yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ask Me What You Want to Know About Education in Korea
Merhaba. ^^
Ben bu sene 9 sınıfa başlayacağım da, sizin gibi temelimi şimdiden yapmak istiyorum. ^^ Ve üniversiteyi orada okumak. ^^ İngilizcem intermediate, a1 seviyesinde korece ve fransizca biliyorum. ^^ Bu sene seviyemi yükseltip önümüzdeki sene toefl sınavlarına gireceğim sorum şu, lisede neler yapabilirim? Toefl ve lise puanının yüksekliği alınma şansımı arttırır mı? Birde benim okumak istediğim alan ingiliz dil ve edebiyatı, yan dal olarak da kore dili ve edebiyatı filolog olmak istiyorum. ^^ Bu bölümler için önerebileceğiniz bir üniversite var mı acaba? Teşekkür ederim. ^^

(21-06-2013, Saat: 18:29)YDK yazdı:
(21-06-2013, Saat: 17:01)mervebilgi yazdı:

Yonsei Üniversitesini çok beğeniyorum, ilk hedefim oraya girmekti ama biriyle konuşmuştum çok para istediklerini yaklaşık 17 18 bin bankaya yatırmam gerektiğini söyledi baya bir hayal kırıklığı yaşadım. Sen hangi üniversitedeydin? Bazı insanlarda orada yaşanmaz gibi konuşuyor, çok pahalı her şey diye. Bence bu da saçma Türkiye'den daha iyi olduğu kesin şuan. Aslında hedefimi şöyle kısa özet geçeyim size. Ben ilk olarak Kore Dili ve Edebiyatı okuyayım açıktan da Halk ve İletişim okuyup 1 dönemde değişim öğrencisi olurum ek bir dil daha öğrenip LG, Samsung gibi markalarda çalışırım diye düşünüyordum. Üniversiteye orada gidemeyeceksem. Sizin dediğiniz gibiyse eğer imkansız gibi görünmedi gözüme. Aslında para konusunu oradaki üniversitelerden birine kabul edildikten sonra bir şekilde çözerim fakat bu ortalama konusu ne yapmam gerektiği hakkında fazla fikrim yok işte. Her önüne gelende giremiyordur tabi ki.

Bir şey daha soracağım. Burada okuduğum bölüm sözel diyelim ben TM statüsünde bir bölüme gitmek istiyorum bu mümkün mü? Buradaki sınavla alakası olmadığını biliyorum fakat neye göre kabul ediliyor kendileri sınava felan mı sokuyor?

sana dedikleri o 17-18 bin teminat olmasi gerekiyor. yani bankada bulunmasi gerekiyor vize alimi icin. ayrica okulda isteyebilir yani okulun parasini odeyebilecek maddi durumu var mi diye kanit ister. en azindan benim zamanimda oyleydi bende yaklasik 20 bine yakin bir banka hesabi gostermistim simdi durum nasil bilmem. bunu buyukelcilige sorabilirsin vize icin para isteniyor mu diye. yani bu isteme onlara vericegim anlamina gelmiyor. sadece bankada bulunmasi gerekir. belgeledikten yani dekontunu aldiktan sonra cekebilirsin yani. eger okul icin merak ediyorsan ona da mail atip sorabilirsin. bu arada bende bu konuda net bir bilgi ogrenirsem soylerim ㅅㅅ gelelim senin hedefine. acikcasi hedefini engellemis gibi olmak hic istemem ama burda sirketlerin cogu ozellikle senin dedigin buyuk sirketler korede okumus insanlara oncelik veriyorlar. bu lisans da olur ya da lisansi turkiyede alip yuksek lisansi/doktorayi korede bitirmek olur. turkiyede okuyup dil bilinsede korede calismak biraz zor gibi en azindan soyledigin bu sirketlerde. belki dedigin olabilir bilemem ben tabi sadece bu benim gozlemim. benim okudugum okul seoul national university. artik mezun olucam tabi is hayatina atilicam bakalim ^^ sinav yapmiyorlar diye biliyorum ben. zaten cogu universitede ilk yil herkes ayni dersi alir daha sonra bolum secilir. mesela muhendislik fakultesine girdin ama bolumun belli degil. ilk yil herkesle ortak olan dersler alinir ve yil sonu bolum secilir. bu arada kendi ulkende girdigin sinavlarin sonuclarina gore de degerlendirme yapabiliyorlar. dedigim gibi suanki durumda sinav yapisindan pek emin degilim cunku pek son yillarda yeni giren arkadasim olmadi. bunu da bi arastiriyim dogrusunu ogrendikten onu da soylerim ^_~
(21-06-2013, Saat: 18:51)minho_k-oppa yazdı: Merhaba. ^^
Ben bu sene 9 sınıfa başlayacağım da, sizin gibi temelimi şimdiden yapmak istiyorum. ^^ Ve üniversiteyi orada okumak. ^^ İngilizcem intermediate, a1 seviyesinde korece ve fransizca biliyorum. ^^ Bu sene seviyemi yükseltip önümüzdeki sene toefl sınavlarına gireceğim sorum şu, lisede neler yapabilirim? Toefl ve lise puanının yüksekliği alınma şansımı arttırır mı? Birde benim okumak istediğim alan ingiliz dil ve edebiyatı, yan dal olarak da kore dili ve edebiyatı filolog olmak istiyorum. ^^ Bu bölümler için önerebileceğiniz bir üniversite var mı acaba? Teşekkür ederim. ^^

merhaba canim..

simdiden basarilar diliyorum sana ^_~ hemen ilk tavsiyemi veriyim sana. eger toefl i sadece lise sonda universiteye basvurmak icin gireceksen bu kadar erken davranma sinava girmekte derim. malum sinav belgesinin suresi 2 yil. kayit basvurusu yaparken suresi dolabilir ya da universite daha yakin bi tarih (mesela 6 ay icinde) olsun belgeniz diyebilir. bu ilk tavsiyemdi sana. toefl arttirir mi bilemem ama lise puanin arttirabilir. belki burs kazanma imkani da arttirabilir. Seoul national university(SNU), hankuk university of foreign study(HUFS), Korea uni.,Sungkyunkwan Uni, Yonsei uni., Ewha Womans Uni. bunlar senin icin iyi bir secim olabilir eger filolog olmak istiyorsan.
Çok güzel bir konu olmuş. çok da faydalı olacağına eminim. ben de birşeyi merak ediyorum bu üniversite başvurularında yş sınır falan yok değil mi? her yaştan insan başvurabiliyor yani. bir de başvurularda Korece bilmek zorunlu mu yani orda öğrenemez miyiz?
(21-06-2013, Saat: 22:56)karakutuk.derya yazdı: Çok güzel bir konu olmuş. çok da faydalı olacağına eminim. ben de birşeyi merak ediyorum bu üniversite başvurularında yş sınır falan yok değil mi? her yaştan insan başvurabiliyor yani. bir de başvurularda Korece bilmek zorunlu mu yani orda öğrenemez miyiz?

tesekkur ederim dedigin gibi faydasi olur. universiteye basvurken yas siniri yok ama devletin verdigi burslara ya da baska bir takim burslara basvurken yas siniri koyuyorlar. basvurularda dil yeterliligini kanitlarken senden 2 dili istiyorlar korece ve ingilizce. eger ingilizceyi kanitlarsan bildigini; koreceyi bilmene gerek yok. tabi soyle gerek yok derken korece hazirlik kurslarina katilicaksin. universitelerin hazirlik kurslari vardir. 1 kur 10 haftadan yanlis hatirlamiyorsam 5 ya da 6 kur olcak. koreceyi bilmesende burda hazirlikta ogrenebilirsin.
(21-06-2013, Saat: 22:35)mervebilgi yazdı:
(21-06-2013, Saat: 18:29)YDK yazdı:
(21-06-2013, Saat: 17:01)mervebilgi yazdı:

Yonsei Üniversitesini çok beğeniyorum, ilk hedefim oraya girmekti ama biriyle konuşmuştum çok para istediklerini yaklaşık 17 18 bin bankaya yatırmam gerektiğini söyledi baya bir hayal kırıklığı yaşadım. Sen hangi üniversitedeydin? Bazı insanlarda orada yaşanmaz gibi konuşuyor, çok pahalı her şey diye. Bence bu da saçma Türkiye'den daha iyi olduğu kesin şuan. Aslında hedefimi şöyle kısa özet geçeyim size. Ben ilk olarak Kore Dili ve Edebiyatı okuyayım açıktan da Halk ve İletişim okuyup 1 dönemde değişim öğrencisi olurum ek bir dil daha öğrenip LG, Samsung gibi markalarda çalışırım diye düşünüyordum. Üniversiteye orada gidemeyeceksem. Sizin dediğiniz gibiyse eğer imkansız gibi görünmedi gözüme. Aslında para konusunu oradaki üniversitelerden birine kabul edildikten sonra bir şekilde çözerim fakat bu ortalama konusu ne yapmam gerektiği hakkında fazla fikrim yok işte. Her önüne gelende giremiyordur tabi ki.

Bir şey daha soracağım. Burada okuduğum bölüm sözel diyelim ben TM statüsünde bir bölüme gitmek istiyorum bu mümkün mü? Buradaki sınavla alakası olmadığını biliyorum fakat neye göre kabul ediliyor kendileri sınava felan mı sokuyor?

sana dedikleri o 17-18 bin teminat olmasi gerekiyor. yani bankada bulunmasi gerekiyor vize alimi icin. ayrica okulda isteyebilir yani okulun parasini odeyebilecek maddi durumu var mi diye kanit ister. en azindan benim zamanimda oyleydi bende yaklasik 20 bine yakin bir banka hesabi gostermistim simdi durum nasil bilmem. bunu buyukelcilige sorabilirsin vize icin para isteniyor mu diye. yani bu isteme onlara vericegim anlamina gelmiyor. sadece bankada bulunmasi gerekir. belgeledikten yani dekontunu aldiktan sonra cekebilirsin yani. eger okul icin merak ediyorsan ona da mail atip sorabilirsin. bu arada bende bu konuda net bir bilgi ogrenirsem soylerim ㅅㅅ gelelim senin hedefine. acikcasi hedefini engellemis gibi olmak hic istemem ama burda sirketlerin cogu ozellikle senin dedigin buyuk sirketler korede okumus insanlara oncelik veriyorlar. bu lisans da olur ya da lisansi turkiyede alip yuksek lisansi/doktorayi korede bitirmek olur. turkiyede okuyup dil bilinsede korede calismak biraz zor gibi en azindan soyledigin bu sirketlerde. belki dedigin olabilir bilemem ben tabi sadece bu benim gozlemim. benim okudugum okul seoul national university. artik mezun olucam tabi is hayatina atilicam bakalim ^^ sinav yapmiyorlar diye biliyorum ben. zaten cogu universitede ilk yil herkes ayni dersi alir daha sonra bolum secilir. mesela muhendislik fakultesine girdin ama bolumun belli degil. ilk yil herkesle ortak olan dersler alinir ve yil sonu bolum secilir. bu arada kendi ulkende girdigin sinavlarin sonuclarina gore de degerlendirme yapabiliyorlar. dedigim gibi suanki durumda sinav yapisindan pek emin degilim cunku pek son yillarda yeni giren arkadasim olmadi. bunu da bi arastiriyim dogrusunu ogrendikten onu da soylerim ^_~
Üniversiteyi orada okuyamazsam diye bu hedefi belirlemiştim aslında.^^ Üniversitelerle iletişime geçmeyi düşündüm aslında ama aramak mı mail atmak mı daha iyi olur bilmiyorum.^^ Üniversite konusunda çok şanslıymışsın. Umarım her şey gönlünce devam eder. Yonsei hakkında bilgiler edindikçe bana ulaşırsan çok sevinirim.^^ Çok sıktım sanırım, sorularım oldukça aklıma bir şeyler geldikçe sorarım. Biggrin
Kim Woo Bin♥
T.O.P♥
종현아 1990∞
Canım İngilizce için Londra Dil Okuluna başlıyorum bugün itibariyle B1 seviyesinden artık okul bitene kadar da inşallah ilerlemeyi de düşünüyorum. Koreceye de kendim kitaplardan çalşmaya çalışıyorum. Nasip olursa bu yaz da Korece kursuna gideceğim bir aksilik olmazsa... Aklımda herhangi bir okul yok gibi ama sonuçta Teknik bir okul olur muhtemelen. Bu arada ayrıntılı konuşmak isterim seninle Kore ile ilgili...
(22-06-2013, Saat: 2:13)sarang kjh yazdı: Canım İngilizce için Londra Dil Okuluna başlıyorum bugün itibariyle B1 seviyesinden artık okul bitene kadar da inşallah ilerlemeyi de düşünüyorum. Koreceye de kendim kitaplardan çalşmaya çalışıyorum. Nasip olursa bu yaz da Korece kursuna gideceğim bir aksilik olmazsa... Aklımda herhangi bir okul yok gibi ama sonuçta Teknik bir okul olur muhtemelen. Bu arada ayrıntılı konuşmak isterim seninle Kore ile ilgili...

Anladim tabi detayli konusabiliriz ^_~
paylaşım için teşekkürler unnim çok şanslısın Biggrin
[Resim: VPa4Qj.gif]
╭☆╯Bi Gülüşüyle Yaktı Bütün Gemileri╭☆╯
Ben tembelim, İngilizce öğrenmek istiyorum ama elim kitaba gitmiyor.cry Ne yapacağım ben, lütfen bana yardım edin.:Aglama:

İyi bir konu olmuş, tam soru sorulacak konu. Teşekkür ederiz.Onay
[Resim: ZMXZGA.jpg]

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi