-Çok üsengeç olmasina ragmen sirf poster için onca yol yürüyen,
-Her arkadasina,küçüklere bile kore sevgisi asilamaya çalisan,zorla klip dizi izleten,
-Ön yargili davranip bu ne diyenlerin kafalarinda vazo kirmak isteyen Biggrin
-Ne kadar zor olsa da oppasini görebilme umudunu hiç kaybetmeyen,
-Onlardan Türkiye ismini duyunca dünyalar onlarin olan,
-Oppasinin sicacik bir gülüsünü görünce bile mutluluktan aglayan,
-Ve bir müslüman olarak onlar için çok üzülüp müslüman olmalari için dua eden,
Bu kadar yazdim daha da fazla var ama....Biggrin
-Yani kisaca hayatlarinin merkezi Kore olan canim insanlardir Kore fanlari...Smile
JYJ*BEAST*AZIATIX*M.I.B
사랑하나 봐...천사 시아
Because I'm SHADOW SHADOW SHADOW...
*Güney Kore'ye gitmek için can atan,
*Kore'nin hayali ile uyuyup uyanan,
*Kore'ye gitme hayali ile derslere katlanma nezaketi gösteren,
*Girdigi her ortamda bikmadan sikilmadan Kore'den ve oppasindan bahseden,
*Oppasinin her resmini gördügünde kalbi yerinden çikacak gibi olan,
*Korelilerin posterini cani pahasina korumayi boynunun bir borcu bilen,
*Annesinin of yeter artik bu ne Kore hastaligi böyle demesine ragmen herseye katlanan,
*Televizyonda kanallari degistiriken gördügü çekik gözlüleri , Kore dizisi mi acaba diye umutlanan,
*Birisi görüpde kizacak diye gizliden çubuklarla yemek yiyen,
*Arkadaslarina hergün Kore'yi anlatan,
*Korea-Fans'a cani gönülden üye olan birini görürsen iste o bir Güney Kore hayranidir.....Kalp
(Daha yazacaktim ama simdilik aklima gelenler bunlar..)
pcye oturunca faceden önce korea fansa bakan ve nette oturmayi bos sayip diziye gömülendr.. bakiniz ben Kalp
ikinci kez ve aşkla..
Sevdigi ünlünün, grubun fotograflarini ve posterlerini kimseyle paylasmaz. Kalp
Hastayken bile onlari düsünen. Kalp
Allah'ı bulan neyi kaybetmiş, Onu kaybeden neyi bulmuştur.
Nedir bu dünyada çalkalanan Güney Kore Dalgasi ?
oppasizhayatbos isimli blog da okudugum yazi üzerine bir kaç sey söylemek istiyorum ...
geçen gün de Kore Televizyonunda ''Dünya da Kore hayranligi '' konulu bir program gördüm, sudi arabistandan tutunda meksikaya kadar bütün ülkelerde ve özellikle çogunlugu bayanlardan olusan feci bir Kore Çilginligi var .....

peki nedir bu koreyi bu kadar özel kilan .......?

ilk olarak Güney Kore kendini pazarlamayi çok iyi bilen bir ülke . Medya da en büyük silahi ... Kendini pazarlamak nedir ? güzel bir vitrin hazirlayip disariya sunmak ... evet , dikkat ederseniz K-pop sarkicilari olsun, dizi oyunculari olsun içlerinde bir tek kusurlu görüntüsü olan ,sisman, çirkin birini göremezsiniz çünkü Kore tam noktadan vuruyor ''güzellik'' .. zaten henüz gelisme çaginda olan , kendini arayan ,bir seylere hayran olma, takip etme dürtüsü olan ergen nesil tabiki bu çekici dalga karsisida kayitsiz kalamayip kendini kaptiriyor ......

diger bir etkende dizilerdeki sahane erkeklerin/ bayanlarin sahane görüntüsünün yani sira sevdigi kiza ölesiye sadik, fedakar ,dünyanin sillesine yesede sarsilmayan, yetenekli, zengin ve karizmatik olmasi .. yani hepimizin hayallerindeki beyaz atli prensler yatiyor o dizilerin senaryolarinda .. Dogal olarak da ilk olarak güzellikle gençlerin gözüne hitab eden Kore Medyasi ,ikinci basamak olarak da hayallerinde yatan karakter ile kalplerine hitap ediyor zamane ergenlerinin. tabi kimse o ergenlere hayran olduklari oyuncunun çarpik seks iliskileri yüzünden kiz arkadasi tarafindan terk edilip dava edildiginden, ya da çok sevdikleri sarkicinin gece sokakta bir bayani geberene kadar tekme tokat dövdügü gibi haberlerinden asla bahsetmiyor.

son olarak en büyük etkenin farklilik oldugunu düsünüyorum ben... Farkliliktan kastim ,yillardir amerika, avrupa hayranligi ile dürtülmüs eski zamane geçliginin (simdinin anne babalari) yerini, gözünü ve kalbini asyaya diken zamane gençleri almaya basladi .. insanlar artik aptal amerikadan da onun sisme kahramanliklarindan da bikti, ya da avrupanin kendine özgü kibiri ve diger milletleri asalayan tavrindan banal geldigi için kendine en yakin buldugu sicak kanli Kore'ye kaydilar ....

Neden Japonya degil de Kore , ya da Neden Çin degil de Kore peki ?
en önemli etkenlerden biri de dil..... evet Koreceye oranla japonca ve çince çok daha zor ve kaynak çok daha az ... Sahsen ben ilk önce japonca ögrenmek istemistim ama japon bir arkadasin ''japonca çok zor kendi kendine ögrenemezsin ,hem internette fazla kaynak da yok, sen koreceye basla o daha kolay '' demesi ile korece ögrenmeye baslamisimdir . Çinceden zaten hiç bahsetmiyorum, çok yakin bir tanidigim kendi kendine koreceyi ögrenip su gibi konustugu halde üniverstede çince ögrenmesine ragmen halen dogru düzgün konusamasi da sanirim buna örnektir .. Ayrica Japonya ve Çin Kore'ye göre çok daha disa kapali milletlerdir....

Peki Bu Kore Çilginligi Nereye kadar gidecek ? bunun Kore'ye en büyük getirisi sanirim yabancilarla evliliklerin çogalmasi oldu .. Kore'de özellikle koreli erkeklerle evlenen yabanci bayanlar çok fazla ve halen artmakta .. Kore bunu istiyor mu ? ha ,orasi tartisilir ... avrupalasmak ,batilasmak isteyen Kore bunu onayliyor,tesvik ediyor ancak irkin bozulmasina karsi çikan ,yabancilarin kore'yi de bozacagini düsünen eskinin insanlari hala karsi çikiyorlar ....

Kore hayranligi da bir moda kanimca , belki 3 -5 yil sonra feci bir ispanya hayranligi ya da arap kültürü modasi baslayacak ... Kore çok gelismis bir ülke ve özellikle türkiye'ye göre çok daha düzenli ve sistematik bir yasam tarzi var . Hayranligin yanlis oldugunu düsünmüyorum ancak kendi ülkenizi yerin dibine sokarak ,ah keske koreli dogsaydim gibi absürd laflar sarf ederek ,korelilerin tümünü güzellik tanriçasi zannederek ,yasama amacinizin en büyük ve tek nedenini kore'ye endekleyerek hayatinizi sürdürüseniz iste orda zaten hayatinizin dizginlerini kaybetmis olursunuz ... Suan türkiye belki çok da takdir edilecek bir konumda degil ama unutmayin kendi ülkenizin 700 yillik dillere destan br tarihi var , king sae jong bir kore alfabesini icat etti diye bu kadar ünlüyse sizin gözünüzde , fatih sultan mehmet ise suan içinde yasadiginiz istanbulu hediye etti sizlere , atalariniz yillardir dünyaya hükmetti. Korelilerin böyle köklü bir tarihi ya da basarilari bile yok. asalik kompleksine girmeyin lütfen türksünüz ,koreli degilsiniz diye.

bi yerde de dogru

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi