yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asking Platform For Korean Lessons
[Resim: soruiareti.jpg]

Korecanlar, Korece'yi ögrenirken mutlaka yanlislarimiz, eksikliklerimiz olacaktir. Ne kadar sik yanlis yaparsak o kadar çabuk ögreniriz. Derslerimizde hizla ilerlerken, bir çok konuda merak ettikleriniz, sormak istedikleriniz ya da akliniza yatmayan konular oldugunda bu bölümü kullanarak, islenilen derslerimiz hakkinda sorularinizi sorabilirsiniz. Smile
Çok yararli bir konu oldu. Sag ol Hale Abla. Opucuk
Çok yararli bir konu gerçekten Onay
[Resim: unled2bj.png]

Ayağı yer mi basar zülfüne berdar olanın
Zevk u şevk ile verir can u seri döne döne
Bir derste "Korece'de kisi ekleri yok" diye not düsmüssün canim. Sasirdim. Gerçekten yok mu? Nasil anlasiyorlar öyle? Huh
“Waiting for the person you like, it’s a little hard, isn’t it?”
— Hwang Jin Joo - Color of a Woman
(28-07-2011, Saat: 8:51)Arwen. yazdı: Bir derste "Korece'de kisi ekleri yok" diye not düsmüssün canim. Sasirdim. Gerçekten yok mu? Nasil anlasiyorlar öyle? Huh
iki kisi konusurken sorun olmuyor, topulukta da cümle basina ben, sen diye belirtiyolar. Dizilerde de söle cümleler kuruyolar zaten ''ben xxx'i seviyorum degil de mesela Park Rae xx'i seviyor diyolarSmile

Korece sözlük nereden bulabilirim? Birkaç yere sordum ama yok.
QEEN SEON DUK
You're Beaiutiful
Boys Over Flowers

Gider isek adımız kalır,
Hatıra isteme
Biraz gözyaşı belki bir damla kan kalır
Ey gözleri bulutlu yar ağlama
Benden sana koskaca bir vatan kalır
-*-*-*-*-*-
Sahipsiz Olan Vatanın Batması Haktır.
'BEN' Sahip Olursam Bu Vatan Batmayacaktır...
(28-07-2011, Saat: 11:55)ottokaji yazdı:
(28-07-2011, Saat: 8:51)Arwen. yazdı: Bir derste "Korece'de kisi ekleri yok" diye not düsmüssün canim. Sasirdim. Gerçekten yok mu? Nasil anlasiyorlar öyle? Huh
iki kisi konusurken sorun olmuyor, topulukta da cümle basina ben, sen diye belirtiyolar. Dizilerde de söle cümleler kuruyolar zaten ''ben xxx'i seviyorum degil de mesela Park Rae xx'i seviyor diyolarSmile

Evet benimde dikkatimi çekmisti. Biz çocukken kardeslerimle böyle bunusurduk. ^_^
(02-08-2011, Saat: 19:45)melisa0 yazdı: Korece sözlük nereden bulabilirim? Birkaç yere sordum ama yok.
Kitap yurdundan siparis edebilirsin orda vardi sanirim. Ya da internetteki sözlükleri kullanabiilrsin.

(28-07-2011, Saat: 11:55)ottokaji yazdı:

Ilginç. Biggrin
Açiklama için tesekkürler. ^^
“Waiting for the person you like, it’s a little hard, isn’t it?”
— Hwang Jin Joo - Color of a Woman
birkaç tane kisi eki var aslinda ama hepsinin kullanildigi yerler farkli 제가 (saygili form da 'ben') 내가 (samimi form da 'ben') 네가 (samimi form da 'sen') 당신 (genellikle esler arasinda kullanilan sen ya da siz )gibi ama korecede bu eklerden daha önemlisi vurgu oldugu için bizdeki gibi yerlesik bir özne kavrami yok o yüzden isimlerle hitap ediyorlar birbirlerine Smile))

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi