yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A Set of Copper-Made Bells / Demirden Yapilmis Bir ÇanSeti

A Set of Copper-Made Bells / Demirden Yapilmis Bir Çan Seti

Çag : Joseon Hanedani
Materyal: Tahta
Boyut: 188.5 ㎝

Poong-gyung olarak isimlendirilen,disdaki saçaklarin kenarda asili olan digerlerinden farkli olan bu çan seti, Gueg-rag-jeon (Cennet Salonu) gibi, Buddhist Salonlarinin içerisinde asilidir. Ayrica Buddha Amitabha'nin bati cennetine uzanmasi anlamina gelen ve bilgeligi sembolize eden bir ejderha seklindeki kayigi kasteden Ban-ya-yong-seon-dai olarak isimlendirildi. Onun ana gövdesi, iki yaninda iki ejderhanin baslari ile düz bir demirden ve alttaki bir siraya asilmis 16 tane çandan olusmaktadir. Iki yandaki kementlere asili iki erkek çoçuk, bati cennetinde yeniden dogmayi umarak yasamaya baslama istegini sembolize eder.

Kore Budist Sanat Müzesi Için Tikla

Kaynak

English

A Set of Copper-Made Bells / Demirden Yapilmis Bir Çan Seti

Era : Joseon Dynasty
Material: Wood
Size: 188.5㎝
This set of bells named as Poong-gyung is hung inside the Buddhist Halls such as Gueg-rag-jeon (the Hall of Paradise), being different from others hung on the edge of the eaves outside. It is also called Ban-ya-yong-seon-dai, which refers to a dragon shaped boat symbolizing the wisdom and means of reaching the Buddha Amitabha's western paradise. Its main body consists of a straight bar with two dragon's heads on both sides and sixteen bells hanging in a row on the bottom. Two boys hanging on the ropes of both sides symbolize the eagerness of living beings who wish to be reborn in the western paradise.

Click For Museum of Korean Buddhist Art

Source

Çevirmenligmi VIPl'lerin en sirini en tatlisi ve en güzel çevirmeninne tesekkür ederim.nazlim'a bir tane [Resim: cicek1.gif] oda sana kalbini versin.
[Resim: kalpha.gif]nazlim gomawoyo

Kim Hyun Joong

Anlami çok güzelmis. Paylasim için tesekkürler... Onay
Çok tesekkür ederim setenayim su an moralim bozuktu sayende daha iyiyim.Opucuk
Ben her zaman buaralardayim elimden geldigince yardimci olurum.Smile
Tanitim için tesekkürler 2.ciddi konumuz.Onay
SO Jİ SUB <3

Çok güzel bir tanitim olmus. Onay Emeginize saglik. Alkis Çeviri için Nazli ablaya tesekkürler. Opucuk
Tanitim için tesekkürler. Opucuk Alkis

İmzanız kurallara umadığı için silinmiştir.
♥ ♥ ♥ Lee Junho - Turkish Httest♥ ♥ ♥

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi