yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asking Platform For Korean Lessons
Sesli harfler kelimenin basina gelirse basina 0 geliyo diye yazmissiniz ama Korece kelimesini yazarken sonda da var. Yoksa hecenin basina mi gleince yaziliyor ?
Evet hecenin basina gelince de 0 kullanilir. Çünkü 한 국 어 yazarken sesli harf herhangi bir sessizle birlestirilmiyor. Farkli bir hecede basa gelmis. O yüzden 0 ile kombine edilir. Bunu söylemeyi atlamisim. Sorunuz için tesekkürler Smile
[Bu sorum biraz saçma olcak ama Biggrin Twitterda yazilan seyleri okumaya çabaliyodum su heceyi gördüm 생yanlis anlamadiysam birinci harfin S ikincinin e olmasi lazim ama sondaki o elips seklindeki harfi çikaramadim bi türlü. Acaba o ng sesini veren harf mi ama onun üstünde kisa bi çubuk vardi sanirim.
(04-08-2011, Saat: 19:22)inscrutable yazdı: Bu sorum biraz saçma olcak ama Biggrin twitterda yazilan seyleri okumaya çabaliyodum su heceyi gördüm 생yanlis anlamadiysam birinci harfin S ikincinin e olmasi lazim ama sondkai o elips seklindeki harfi çikaramadim bi türlü.Acaba o ng sesini veren harf mi ama onun üstünde kisa bi çubuk vardi sanirim.
Smile evet -ng sesi. o kia çubuk ele yazarken konuluyor bazen. Ama olmasa da olur. Internet alfabesinde 'o' seklinde yaziliyor. Wink Benim twitterim yok yararli oluyor mu Koreli ünlüleri takipte falan?Smile

Emeginize saglik. Onay Basarilarinizin devamini diliyorum...
Tesekkür ederim..Shy
(05-08-2011, Saat: 13:42)ottokaji yazdı:
(04-08-2011, Saat: 19:22)inscrutable yazdı: Bu sorum biraz saçma olcak ama Biggrin twitterda yazilan seyleri okumaya çabaliyodum su heceyi gördüm 생yanlis anlamadiysam birinci harfin S ikincinin e olmasi lazim ama sondkai o elips seklindeki harfi çikaramadim bi türlü.Acaba o ng sesini veren harf mi ama onun üstünde kisa bi çubuk vardi sanirim.
Smile evet -ng sesi. o kia çubuk ele yazarken konuluyor bazen. Ama olmasa da olur. Internet alfabesinde 'o' seklinde yaziliyor. Wink Benim twitterim yok yararli oluyor mu Koreli ünlüleri takipte falan?Smile

Çok sagol kafama takilmisti Biggrin Evet yarari olur tabi de ben daha basta oldugum içinBiggrin
Seviye 1, 9. derste 이 ve 가 eklerinin kullanimina örnek yoktu, acaba verebilir misiniz? Shy
(26-08-2011, Saat: 14:15)khjlover yazdı: Seviye 1, 9. derste 이 ve 가 eklerinin kullanimina örnek yoktu, acaba verebilir misiniz? Shy
Hemmen veriyorum Smile Simdi o ekler vurgu için kullaniliyor biliyorsun. Türkçe cümle yapilarinda vurgu yüklemden önceki kelimededir. Korecede ise o ekleri alan kelimede. Mesela:

뭐가 좋아요? :Ne iyidir? (좋아(çuha) : iyi, demek)

Yani illa surda kullanacaksin diye bir kural yok ama kurdugun cümlede vurgulamak istedigin bir sey oldugunda kullanabilirsin. Yukardaki örnek cümle o ek gelmeden de kullanilabilir.

Dizilerde dikkatimi çeken birsey soracagim. Kisiler birbirlerine seslenirken isimlerin sonunda bazi ekler kullaniyorlar. Mesela Gae In shii gibi. Buradaki 'shii' nin herhangi bir anlami var mi acaba? Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi