08-09-2014, Saat: 22:56
(Son Düzenleme: 24-12-2015, Saat: 2:12, Düzenleyen: kıday baksı.)
Andong Food Street
![[Resim: Kh2qcw.jpg]](http://img907.imageshack.us/img907/4461/Kh2qcw.jpg)
Jjimdak Sokağı
Andong jjimdak, Andong, Gyeongsangbuk-do'ya özgüdür ve bir çeşit jjimdir. Ganjang sosu ile marine edilmiş çeşitli sebze ve tavuktan yapılmaktadır.
Adres: Seobu-dong area, Andong-si
![[Resim: PvaUyD.jpg]](http://img908.imageshack.us/img908/4135/PvaUyD.jpg)
Tteokbokki Sokağı
Ddeokbokki olarak da bilinen Tteokbokki, Pojangmacha ya da sokak satıcılarından alınan popüler bir Kore aperatif yiyeceğidir. Orijinal Tteokbokki, sığır eti, mung fasulyesi filizi, yeşil soğan, shiitake mantarı, havuç, kuru soğan ve soya sosu ile kombine edilen garaetteoku içeren tavada kızartılan bir yemektir.
Adres: Nammun-dong alanı, Andong-si
![[Resim: jkPATq.jpg]](http://img908.imageshack.us/img908/7336/jkPATq.jpg)
Şehir Merkezi Yiyecek Sokağı-Andong Guksoo (Noodle)
Bu erişte, yeşil balık içeren beyaz su içerisinde erişte ile buğday unu ve soya unu ile yapılmaktadır. Bu yemek, susam yağı, soya sosu, taze soğan ve az miktarda pul biber ile yapılan bir sosla servis edilmektedir. İnce dilimlenmiş jidan ya da kızartılmış yumurta, gim ve kabak, garnitür olarak yemeğin üzerine konulmaktadır.
Address: Seobu-dong alanı, Andong-si
![[Resim: d4JHOe.jpg]](http://img907.imageshack.us/img907/7376/d4JHOe.jpg)
Andong Kore Yerel Sığır Eti Sokağı
Orijinal Kore eti, yalnızca Andong'ta!
Taze ve en iyi sığır etini Andong'ta bulabilirsiniz. Andong ineği, tertemiz bir çevrede yetişmektedir. Andong'ta pek çok özel sığır eti restoranı bulunmaktadır. Lütfen Andong Kalbi caddesini ziyaret ediniz.
Adres: Seobu-dong alanı, Andong-si
![[Resim: IIrput.jpg]](http://img905.imageshack.us/img905/2336/IIrput.jpg)
Andong Daem Geleneksel Yerli Gıda Sokağı
Geleneksel bir Kore yemeği olan Heotjesa bap, gochukangın yerine ganjang yani soya sosunun kullanıldığı bir çeşit bibimbaptır. Hutjesa bap, beyaz pirinç üzerine çeşitli şekillerde namul (filizlenmiş sebxe) içermektedir. Bu yemek, ızgara balık ve biraz jeon (Kore pankeki) ile servis edilmektedir. Tuzlu Andong Uskumrusu'nun hoş tadı şaşırtıcıdır! Neden onu denemiyorsunuz? Bu, Andong'un ve uzun geleneğin bir tadıdır. Soya sosu ya da diğer soslar ile haşlanmış ya da fırınlanmış uskumru ile eğlenmenin pek çok yolu bulunmaktadır.
Adres: Sanga-dong alanı, Andong-si
Kaynak
![[Resim: Kh2qcw.jpg]](http://img907.imageshack.us/img907/4461/Kh2qcw.jpg)
Jjimdak Sokağı
Andong jjimdak, Andong, Gyeongsangbuk-do'ya özgüdür ve bir çeşit jjimdir. Ganjang sosu ile marine edilmiş çeşitli sebze ve tavuktan yapılmaktadır.
Adres: Seobu-dong area, Andong-si
![[Resim: PvaUyD.jpg]](http://img908.imageshack.us/img908/4135/PvaUyD.jpg)
Tteokbokki Sokağı
Ddeokbokki olarak da bilinen Tteokbokki, Pojangmacha ya da sokak satıcılarından alınan popüler bir Kore aperatif yiyeceğidir. Orijinal Tteokbokki, sığır eti, mung fasulyesi filizi, yeşil soğan, shiitake mantarı, havuç, kuru soğan ve soya sosu ile kombine edilen garaetteoku içeren tavada kızartılan bir yemektir.
Adres: Nammun-dong alanı, Andong-si
![[Resim: jkPATq.jpg]](http://img908.imageshack.us/img908/7336/jkPATq.jpg)
Şehir Merkezi Yiyecek Sokağı-Andong Guksoo (Noodle)
Bu erişte, yeşil balık içeren beyaz su içerisinde erişte ile buğday unu ve soya unu ile yapılmaktadır. Bu yemek, susam yağı, soya sosu, taze soğan ve az miktarda pul biber ile yapılan bir sosla servis edilmektedir. İnce dilimlenmiş jidan ya da kızartılmış yumurta, gim ve kabak, garnitür olarak yemeğin üzerine konulmaktadır.
Address: Seobu-dong alanı, Andong-si
![[Resim: d4JHOe.jpg]](http://img907.imageshack.us/img907/7376/d4JHOe.jpg)
Andong Kore Yerel Sığır Eti Sokağı
Orijinal Kore eti, yalnızca Andong'ta!
Taze ve en iyi sığır etini Andong'ta bulabilirsiniz. Andong ineği, tertemiz bir çevrede yetişmektedir. Andong'ta pek çok özel sığır eti restoranı bulunmaktadır. Lütfen Andong Kalbi caddesini ziyaret ediniz.
Adres: Seobu-dong alanı, Andong-si
![[Resim: IIrput.jpg]](http://img905.imageshack.us/img905/2336/IIrput.jpg)
Andong Daem Geleneksel Yerli Gıda Sokağı
Geleneksel bir Kore yemeği olan Heotjesa bap, gochukangın yerine ganjang yani soya sosunun kullanıldığı bir çeşit bibimbaptır. Hutjesa bap, beyaz pirinç üzerine çeşitli şekillerde namul (filizlenmiş sebxe) içermektedir. Bu yemek, ızgara balık ve biraz jeon (Kore pankeki) ile servis edilmektedir. Tuzlu Andong Uskumrusu'nun hoş tadı şaşırtıcıdır! Neden onu denemiyorsunuz? Bu, Andong'un ve uzun geleneğin bir tadıdır. Soya sosu ya da diğer soslar ile haşlanmış ya da fırınlanmış uskumru ile eğlenmenin pek çok yolu bulunmaktadır.
Adres: Sanga-dong alanı, Andong-si
Kaynak