Drying Joseon Dynasty Annals

Joseon Tarihi Yıllıkları Kurutma

Kuzey Jeolla Eyaleti’nde bulunan Jeonju şehrinde 19 Ekim 2013 tarihinde tekrardan yürürlüğe giren, Joseon Hanedanlığı’na (1392-1910) ait yıllıkların herhangi bir zarar görmemeleri için yapılan peryodik kurutma işlemi devam ediyor. 16. yüzyılda Japon işgali ile başlayan ve yedi yıl süren savaşı anlatan Joseon Hanedanlığı Yıllıklarının kopyaları Jeonju’da bulunan kütüphanededir. Seoul ve diğer iki şehirde bulunan kütüphanelerdeki yıllıkları Japonlar yakmıştır.

nobia

An event is underway in Jeonju, North Jeolla Province, on Oct. 19, 2013 to re-enact the periodic drying of the Joseon Dynasty (1392-1910) Annals to prevent any damage to them. The copies of the Joseon Dynasty Annals at the library in Jeonju survived the seven-year war initiated by the Japanese invasion in the 16th century. The Japanese burnt the annals in the libraries in Seoul and two other cities.

20.10.2013-Yonhap

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.