yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barachum / 바라춤 (Zil Dansi)
[Resim: chum44.jpg]

[Resim: chum43.jpg]

[Resim: chum41.jpg]

[Resim: chum42.jpg]

[Resim: chum45.jpg]
Ilginç ve güzel bir dans oynayasim geldi. Atkilic Paylasim için tesekkürler. Smile
~~
[Resim: 77603138.png]
[Resim: chum46.jpg]

[Resim: chum47.jpg]

[Resim: chum48.jpg]

[Resim: chum49.jpg]

[Resim: chum50.jpg]
[Resim: chum54.jpg]

[Resim: chum51.jpg]

[Resim: chum53.jpg]

[Resim: chum55.jpg]
[Resim: chum59.jpg]

[Resim: chum56.jpg]

[Resim: chum57.jpg]

[Resim: chum58.jpg]

[Resim: chum60.jpg]
[Resim: chum61.jpg]

[Resim: chum62.jpg]

[Resim: chum63.jpg]

[Resim: chum64.jpg]

[Resim: chum65.jpg]
Bara çalan dansçilar önece geri adim atarlar,sonrasinda ise çevik bir hareketle ileriye dogru adim atarlar.Barachum dansinin amaci,seytani ruhlari defetmek ve zihni temizlemektir.
Ilginç bir dansmis. Ellerine saglik canim. Opucuk

My Love JJ <3<3<3<3<3
TVXQ and JYJ Forever OT5 ~
Konu çok güzel olmus resimlerde çok hos tesekkür ederiz canim. Smile
Çok ilginç ve siradisi bir dansmis.
Açikçasi dansi ögrenmek isterdim. Biggrin
Tanitim için tesekkürler.
(06-08-2009, Saat: 18:18)sark_gunesi yazdı:
Barachum / 바라춤 (Zil Dansi)

[Resim: chum.jpg]

~~Dans Hakkinda~~

Barachum (바라춤),Kore geleneksel Budist dansi olan “jakbeop”in bir temsilidir ve Budist kesisler tarafindan “bara (바라)” ile yapilir.”Bara” bir çesit Kore enstrumani olan ve madenden yapilan büyük zil anlamina gelmektedir.Dans,jakbeoplar arasindaki görkemli ve karmasik hareketlerden olusmaktadir.Bara çalan dansçilar önece geri adim atarlar,sonrasinda ise çevik bir hareketle ileriye dogru adim atarlar.Barachum dansinin amaci,seytani ruhlari defetmek ve zihni temizlemektir.
Çeviri:sark_gunesi

~~Orjinal Metin~~

Barachum (바라춤) is a representative of the Korean Buddhist ritual dance, (jakbeop), and is performed by Buddhist monks with bara (hangul:바라). The term bara describes a cymbal-like Korean instrument made with brass. The dance is composed of splendid and complicated movements among the jakbeop. Performers playing bara repeatedly step back and forth or revolve in agile action. The purpose of barachum is to expel evil spirits and to purify the mind.
Kaynak:Wikipedia

Bu güzel tanitim için tesekkür ederiz Seher. Eline saglik. Smile Budist kültürü çok degisik alanlarda boy gösteriyor. Onlardan biri de dans... Smile Resimleri çok begendim. Onay
Hakkınızı helal edin. ~

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi