yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilisim Haftasi
#1
Bilisim teknolojilerindeki hizli degisimler, ülkeleri bir yandan çesitli ekonomik ve sosyal çalkantilar içine sürüklerken, diger yandan da yeni ekonomik süper güçler yaratmaktadir. Ister geri kalmis olsun, isterse gelismis, bilisimin gücünün farkina varan tüm ülkeler, teknolojik gelismelere ayak uydurabilmek için var güçleri ile planlar yapmakta, mevcut sistemlerini sorgulamakta ve bilgi toplumunun temel tasi olan insan gücünü her seyin önüne çikarmaktadirlar. Çünkü artik ülkelerin zenginlikleri para ile ya da dogal kaynaklarinin zenginligi ile degil, bilgi ve insan kaynaklarinin zenginligi ile ölçülmektedir. Insan gücü yetistirmenin tek yolu da egitim ve ögretimdir.

Eger bir ülkede egitim kurumlari öncelik sirasinda arka plana itilmisse, genç nüfusa egitim olanaklari saglanamiyor ve gençler toplum disi etkinliklere itiliyorlarsa ve yetisen degerli beyinler baska ülkelere göç ediyorlarsa, o ülke kan kaybediyor demektir. Bu nedenle, Türkiye 21. yüzyilda varligini sürdürebilmek için Milli Egitimini ciddi bir biçimde yeniden yapilandirmak zorundadir.

Bu yapilanma, bilisim teknolojileri ile toplumumuzun düsünme, ögrenme ve iletisim aliskanliklarini gelecegin ihtiyaçlarina göre degistirmelidir. Bunun için, temel hedeflerimiz;

Toplumumuzun tüm kesitlerinde yaratici, esnek ve yenilikçi düsünce tarzini olusturmak,

Bireylerimizin yasam boyu egitimini saglamak ve sosyal sorumlulugunu gelistirmek,

Okullarimizi kendi aralarinda ve çevrelerindeki dünya ile baglantilandirmak,

Yeni egitim yöntemleri kullanarak egitimde etkinligi ve verimliligi artirmak,

Milli Egitim Sistemimizin idari ve yönetimsel mükemmeliyetini saglamak,

Bilgi Toplumuna dönüsümde sayisal uçurumu (digital gap) gidermektir.

Yukaridaki temel hedefleri hayata geçiren politika ve stratejileri üretmek ve gerekli plan ve eylemleri yapmak üzere ülkemizin tüm kaynaklarini seferber ederek bilgili insan gücü yetistirmek en büyük önceligimiz olmalidir.


Avrupa Birligi’ne tam üye olma sürecindeki Türkiye’nin, genç ve dinamik nüfusu ile ekonomik bir güç olusturabilmesi, bireylerini egiterek bilgi toplumuna dönüsümü ile saglanabilir. Bu, Türkiye’nin önündeki en önemli firsatlardan birisidir. Bu baglamda okullarin bilgisayarlanmasina yardimci olunmali, elden geldigi kadar kampanyalara destek verilmelidir.
Shin & Yul Dostluk Fan Kulübü
Prens Yul Taraftarları Fan Kulübü


ÖSS BİTSEDE KURTULSAK BİR AN ÖNCE BU STRES HİİÇ ÇEKİLMİYOR!!!Sad



Cevapla
#2
Toplumumuzun tüm kesitlerinde yaratici, esnek ve yenilikçi düsünce tarzini olusturmak,

Bireylerimizin yasam boyu egitimini saglamak ve sosyal sorumlulugunu gelistirmek,

Okullarimizi kendi aralarinda ve çevrelerindeki dünya ile baglantilandirmak,

Yeni egitim yöntemleri kullanarak egitimde etkinligi ve verimliligi artirmak,

Milli Egitim Sistemimizin idari ve yönetimsel mükemmeliyetini saglamak,

Bilgi Toplumuna dönüsümde sayisal uçurumu (digital gap) gidermektir

Bu Dediklerinde Çok Haklisin Ne Diyim...Paylasim Için Tesekkürler...
www
Cevapla
#3
konu için tesekkürler yaso...
en azindan herkes kendi sorumluluklarini yerine getirebilse birazcik olsun katki saglanabilir...
Cevapla
#4
bunu hülya ablama söyliyim
bilisim teknolojileri ögretmenide
paylasim için tesekkürler
Cevapla
#5
AILELER IÇIN INTERNET KULLANIM ÖNERILERI
1-Internetin, dogru kullanilmadiginda zararli olabilecegi konusunda çocuklarinizi uyarin. Çocuklarinizin, Internet hakkindaki düsüncelerini ve bilgilerini günlük olarak takip edebilir, böylece yanlis bildikleri konulari düzelterek onlari yönlendirebilirsiniz.

2-Internete baglanmak için yalniz sizin bildiginiz bir sifre kullanabilirsiniz. Böylece çocuklarinizin Internete ne zaman baglandiklarindan haberdar olabilirsiniz.

3-Bilgisayari çocugunuzun odasina koymak yerine, herkesin sik kullandigi bir odaya yerlestirin. Böylece çocugunuzun, uygun olmayan sitelere gitmesine kolaylikla engel olabilirsiniz.

4-Bes yasindan küçük çocuklarinizin tek baslarina bilgisayar ve Interneti kullanmalarina izin vermeyin. Bilgisayar ve Internet kullanma saatlerini sinirlandirarak ve bu saatlerde çocugunuza eslik ederek, çocugunuzun güvenligini ve denetimini saglayabilirsiniz.

6-Çocuklarinizin Interneti uygun kullanip kullanmadiklarini, sik kullanilanlar ya da daha önce girilen sayfalarin listesini kontrol ederek denetleyebilirsiniz.
Internetin dogru kullanimi hakkinda bildiklerinizi, arkadaslarinizla ya da çocuklarinizin arkadaslarinin ebeveynleri ile paylasabilirsiniz. Böylece çocugunuzun, arkadaslarinin evinde de güvende olmasina yardimci olabilirsiniz.

7-Çocugunuz yaninizdayken uygun olmayan sitelere girmeyin. Çocuklariniz için uygun olmadigini düsündügünüz sitelere girdiyseniz GEÇMIS bölümünden bu siteleri silebilir böylece çocugunuzun daha sonra bu siteye ulasmasini önleyebilirsiniz.

8-Çocugunuzu Internette tanistigi kisilerle, hiçbir sekilde telefonda konusmamasi ya da herhangi bir sekilde bulusmamasi konusunda uyarin.

9-Eger Internet araciligiyla çocugunuzdan bilgi isteniyorsa, sitenin güvenli olup olmadigini mutlaka kontrol edin. Bu bilgilerin ne amaçla kullanilacagini ögrenin ve bu bilgilerin üçüncü sahislara ulastirilip ulastirilmayacagi konusunda bilgi edinin.

10-Hepimizin bildigi gibi teknoloji hizla ilerliyor ve gelismeleri takip etmek gerek kendimiz, gerekse çocuklarimiz için, içinde yasadigimiz Dünyayi anlamak ve hayattan daha fazla zevk almak adina bir gereklilik halini aliyor. Bu yeni ögrenme sürecinde hepinize keyifli yolculuklar diliyoruz.

ÇOCUKLAR IÇIN INTERNET KULLANIM ÖNERILERI
1. Internette sohbet ederken ya da mektup yazarken; adiniz, soyadiniz,
adresiniz, telefon numaraniz gibi kisisel bilgilerinizi ve kredi karti
numaranizi asla vermeyin. Parolanizi söylemeyin.

2. Internette ailenizle birlikte gezinin veya ziyaret ettiginiz siteleri ailenize söyleyin. Hiçbir seyi ailenizden saklamayin.

3. Ailenizin onayi olmadan;internette tanistiginiz hiç kimseyi aramayin ve kimseyle bulusmayin. Onlara hiçbir sey göndermeyin. Size herhangi bir sey
gönderirse ailenize söyleyin.

4. Ailenizle konusmadan internet araciligiyla sorulan sorulara cevap vermeyin. Hiçbir formu doldurmayin ya da hiçbir yarismaya katilmayin.

5. Hiçbir tartismaya ya da kavgaya katilmayin.

6. Eger hoslanmadiginiz bir seye rastlarsaniz, geri tusuna basin ya
da oturumdan çikin.

7. Internette iyi bir dil kullanin ve nazik olun. Sadece saka yapiyor olsaniz bile kimseyi korkutmayin ya da tehdit etmeyin.

8. Ailenizin sizin güvenliginizi ve sagliginizi düsündüklerini bilin. Bilgisayar ve Internetle ilgili kurallara uyma konusunda ailenizle isbirligi içinde olun
ve basiniza ne gelirse gelsin onlara söyleyin.
Shin & Yul Dostluk Fan Kulübü
Prens Yul Taraftarları Fan Kulübü


ÖSS BİTSEDE KURTULSAK BİR AN ÖNCE BU STRES HİİÇ ÇEKİLMİYOR!!!Sad



Cevapla
#6
boyle onemli bir konuda bilgi verildigine sevindim tesekkurler bilisim haftaniz kutlu olsun
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi