Sesli harfler kelimenin basina gelirse basina 0 geliyo diye yazmissiniz ama Korece kelimesini yazarken sonda da var. Yoksa hecenin basina mi gleince yaziliyor ?
Konuyu Oyla:
|
Asking Platform For Korean Lessons
|
|
03-08-2011, Saat: 23:13
Evet hecenin basina gelince de 0 kullanilir. Çünkü 한 국 어 yazarken sesli harf herhangi bir sessizle birlestirilmiyor. Farkli bir hecede basa gelmis. O yüzden 0 ile kombine edilir. Bunu söylemeyi atlamisim. Sorunuz için tesekkürler
[Bu sorum biraz saçma olcak ama
Twitterda yazilan seyleri okumaya çabaliyodum su heceyi gördüm 생yanlis anlamadiysam birinci harfin S ikincinin e olmasi lazim ama sondaki o elips seklindeki harfi çikaramadim bi türlü. Acaba o ng sesini veren harf mi ama onun üstünde kisa bi çubuk vardi sanirim.
(04-08-2011, Saat: 19:22)inscrutable yazdı: Bu sorum biraz saçma olcak ama evet -ng sesi. o kia çubuk ele yazarken konuluyor bazen. Ama olmasa da olur. Internet alfabesinde 'o' seklinde yaziliyor. Benim twitterim yok yararli oluyor mu Koreli ünlüleri takipte falan?![]()
06-08-2011, Saat: 14:01
Emeginize saglik.
Basarilarinizin devamini diliyorum...
10-08-2011, Saat: 16:18
(05-08-2011, Saat: 13:42)ottokaji yazdı:(04-08-2011, Saat: 19:22)inscrutable yazdı: Bu sorum biraz saçma olcak ama Çok sagol kafama takilmisti Evet yarari olur tabi de ben daha basta oldugum için
26-08-2011, Saat: 14:15
Seviye 1, 9. derste 이 ve 가 eklerinin kullanimina örnek yoktu, acaba verebilir misiniz?
26-08-2011, Saat: 17:05
(26-08-2011, Saat: 14:15)khjlover yazdı: Seviye 1, 9. derste 이 ve 가 eklerinin kullanimina örnek yoktu, acaba verebilir misiniz?Hemmen veriyorum Simdi o ekler vurgu için kullaniliyor biliyorsun. Türkçe cümle yapilarinda vurgu yüklemden önceki kelimededir. Korecede ise o ekleri alan kelimede. Mesela:뭐가 좋아요? :Ne iyidir? (좋아(çuha) : iyi, demek) Yani illa surda kullanacaksin diye bir kural yok ama kurdugun cümlede vurgulamak istedigin bir sey oldugunda kullanabilirsin. Yukardaki örnek cümle o ek gelmeden de kullanilabilir.
26-08-2011, Saat: 17:27
Dizilerde dikkatimi çeken birsey soracagim. Kisiler birbirlerine seslenirken isimlerin sonunda bazi ekler kullaniyorlar. Mesela Gae In shii gibi. Buradaki 'shii' nin herhangi bir anlami var mi acaba?
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Spoiler![[Resim: 96085140.jpg]](http://img402.imageshack.us/img402/1139/96085140.jpg)
Twitterda yazilan seyleri okumaya çabaliyodum su heceyi gördüm 생yanlis anlamadiysam birinci harfin S ikincinin e olmasi lazim ama sondaki o elips seklindeki harfi çikaramadim bi türlü. Acaba o ng sesini veren harf mi ama onun üstünde kisa bi çubuk vardi sanirim.
Benim twitterim yok yararli oluyor mu Koreli ünlüleri takipte falan?
Basarilarinizin devamini diliyorum...