26-11-2012, Saat: 5:40
Rice Omelette (오므라이스 / Omurice)
![[Resim: omelettericeomurice1li3.jpg]](http://img688.imageshack.us/img688/5771/omelettericeomurice1li3.jpg)
Malzemeler (2 kişilik)
1/2 (50 g) havuç
1/2 (80 g) soğan
1/3 (40 g) kırmızı biber
80 g tütsülenmiş jambon
100 g yengeç
3 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı worcestershire sosu
4 yumurta
1 tutam tuz
2 fincan buharlanmış pirinç
biraz pirinç kepeği yağı
Yapılışı:
Havuç, soğan, kırmızı biber, jambon ve yengeci küp küp doğrayın.
Domates sosu ve worcestershire sosunu bir kapta karıştırın.
Tavayı 10 saniyeliğine yüksek ateşte ısıtın ve biraz yağ koyun.
Doğranmış malzemeyi koyup 1 dakika soteleyin.
Ateşi yarıya indirin.
Pirinci ve sos karışımını ekleyin. 30 saniye iyice karıştırın ve altını kapatın.
![[Resim: omelettericeomurice3zr3.jpg]](http://img339.imageshack.us/img339/9761/omelettericeomurice3zr3.jpg)
Omletin yapılışı:
2 yumurtayı kırın ve bir tutam tuz ekleyin.
Tavayı ısıtıp yağı koyun. Yumurtayı tavaya dökün.
Yumurtayı çabucak yayıp ince, büyük ve yuvarlak bir omlet yapın.
Yumurtalar bitene dek bu işlemi tamamlayın.
![[Resim: omelettericeomurice4mu9.jpg]](http://img337.imageshack.us/img337/5936/omelettericeomurice4mu9.jpg)
Şekillendirilmesi:
Omletler hazır olduğunda derin kaselere yerleştirin.
Üstlerine iç malzemeyi koyun.
Üzerlerine tabak kapatıp ters çevirin.
English
Ingredients – 2 servings
1/2 (50 g) carrot
1/2 (80 g) onion
1/3 (40 g) red capsicum
80 g smoked ham
100 g crab stick
3 tbsp tomato sauce
1 tbsp worcestershire sauce
4 eggs
A pinch of salt
2 cups steamed rice
Some rice bran oil
Preparation:
Dice carrot, onion, red capsicums, ham and crab stick.
Mix the tomato sauce (3 tbsp) and worcestershire sauce in a bowl.
Pre heat the wok on high heat for 10 seconds and add some oil.
Add all diced ingredients and saute for 1 minute.
Reduce the heat to half.
Add the steamed rice and the mixed sauce. Mix them well for 30 seconds.
Stop the heat.
Omelet
Beat two eggs in a bowl and add a pinch of salt.
Heat a frying pan and add some oil. Pour the egg in the frying pan.
Quickly spread the egg and make a thin, large, and round omelet.
Repeat step 1 to 4 for the rest of the eggs.
Shaping
When the omelets are made, place them in deep bowls.
Put the stir fried rice on top of each omelet.
Put the plate on top of the bowls. Turn them up side down and remove the bowl.
Kaynak / Reference
![[Resim: omelettericeomurice1li3.jpg]](http://img688.imageshack.us/img688/5771/omelettericeomurice1li3.jpg)
Malzemeler (2 kişilik)
1/2 (50 g) havuç
1/2 (80 g) soğan
1/3 (40 g) kırmızı biber
80 g tütsülenmiş jambon
100 g yengeç
3 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı worcestershire sosu
4 yumurta
1 tutam tuz
2 fincan buharlanmış pirinç
biraz pirinç kepeği yağı
Yapılışı:
Havuç, soğan, kırmızı biber, jambon ve yengeci küp küp doğrayın.
Domates sosu ve worcestershire sosunu bir kapta karıştırın.
Tavayı 10 saniyeliğine yüksek ateşte ısıtın ve biraz yağ koyun.
Doğranmış malzemeyi koyup 1 dakika soteleyin.
Ateşi yarıya indirin.
Pirinci ve sos karışımını ekleyin. 30 saniye iyice karıştırın ve altını kapatın.
![[Resim: omelettericeomurice3zr3.jpg]](http://img339.imageshack.us/img339/9761/omelettericeomurice3zr3.jpg)
Omletin yapılışı:
2 yumurtayı kırın ve bir tutam tuz ekleyin.
Tavayı ısıtıp yağı koyun. Yumurtayı tavaya dökün.
Yumurtayı çabucak yayıp ince, büyük ve yuvarlak bir omlet yapın.
Yumurtalar bitene dek bu işlemi tamamlayın.
![[Resim: omelettericeomurice4mu9.jpg]](http://img337.imageshack.us/img337/5936/omelettericeomurice4mu9.jpg)
Şekillendirilmesi:
Omletler hazır olduğunda derin kaselere yerleştirin.
Üstlerine iç malzemeyi koyun.
Üzerlerine tabak kapatıp ters çevirin.
English
Ingredients – 2 servings
1/2 (50 g) carrot
1/2 (80 g) onion
1/3 (40 g) red capsicum
80 g smoked ham
100 g crab stick
3 tbsp tomato sauce
1 tbsp worcestershire sauce
4 eggs
A pinch of salt
2 cups steamed rice
Some rice bran oil
Preparation:
Dice carrot, onion, red capsicums, ham and crab stick.
Mix the tomato sauce (3 tbsp) and worcestershire sauce in a bowl.
Pre heat the wok on high heat for 10 seconds and add some oil.
Add all diced ingredients and saute for 1 minute.
Reduce the heat to half.
Add the steamed rice and the mixed sauce. Mix them well for 30 seconds.
Stop the heat.
Omelet
Beat two eggs in a bowl and add a pinch of salt.
Heat a frying pan and add some oil. Pour the egg in the frying pan.
Quickly spread the egg and make a thin, large, and round omelet.
Repeat step 1 to 4 for the rest of the eggs.
Shaping
When the omelets are made, place them in deep bowls.
Put the stir fried rice on top of each omelet.
Put the plate on top of the bowls. Turn them up side down and remove the bowl.
Kaynak / Reference