Bibimbap / 비빔밥
![[Resim: bibimbap1nz7.jpg]](http://img19.imageshack.us/img19/1249/bibimbap1nz7.jpg)
İçindekiler
Ispanak, mantar, fasulye taneleri, salatalık, kabak, marul, havuç, dövülmüş sığır eti, yumurta, karabiber, tuz, susam yağı, gochujang *
*Gochujang soyadan yapılmış bir lapadır. Birçok Kore yemeğinde kullanılır ve tüm Kore marketlerinden satın alınabilir.
Metot
1. Salatalıkları ince dilimlere doğrayın ve 30 dakika tuzlu suda bekletin. Suyu tamamen süzün.
2. 10 dakika süresince ıspanak ve fasulye tanelerini ayrı ayrı kaynatın. Suyu tamamen süzün ve tuzlayın.
3. Mantar ve kabakları ince dilimlere doğrayın ve tavada yağla kızartın.
4. Dövülmüş sığır etini tuz ve karabiber ilave ederek yağda kızartın.
5. Marulu ince dilimlere doğrayın (salata yapar gibi).
6. Yumurtayı tavada kızartın.
7. Kasedeki pilavın üstüne tüm malzemeleri yerleştirin ve servis edin.
8. Yemeğe başlamadan önce biraz susam yağı ve bir kaşık gochujang ekleyin. Karıştırın. Afiyet olsun.
İpucu: Çok az Gochujang ekleyerek başlayın ve damak zevkine ulaşıncaya kadar ekleyin.
Kore’nin en popüler yemeklerinden biri olan Bibimbap, sığır eti ve farklı sebzeler içerdiğinden besin değeri çok yüksektir.
![[Resim: bibimbapue1.jpg]](http://img259.imageshack.us/img259/5776/bibimbapue1.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
1 carrot, Cooked bean sprouts, Cooked spinach, shiitake mushrooms, eggs, sesame seeds, Sesame oil, Soy sauce and Gochuchang Paste
Preparation:
Put cooked rice in large slightly shallow bowl. Place bulgogi and veggies on top of rice but place separately so you can see each ingredient beautifully placed on rice. Put egg on top. Sprinkle with sesame seeds and drizzle with sesame oil and soy sauce.
When ready to eat, mix all ingredients together with some gochuchang paste, to taste. The bibimpap should be moist and not dry. Add more sesame oil and gochuchang paste, to taste.
Alıntı:arzus
Hangul 비빔밥
Hanja n / a
Revize Romanizasyon bibimbap
McCune-Reischauer pibimpap
Bibimbap (Korece telaffuz: [pibimp ͈ ap] bir popüler bir Kore yemeğidir. Kelime anlamıyla "karma pirinç’’ anlamına gelir. Bibimbap sıcak beyaz pirinç bir kase olarak mamul (sotelenir ve terbiyeli sebze ile tepesinde) devam eder ve (biber salçası) gochujang. Bir çiğ veya kızarmış yumurta ve dilimlenmiş et (genellikle sığır eti) sık yüklenenler vardır. Malzemeyi birlikte iyice sadece yemekten önce karıştırılır. Ya soğuk ya da sıcak servis edilebilir
Sebzeler sık bibimbap içinde (daikon), mantar, doraji (çançiçeği kök) ve Gim yanı sıra ıspanak, soya filizi salatalık, kabak, mu julienned ve gosari (eğrelti otu kaynaklanıyor) içerir kullandı. Dubu (tofu), düz veya sote veya marul bir yaprak, eklenebilir veya tavuk veya balık eti için yerine olabilir. Görsel çekiciliği için, sebzeleri sık sık böylece komşu renkler birbirini tamamlayıcı yerleştirilir.
English:
Korean name
Hangul 비빔밥
Hanja n/a
Revised Romanization bibimbap
McCune–Reischauer pibimpap
Bibimbap (Korean pronunciation: [pibimp͈ap̚] is a popular Korean dish. The word literally means "mixed rice." Bibimbap is served as a bowl of warm white rice topped with namul (sautéed and seasoned vegetables) and gochujang (chili pepper paste). A raw or fried egg and sliced meat (usually beef) are common additions. The ingredients are stirred together thoroughly just before eating. It can be served either cold or hot.
Vegetables commonly used in bibimbap include julienned cucumber, zucchini, mu (daikon), mushrooms, doraji (bellflower root), and gim, as well as spinach, soybean sprouts, and gosari (bracken fern stems). Dubu (tofu), either plain or sautéed, or a leaf of lettuce may be added, or chicken or seafood may be substituted for beef. For visual appeal, the vegetables are often placed so that adjacent colors complement each other.