yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
National Museum of Korea/ 국립중앙박물관

Yerlesim Yeri Alani : 295,550㎡

Bina Alani : 49,117㎡

Bina Yüksekligi: 43.08m

National Museum of Korea (Ulusal Kore Müzesi) Kore sanatini ve Kore kültürünü temsil eden en iyi müzedir. 150.000 adet eser bulunduruyor.

Adres: 135 Seobinggo ro, Yongsan-gu, Seoul, Korea, 140-026
Tel: 82-2-2077-9000

Wep sitesi: http://www.museum.go.kr/eng/

Adres: 135 Seobinggo ro, Yongsan-gu, Seoul, Korea, 140-026
Tel: 82-2-2077-9000, Korea, 140-026

Telefon: 82-2-2077-9000

Metro Hatti ile ulasim ve harita

Web Site: http://www.museum.go.kr/eng

Ulusal Kore müzesi, Kore Tarihi ve Sanati için son derece önemlidir. Kore’yi temsil eden bir yerdir. Ekim 1945'te kurulmustur. Daha sonra Seoul’da Yongsan Aile Parki’na yeni bir bina daha yapilmstir. Müze, ilk zamanlarinda 11,000 tarihi eseri bulundurmaktaydi. Zamanla bu sayi 150,000’in üzerine ulasmistir. Kapladigi alan bakimindan da (307.227 metrekare) dünyada altinci en büyük müzesidir.

Hakkınızı helal edin. ~
Tugba canim çok güzel eklemeler yapmissin. Ellerine saglik sayende konu senlenmis. :cheer:
Tugba'cim konu için tesekkürler. Bende Kore'de A&C firmasi tarafindan yayinlanan B.O.B. dergisinde okudugum bir detayi hemen aktarayim. Müzenin bana göre en güzel kismi çocuklar için yapilmis olan kismi. Müze yetkilileri müzedeki bir çok esyanin kopyasini yapip çocuklar için ayrilan bölüme yerlestirmisler ve çocuklar bu esyalara camdan bir duvar arkasindan bakmak yerine atalarinin kimchi yedikleri kaplari,eski müzik aletlerini, mutfak ve tarim esyalarini dokunarak tanima sansina sahipler. Korelileri bu siradisi pedagojik açilimlarindan dolayi tebrik etmek çok yetersiz ama harika bir fikir. Sadece 5.mesajda o kisimdan küçük bir kare görebildim 2 tane büyük insan var ama insanada pek benzemiyorlar. Kabaca insan bedeni diyebiliriz birde raflarda renkli esyalarin oldugu kisim dergideki resimleri hatirlatti. Yani 9 yasinda Dolmabahçe Sarayinda kaybolmus, madem kimse yok bende su altin aslanlara bir dokunayim gönlümce diyen ben gibi içinde çokda tasvip edilmeyecek duygular barindiran küçükleri, bu gayri ahlaki egilimlerden korumak için çok yerinde bir tedbir.
Tanitim için tüm arkadaslarima tesekkürler harika olmus. Smile
Tanitimda katkisi olan herkeze tesekkürler, harika bir müze. Smile

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Dünyada altinci en büyük müzenin Kore'de olmasi çok güzel. Detayli bir tanitim olmus tesekkürler... Alkis Alkis
The National Museum of Korea
Yeni Konuya Ulasmak Için Tiklayiniz! Click For Go New Subject!
시노시작

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi