yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ancient Korean Jails and Punishments
Ancient Korean Jails and Punishments

Eski Kore Hapishaneleri ve Cezaları

Fotoğraftaki tahtaya "Kal" deniliyordu ve ağır bir suç işleyenler bunu giymekteydi. Suçlunun başına takılır ve son kısımdaki küçük çubuklarla kapatılırdı.

[Resim: 1fZR4GE.jpg]

The board in the photo is called 'Kal' which you wear if you made a heavy crime. You put your head and close the end with the little sticks.

--

Eski Bir Kore Hapishanesi (An ancient Korean jail)

[Resim: FCMmrKB.jpg]
Hakkınızı helal edin. ~
Bacak burkma cezası ile suçluluların bacakları suçlarını itiraf edene kadar bükülürdü.

[Resim: dBWiZ5Y.jpg]

1. The legs of the criminals would twist by leg-screw torture until they would confess their crimes.

2. Leg-screw torture; torture a suspect by twisting his legs with two sticks inserted between them

[Resim: hKplijE.jpg]

[Resim: 7VQ43PY.jpg]

[Resim: 0bBtGgY.jpg]
Hakkınızı helal edin. ~
Kırbaçlama Cezası (Flogging Punishment): Yaklaşık bir asır öncesinden olmasına rağmen, fotoğraflardaki yöntemin tutarlılığı ilgi çekmektedir. Hepsinde; suçlu yüzükoyun bir şekilde alçak bir tezgaha bağlanır. Pantolonu indirilir ve çıplak kalçasına kamışla vurulur. Bu ceza halka açık yerlerde yapılırdı, günümüze bu kadar fotoğrafının ulaşmasının asıl nedeni de budur.

In these various pictures, all apparently from around a century ago, it is interesting to note the consistency of method. In every case the culprit has been tied, lying flat face down, to a low bench. His trousers have been lowered and the punishment is being administered to the bare buttocks with some kind of cane. It was apparently done in a public place - which is clearly part of the explanation why so many photographs of these events survive.

[Resim: WRKIyPc.jpg]

[Resim: oXtzSr3.jpg]

[Resim: 2eGmSpa.jpg]

[Resim: 7nSUXVa.jpg]

[Resim: chsCeO5.jpg]
Hakkınızı helal edin. ~
Tugba Abla ellerine saglik. Harika bir konu gerçekten. Ama Allah kimseye vermesin bu cezalari yahu... Yine de çok kötü. :img-cray: Smile
Bacak bürkme falan çok acitir ya... Saklan
Fotograflar ve bilgiler için çok tesekkürler ablacim, çok güzel bir tanitim olmus. Opucuk
Some of you may remember me...
(19-06-2010, Saat: 0:35)sunshine yazdı: Bacak burkma cezasi ile suçlulularin bacaklari suçlarini itiraf edene kadar bükülürdü.

Izledigim filmlerde bunu çok görürdüm ama tam anlayamazdim ne yaptiklarini simdi ögrenmis oldum. Smile

Tesekkürler ablacim. Smile
Fotograflar ve de bilgiler için tesekkürler... Suçlulara pek acimamislar anlasilan. Sarhos Sarhos
Arkaya kirbaç vurulmasi çok can yakiyor olmali. Durtuk Ilginç bir paylasim olmus ,tesekkürler. Biggrin
[Resim: avatar1085.gif]

21. century marvels ^^ !
minJi !
Günümüzde tasvip edilmese de hanedanlik dönemlerinde asayisi saglamanin ve niteligine göre suçun karsiligi olarak görülen cezanin mahkum üzerinde uygulanis biçimi hakkinda verdigin bilgiler için tesekkürler Tugba. Smile
Rica ederim arkadaslar. Tarihi dizilerde sik sik gördügümüz cezalar. Hep merak ediyordum, "kiday baksi"nin Kore gezisindeki bir resimden adini ögrenip arastirip buldum. Onay
Hakkınızı helal edin. ~

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi