22-05-2016, Saat: 18:05
Beoseot Minari Chomuchim / 버섯 미나리 초무침
![[Resim: 3o1AAM.jpg]](http://i.hizliresim.com/3o1AAM.jpg)
Malzemeler (4-6 Kişilik)
- 3½ inç uzunlukta ve ince şeritler halinde dilimlenmiş bir İngiliz salatalığının ⅓'i.
- Soyulmuş ve 3½ inç uzunlukta ve ince şeritler halinde dilimlenmiş orta boy havucun yarısı
- İnce dilimlenmiş bir adet orta boy soğanın yarısı
- Bir tam bir yarım tatlı kaşığı tuz
- Uzunlamasına ince şeritler halinde kesilmiş yarım kilo istiridye mantarı (5-6 adet)
- Sapları ve yaprakları düzgünce kesilmiş 1 demet minari
- Kasenin ¼'i kadar acı biber salçası (gochujang)
- 1 yemek kaşığı acı pul biber (gochugaru)
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı beyaz sirke
- 2 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- 1 adet ,saplı, doğranmış yeşil biber (veya jalapeno)
Yapılışı
Sebzelerin Hazırlanışı
1) Salatalık, havuç ve soğan bir kap içerisinde birleştirilir ve yarım tatlı kaşığı tuz ile karıştırılır.
2) Bir tencerede kaynatmak üzere su hazırlanır. Mantar bir dakika kadar beyazlatılır/haşlanır ve sonrasında bir süzgeç veya oluklu bir kaşıkta süzülür. Soğuk su ile yıkanır. Süzülür ve fazla suyunu atmak için sıkılır. Bir karıştırma kabına alınırlar.
3) Su tekrar ısıtılır ve minari 30 saniye ila 1 dakika kadar haşlanır. Soğuk suda birkaç kez yıkanıp süzülür, pişmeye devam etmesini önlemek için temiz su ile değiştirilir. Fazla suyu sıkılır. Lokma büyüklüğündeki parçalar halinde doğranır. Karıştırma kabına eklenir.
4) Salatalık, havuç ve soğan karışımının fazla suyu sıkılır ve karıştırma kabı içerisine konur.
Sosun Hazırlanışı
1) Acı biber salçası, acı pul biber, sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, bal, sirke, susam yağı ve yeşil soğan bir kap içerisinde birleştirilir. İyice karıştırılır ve karıştırma kabı içerisine sebzeler eklenir.
2) Yeşil biber ve el ile veya tahta bir kaşık ile iyice karıştırılır.
Servis
Bir servis tabağına alınır. Susam ile süslenir ve pilav ile servis edilir. Kalanı, 3 gün boyunca hava geçirmez bir kapta buzdolabında muhafaza edilebilir.
|| English ||
Ingredients (Serves 4 to 6)
- ⅓ an English cucumber, sliced in 3 to 3½ inch long and thin strips
- ½ medium carrot, peeled, and sliced in 3 to 3½ inch long and thin strips
- ½ a medium-sized onion, sliced thinly
- 1½ teaspoons salt
- ½ pound king oyster mushrooms (5 to 6 large king oyster mushrooms), cut into thin strips lengthwise
- 1 bunch of water dropwort (minari): about 2 ounces, with the tough stems and leaves trimmed off
- ¼ cup hot pepper paste (gochujang)
- 1 tablespoon hot pepper flakes (gochugaru)
- 2 garlic cloves, minced
- 1 tablespoon honey
- 3 tablespoons white vinegar
- 2 teaspoons sesame oil
- 1 green onion, chopped
- 1 green chili pepper (or jalapeno), stemmed, and chopped
Directions
Prepare vegetables
1) Combine cucumber, carrot, and onion in a bowl and mix with ½ teaspoon salt.
2) Bring water to a boil in a pot. Blanch the mushrooms for 1 minute, then strain them with a strainer or a slotted spoon. Rinse them in cold water. Drain and squeeze to remove excess water. Put them in a mixing bowl.
3) Reheat the water and blanch minari (water dropwort) for 30 seconds to 1 minute. Strain and rinse in cold water a couple of times, changing the water to clean them and to stop them from cooking. Squeeze out the excess water. Chop them into bite size pieces. Add to the mixing bowl.
4) Squeeze out the excess water from the cucumber, carrot, and onion mixture and put it into the mixing bowl.
Make seasoning sauce
1) Combine hot pepper paste, hot pepper flakes, garlic, 1 teaspoon salt, honey, vinegar, sesame oil, and green onion in a bowl. Mix well and add to the vegetables in the mixing bowl.
2) Add green chili pepper and mix well by hand or a wooden spoon.
Serve
Transfer to a serving plate. Sprinkle with the sesame seeds and serve right away with rice. Leftovers can be kept in an airtight container in the fridge for up to 3 days.
Kaynak / Source
![[Resim: 3o1AAM.jpg]](http://i.hizliresim.com/3o1AAM.jpg)
Malzemeler (4-6 Kişilik)
- 3½ inç uzunlukta ve ince şeritler halinde dilimlenmiş bir İngiliz salatalığının ⅓'i.
- Soyulmuş ve 3½ inç uzunlukta ve ince şeritler halinde dilimlenmiş orta boy havucun yarısı
- İnce dilimlenmiş bir adet orta boy soğanın yarısı
- Bir tam bir yarım tatlı kaşığı tuz
- Uzunlamasına ince şeritler halinde kesilmiş yarım kilo istiridye mantarı (5-6 adet)
- Sapları ve yaprakları düzgünce kesilmiş 1 demet minari
- Kasenin ¼'i kadar acı biber salçası (gochujang)
- 1 yemek kaşığı acı pul biber (gochugaru)
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı beyaz sirke
- 2 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- 1 adet ,saplı, doğranmış yeşil biber (veya jalapeno)
Yapılışı
Sebzelerin Hazırlanışı
1) Salatalık, havuç ve soğan bir kap içerisinde birleştirilir ve yarım tatlı kaşığı tuz ile karıştırılır.
2) Bir tencerede kaynatmak üzere su hazırlanır. Mantar bir dakika kadar beyazlatılır/haşlanır ve sonrasında bir süzgeç veya oluklu bir kaşıkta süzülür. Soğuk su ile yıkanır. Süzülür ve fazla suyunu atmak için sıkılır. Bir karıştırma kabına alınırlar.
3) Su tekrar ısıtılır ve minari 30 saniye ila 1 dakika kadar haşlanır. Soğuk suda birkaç kez yıkanıp süzülür, pişmeye devam etmesini önlemek için temiz su ile değiştirilir. Fazla suyu sıkılır. Lokma büyüklüğündeki parçalar halinde doğranır. Karıştırma kabına eklenir.
4) Salatalık, havuç ve soğan karışımının fazla suyu sıkılır ve karıştırma kabı içerisine konur.
Sosun Hazırlanışı
1) Acı biber salçası, acı pul biber, sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, bal, sirke, susam yağı ve yeşil soğan bir kap içerisinde birleştirilir. İyice karıştırılır ve karıştırma kabı içerisine sebzeler eklenir.
2) Yeşil biber ve el ile veya tahta bir kaşık ile iyice karıştırılır.
Servis
Bir servis tabağına alınır. Susam ile süslenir ve pilav ile servis edilir. Kalanı, 3 gün boyunca hava geçirmez bir kapta buzdolabında muhafaza edilebilir.
|| English ||
Ingredients (Serves 4 to 6)
- ⅓ an English cucumber, sliced in 3 to 3½ inch long and thin strips
- ½ medium carrot, peeled, and sliced in 3 to 3½ inch long and thin strips
- ½ a medium-sized onion, sliced thinly
- 1½ teaspoons salt
- ½ pound king oyster mushrooms (5 to 6 large king oyster mushrooms), cut into thin strips lengthwise
- 1 bunch of water dropwort (minari): about 2 ounces, with the tough stems and leaves trimmed off
- ¼ cup hot pepper paste (gochujang)
- 1 tablespoon hot pepper flakes (gochugaru)
- 2 garlic cloves, minced
- 1 tablespoon honey
- 3 tablespoons white vinegar
- 2 teaspoons sesame oil
- 1 green onion, chopped
- 1 green chili pepper (or jalapeno), stemmed, and chopped
Directions
Prepare vegetables
1) Combine cucumber, carrot, and onion in a bowl and mix with ½ teaspoon salt.
2) Bring water to a boil in a pot. Blanch the mushrooms for 1 minute, then strain them with a strainer or a slotted spoon. Rinse them in cold water. Drain and squeeze to remove excess water. Put them in a mixing bowl.
3) Reheat the water and blanch minari (water dropwort) for 30 seconds to 1 minute. Strain and rinse in cold water a couple of times, changing the water to clean them and to stop them from cooking. Squeeze out the excess water. Chop them into bite size pieces. Add to the mixing bowl.
4) Squeeze out the excess water from the cucumber, carrot, and onion mixture and put it into the mixing bowl.
Make seasoning sauce
1) Combine hot pepper paste, hot pepper flakes, garlic, 1 teaspoon salt, honey, vinegar, sesame oil, and green onion in a bowl. Mix well and add to the vegetables in the mixing bowl.
2) Add green chili pepper and mix well by hand or a wooden spoon.
Serve
Transfer to a serving plate. Sprinkle with the sesame seeds and serve right away with rice. Leftovers can be kept in an airtight container in the fridge for up to 3 days.
Kaynak / Source