yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Big Mama (빅마마)
Big Mama (빅마마)

[Resim: bigmama2010.jpg]

Big Mama (빅마마), 4 üyeli Koreli bayan vokal grubu olarak M-Boat (YG Entertainment'ın al şirketi) şirketi kapsamında 2003 yılında çıkış yapmıştır. 2007 yılında ise Manwalldang şirketine geçmişlerdir. Müzikleri R&B ağırlıklıdır fakat Pop tarzı da hissedilmektedir. Üç yıllık bir aradan sonra, grup 2010 yılında yeni şirketleri Medya Tailruns ile geri dönüş yapmıştır. 2011 yılında Shin Yeon Ah ve Park Min Hye alt grup olan Big Mama Soul'u kurdu.

English

Big Mama (빅마마) is a 4-member Korean vocal group debuted in 2003 under M-Boat (a YG Entertainment sub-label), in 2007 they moved to Manwalldang label. Their music has a heavy emphasis on R&B but also has a Pop feel to it. After a three year hiatus, the group made their comeback in 2010 under a new label, Tailruns Media. In 2011 Shin Yeon Ah and Park Min Hye formed the sub-group Big Mama Soul.

Üyeler / Members

[Resim: 397pxshinyeonah.jpg]

İsim / Name: Shin Yeon Ah (신연아)
Doğum Tarihi / Birthdate: 08.12.1973

[Resim: 59794357.jpg]

İsim / Name: Park Min Hye (박민혜)
Doğum Tarihi / Birthdate: 09.18.1982

[Resim: 471pxleejiyoung.jpg]

İsim / Name: Lee Ji Young (이지영)
Doğum Tarihi / Birthdate: 07.25.1979

[Resim: 800pxleeyounghyun.jpg]

İsim / Name: Lee Young Hyun (이영현)
Doğum Tarihi / Birthdate: 12.25.1981

Albümler / Albums

- Like the Bible
- It's Unique
- For The People
- Blossom
- 5
Big Mama - 서랍정리 (2012.12.27)
Min Hae (Big Mama) – You & Me (Mini Album)

Şarkı Sözleri / Lyrics

No wonder, we are team of dream!
»» TVXQ! ««

Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...
seni seviyorum -özgü ehe
Paylaşımın için teşekkürler.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Konu için teşekkürler. Smile
Paylaşım için teşekkürler.

┫Kötülükler kara bir çamur gibi bulaşmışsa paçalarına dikkat et insan oğlu; sonun yakın demektir.┣

[Resim: 20061008040601.jpg]

Big Mama'nın dikkat çeken çalışmalarından bir diğeri de 2003 yılında piyasaya çıkan Color Of The Soul Train. Big Mama bu projede, dört yorumcuyla birlikte çıkmış sahneye. Sevilen parçaları, hep beraber tekrar yorumlamışlar. Yorumlanan parçaların arasında, ilk çıkış parçaları olan Break Away'de bulunmaktadır. Ayrıca, albüm bir sahne çalışması olduğu için, dinleyecekleriniz de canlı performanslar. Tüm bunlara rağmen, bence bu projede en çok dikkat çeken şey; Big Mama'yla birlikte sahneyi paylaşan sanatçılar arasında Gummy'nin de yer alması. Zira Gummy, kurulma aşamasında Big Mama'ya katılmak istemiş fakat içeriye girmeyi becerememiş. Sevdiğim seslerden biri olmasına rağmen, gruba alınmama kararını ben de destekliyorum. Değineceğim son proje; çoğumuzun, farkında olmadan Big Mama ile tanışmasına vesile olan bir albüm. Hem filmde uzun uzun dinleme şansımız olmadığından, hem de seslendirdikleri dört parça da Korece olmadığından; ben de dahil olmak üzere, birçok kişi tarafından fark edilmemiş bir çalışmadır Nae meorisokui jiwoogae (2004)'nın film müzikleri...

[Resim: bigmama3.jpg]

Tarzlarını zaman içinde yontmuş olmaları fakat bukalemun gibi tarz değiştirmemiş olmaları, beş sene boyunca durmadan fakat aynı çizgide durmaktan vazgeçmeden üretmiş olmaları ve grup kalmayı başarmış olmaları; Big Mama'nın üretim sürecindeki bence en mukaddes yapı taşlarıdır. Tarz, kalite, gelişim, istikrar, samimiyet gibi değerleri bünyesinde barındıran kızlarımızın devasa bir gerçek hayran kitlesine sahip olmaları; pek de şaşılacak bir şey değil aslında. Big Mama'nın Blossom albümü piyasaya çıktığı ilk gün 60.000 satmasını; gerçek hayran kitlesinin "-Buradayım!" diye haykırdığı an olarak betimlemenin de, son derece yerinde olacağıma inanıyorum.

Big Mama Albüm Kapakları:

___________ ALBÜMLER ___________

Like The Bible (02.07.2003)

[Resim: likethebible2003ey9.jpg]

It's Unique (18.05.2005)

[Resim: itsunique2005ri8.jpg]

For The People (13.10.2006)

[Resim: forthepeople2006ca3.jpg]

Blossom (03.10.2007)

[Resim: blossom2007jp7.jpg]
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥

♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin

_________ ÖZEL ALBÜMLER _________

Big Mama's Gift (24.11.2005)

[Resim: bigmamasgift2005gx9.jpg]

For The Christmas (28.11.2006)

___________ SINGLE"LAR ___________

Money..? Honey..? (10.01.2008)

[Resim: moneyhoney2008xj8.jpg]

Happy Birthday To You (30.07.2008)
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥

♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin

Paylaşım için teşekkürler. Bu grubu çok beğeniyorum. Özellikle Betrayal şarkıları muhteşem! Onay
Teşekkürler. Smile
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Bu grubu yeni gördüm. Merak ettim seslerini Betrayal'i dinledim. Biraz kalın sesleri var ama güzeller. Konu için teşekkürler.
Çok güçlü sesleri var. YG Family'nin üyelerindendirler. Smile
♥ Urineun BIGBANG ♥
BIGBANG'in 6 Yılı!!! VIP'liğimin 4. Yılı!!

[Resim: a2zueqv.gif]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi