yukari
Anket En Güzel Kore Hikayesi Hangisi? (14 Temmuz-21 Temmuz)
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Kyonu ve Chiknyo
33.33%
12 33.33%
Nulboo ve Hungboo
33.33%
12 33.33%
Pyong Kang ve Aptal Oun Dahl
19.44%
7 19.44%
Deniz Neden Tuzlu
13.89%
5 13.89%
Kon-gy ve Pot-gy
0%
0 0%
Toplam: 36 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
En Güzel Kore Hikayesi Hangisi?(14 Temmuz-21 Temmuz)
1-Kyonu ve Chiknyo

[Resim: 0707apo8.jpg]

Uzun uzun yillar önce Chiknyo adinda bir prenses varmis. Onun kadar güzel örgü örebilen baska kimse yokmus. Bu yüzden ona dokumaci kiz anlamina gelen Chiknyo derlermis.

Kral Chiknyo’nun bu kadar gayretli olmasiyla gurur duyarmis, gidip onu dokuma tezgahinda izlermis. Bir gün yine onu izlerken onun büyüyüp güzellestigini farketmis ve onu evlendirmenin zamani geldigini düsünmüs.

Yardimcilariyla bir toplanti düzenleyip kizina uygun bekar gençler hakkinda konusmus. Birkaç gün sonra en yakin yardimcisi komsu ülkeden Chiknyo için bir genç buldugunu söylemis.

‘O bir prens ‘ demis adam. ‘Ayni zamanda biir çoban o yüzden ona Kyunu diyorlar. Çoban ve örgücü, daha iyi bir çift olamaz’

Komsu ülkeye yardimcilari gönderip durumu bildirmisler. Komsu ülkenin krali durumu seve seve kabul etmis. Birkaç ay sonra hazirliklar yapilip bu iki genç evlenmisler.Her iki kralda onlara çalisip mutlu bir hayat geçirmelerini ögütlemisler.

Kyonu ve Chiknyo evlendikten sonra islerini aksatmaya baslamislar. Sürekli birbirleriyle zaman geçiriyorlarmis. Chiknyo’nun tezgahi temizlenmediginden pislenmeye baslamis. Kyonu’nun koyunlarida baslarinda kimse olmadigindan bahçedeki tüm güzel çiçekleri yemisler..

Bu durumu haber alan Chiknyo’nun babasi çok sinirlenmis. O oldukça sert ve is yapmayan insanlari hiç sevmezmis.Onlari yanina çagirtmis.

‘Çekilin gözümün önünden. Sizi görmeye katlanamiyorum’ demis kral sert bir sesle. ‘Kraliniza karsi geldiniz.Size çok çalisip isinizi aksatmazsaniz mutlu olursunuz demistim ama zamaninizi oyun oynayarak geçirdiniz. Bu tür davranislarinizla diger insanlara da kötü örnek oldunuz. Birlikte oldugunuzdan bu hale geldiniz budünden itibaren ayrilacaksiniz. Kyonu doguda yasayacak ve sen Chiknyo batida yasayacaksin’

‘Majesteleri lütfen bizi affedin, bir hata yaptik lütfen affedin’ diye aglamis Kyonu. Çok çalisacagiz. Lütfen affedin bizi’
‘Babacigim, lütfen bizi ayirmayin. Ne derseniz yaparim ama lütfen beni kocamdan ayirmayin’ diye yalvarmis Chiknyo. ‘ Tezgahimda çok ama çok çalisacagim lütfen bizi ayirmayin’

Ama kralin fikri degismemis Kyonu’yu çobanlik yapmasi için doguya, Chiknyo’yu örgü yapmasi için batiya göndermis. Ikisininde aglamasina dayanamayan kral yilda bir kez Gümüs Nehirde buulusmalarina izin vermis.
Derken bir yil geçmis ve bulusma zamani gelmis. Ama nehir çok genis oldugundan konusmalari ve birbirlerini görmeleri çok zormus. Karsiya geçmek için herhangi bir köprü de yokmus. Kyonu ve Chiknyo’nun gözyaslari yere bir yagmur gibi damlamis. O kadar çok aglamislarki bir sele neden olmuslar. Evlerini kaybetmekten korkan kuslar ve hayvanlar onlarin aglamasini durdurmak için bir seyler yapmaya karar vermisler.

‘Bu yagmuru durdurmak için, Kyonu ve Chiknyo yüzyüze görüsmeli’ demis ayi.
‘Evet, dogru ama Gümüs Nehir çok genis nasil karsiya geçecekler?’ demis tavsan.
‘Bir köprü insa etmeliyiz’demis baykus.
‘Nasil yapabiliriz?’diye kükremis aslan.’Gümüs Nehir çok yüksek’
‘Ben biliyorum’ demis saksagan. ‘Ben ve saksagan arkadaslarim kargalarin yardimiyla bu köprüyü yapabiliriz’ demis.

Kuslarin köprü yaptigini gören Kyonu ve Chiknyo aglamayu kesip tüylü köprüden karsiya geçmisler orda bulusup birbirlerine sarilmislar. Belli bir zaman sonra tekrar dogu ve bati olarak ayrilmislar.

O günden sonra saksaganlar ve kargalar 7. ayin 7. gününde görünmezmis. Ama bir sonraki günde daha az tüylere sahip olarak görünürlermis.
2-Nolboo Ve Hungboo

[Resim: hungbooat8.jpg]

Uzun uzun yillar önce iki kardes varmis. Kardeslerden büyügü Nolboo oldukça kötü bir insanmis, kimse onu sevmezmis. Hungboo ise oldukça nazik, kibar ve yardimsever bir insanmis. Dul babasina sevgiyle bakiyormus.

Bir gün yasli babalari son nefesini vermeden önce iki oglunu da yanina çagirmis. Onlara daima birbirlerine yardim etmelerini ve iyi geçinmelerini söylemis. Hungboo babasinin ölümüne çok üzülmüs ama abisi sevinçliymis çünkü geleneklere göre babasinin mirasi hep ona kalacakmis. Büyük abi olarak babasindan kalan mirasla istedigini yapabilirmis.

Nolboo, Hungboo’ya ailesiyle birlikte derhal evlerini terketmelerini söylemis. Hungboo da abisinin önünde diz çöküp ev buluncaya kadar onlara izin vermesi için yalvarmis ama nafile Nolboo hiç dinlememis bile.

Hungboo ailesiyle birlikte evlerini terketmek zorunda kalmis. Bir daga çikip orda küçük bir kulube insa etmisler. Tüm aile üyeleri baska insanlarin çftliklerinde çalisiyor fakat aldiklari ücret gecinmelerine yetmiyormus. Hiç yemek yemedikelri günler oluyormus. Zavalli çocuklar açliktan agliyorlarmis.

Ailesinin bu durumuna dayanamayan Hungboo abisinin evine gitmis.

"Neden geldin?" diye sormus abisi.
"Çocuklarim çok aç ve hergün agliyorlar. Buraya senden biraz pirinç istemek için geldim" demis Hungboo.
"Neden o kadar çok çocuk yaptin, sana bir pirinç tanesi bile vermeyecegim. Ambarda çürüyor olsa bile asla vermeyecegim" demis Nolboo

Abisinin esinin sofra kurdugunu gören Hungboo ondan biraz pilav istemis fakat kadin kasikla onun yüzüne vurmus. Abisinin yardim etmeyecegini anlayan Hungboo evine dönmüs.

Koca kis geçip ilkbahar geldiginde birkaç kirlangiç Hungboo’ nun klubesinin saçaginin altinda yuva yapmis. Hungboo ve ailesi yeni misafirleriyle çok mutlu olmuslar. Birrgün yavru kirlangiç düsüp kanadini kirmis. Hungboo kanadina ilaç koyup kanadini sarmis ve onu iyilestirmis. Bütün yavru kirlangiçlar büyüyüp kis geldiginde güneye uçmuslar.

Hungboo ve ailesinin kisin giyinecek ve yiyecek hiçbir seyi yokmus. Sonunda ilkbahar geldiginde birkaç kirlangiç yine klubelerinin saçagi altindaki eski yuvalarina dönmüsler. Kirlangiçlardan bir tanesi gelir gelmez Hungboo’nun önüne bir balkabagi tohumu düsürmüs. Hungboo bu tohumu ekip her gün sulamis. Yaz sonunda bir sürü balkabagi elde etmis.

Bir gün Hungboo bu balkabaklarindan birini açmaya karar vermis. Açmadan önce çocuklari dilekte bulunmus "Keske içinden altin çiksa" " Keske pirinç çiksa" Balkabagini kestiklerinde içinden altinlar ve gümüsler çikmis. Ikinci balkabagi kestiklerinde içinden hep pirinç çikmis. Üçüncü balkabagini kestiklerinde de içinden bir sürü isçi ve aletler çikmis. Isçilerden biri " Tanri bizi, size ev yapmamiz için gönderdi." demis. Isçiler hemen bir sato yapmislar. Sato biter bitmez isçiler kaybolmuslar.

Çok geçmeden Nolboo olanlari ögrenmis ve kardesi Hungboo ya bunun nasil oldugunu sormus. Kardesi Hungboo olanlari anlatmis.

Nolboo hemen evine gidip evinin saçagina birkaç kirlangiç yerlestirmis, yavru kirlangiçin kanadini kirip üstüne ilaç koyup sarmis. Kis oldugunda Nolboonun kirlangiçlari da güneye uçmus. Ilkbahar geldiginde onlar da geri dönüp balkabagi tohumu getirmisler. Nolboo da kardesi gibi balkabagini ekmis. Balkabaklari büyüyünce açmaya karar vermisler. Çocuklari ve esi, saraylar, altinlar, gümüsler alma umuduyla balkabaklarini kesiyorlarmis.
Ilk balkabagini kestiklerinde çürük çikmis. Ikinci balkabagini kestiklerinde binlerce zehirli yilan çikmis. Üçüncü kabaktan da bir sürü cadi ve hayaletler çikip Nolboo’nun evini yikmislar.

Evsiz barksiz kalan Nolboo çaresizce kardesine gitmis. Kardesi Hungboo seve seve onu ve ailesini kabul etmis. Yaptiklarindan çok pisman olan Nolboo kardesinden özür dilemis ve hep birlikte mutlu bir sekilde yasamislar.
3-Pyong Kang ve Aptal Oun Dahl

Eski goguryo imparatorlugunda Pyong Kang adinda bir prenses varmis. Sürekli çocuk gibi aglarmis. Agladigi zaman kral onunla ‘ Seni aptal Oun Dahl la evlendirecegim’ diye dalga geçermis.

Oun Dahl yasli annesiyle yasayan taninan bir dilenciymis. Annesine bakabilmek için her seyi yapar, soytarilik bile edermis. Insanlar:’ Oun Dahl köpek gibi havlarsan sana pilav verecegim’ Bunu yapmaktan gurur duymazmis ama annesine bakabilmek için alçak gönüllülükle kaul edermis.

Prenses Pyong Kang 16 yasina geldiginde, Kral onu komsu ülkenin prensiyle evlendirmeye karar vermis. Prenses babasina: ‘ Babacigim, bana aptal Oun Dahl ile evlenecegimi söylemistin. Kral prensese ona o zamanlar saka yamis oldugunu söylemisse de prensese dineletememis. Kral da sinirlenip onu saraydan atmis.

Pyong Kang sahip oldugu az bir mücevher ve ipekle Oun Dahl i bulmaya gitmis. Oun Dahl seve seve prensesi eve almislar. Prenses tüm esyalarini satip kocasina ve annesine yardi metmis. Oun Dahl’a tüm bildigi her seyi ögretip onu egitmis.

Komsu ülke Goguryo’yu isgal ettiginde. Bilinmeyen bir savasci tüm orduyu dagitmis ve düsmani yenmisler. Bu cesur savasçinin kim oldugunu bulabilmek için O’nu yanina çagirmis. O bir zamanlar kralin ahmak dedigi Oun Dahl dan baskasi degilmis. Durumu krala anlatmislar ve Kral da kizi ve kocasini saraya davet etmis, Oun dahl’i önemli bir göreve getirmis ve mutlu mesut yasamislar Smile
4-Deniz Neden Tuzlu

[Resim: millls0.jpg]
Uzun uzun yillar önce, olaganüstü bir el degirmeni olan bir kral varmis. El degirmenin görünümü digerleri gibiymis ama degisik güçleri varmis. Ne istenirse onu veirmis. Altin istenirse altin çikarirmis, pirinç istenirse pirinç çikarirmis.

Bir hirsiz bu el degirmenini çalmaya karar vermis, bir türlü aklindan çikmiyormus. Günlerce nasil çalabilecegini düsünüp durmus. Bir plan yapmis.

Kraliyet sarayina ulasmak için bir alim gibi giyinip bir devlet görevlisini ziyarete gitmis. Bu konu hakkinda konusmaya baslamislar .

Hirsiz:’ Kralin yardimcilarina güvenmedigi için el degirmenini yere gömdügünü duydum.’
‘Ne? Kral yardimcilarina güvenmiyormuymus? Nerden çikariyorsun bunlari?’ demis adam.
‘Ülkede hep bu konusuluyor, kral yardimcilarina güvenmedigi için büyük bir çukurda sakliyormus el degirmenini’ demis hirsiz.
‘Saçmalik’ demis görevli. ‘ El degirmeni, iç bahçedeki gölün yanlarinda.’
‘Ya öyle mi?’ demis hirsiz heyecanini yenmeye çalisarak.
‘Kimse el degirmenini çalmaya cesaret edemez. Öyle bir seyi düsünecek olduklarinda degirmende bir seyler oluyor ve tüm insanlar oraya toplanir’ demis görevli.

Hirsiz ona hak vererek oradan uzaklasmis. Günelrce bu durumu düsünmüs, derken kara bir gecede saraya gizlice girmeye karar vermis. Gidip el degirmenini çalmis. Yolda biri tarafindan yakalanir diye ödü patliyormus yolda kolayca yakalanirim denizde gidersem yakalanmam düsüncesiyle bir sandal çalmaya karar vermis.

Sandala bindiginde mutluluktan havalara uçuyormus. ‘Tuz yapip satacagim evet tuz satip zengin olabilirim’ diyerek dans ediyormus. ‘ Tuz yap, tuz yap’ demis. El degirmeni de sürekli tuz çikariyormus. Adam buna çok sevinmis ve sürekli olarak ‘Tuz, Tuz’ diyerek dans etmis. El degermeni o kadar cok tuz üretmiski en sonunda batmis. Adam da boguldugundan kimse el degirmenine dur diyememis. Bugün o el degirmeni hala tuz ürettigi için deniz tuzluymus…
5-Kon-gy ve Pot-gy

Uzun uzun yillar önce Kong-gy ve Pot-gy adinda iki kizkardesi varmis. Bu kizlarin annesi ölmüs ve babasi tekrar evlenmis. Üvey annesi ve Pot-gy, güzel oldugu için Kong-gy’i sevmezlermis.

Pot-gy oldukça çirkin be bencil bir kizmis. Üvey annesiyle birlikte evdeki tüm isleri Kong_gy’e yaptirirmislar ama kong-gy bu durumdan hiç te sikayetçi degilmis.

Bir gün zengin genç bir adam esini bulabilmek için bir balo düzenlemis. Ülkedeki tüm genç kizlar bu partiye davetliymis ama Kong-gy onun tüm ev islerini yapmasi için baloya gitmesine izin vermemis.

Kong-gy ev islerini yapiyorken önünde bir kurbaga belirmis. Kurbaga onun yerine tüm isleri yapmis ve üvey annesinin emirlerine ragman partiye katilabilmis.

Genç adam onu görür görmez ona asik olmus. Onu tanimaya çalisirken kiz üvey annesi eve gelmeden gitmek zorunda kalmis.

Baloyu aceleyle terkederken ayakkabisinin birini düsürmüs. Genç adam bu ayakkabinin kime ait oldugunu arastirmis ve sonunda Kong-gy’a ait odugunu ögrenmis. Çok güzel bir törenle evlenip mutlu mesut yasamislar.
Pyong Kang ve Aptal Oun Dahl
Ben oyumu bu güzel hikaye'ye verdim...
Tesekkürler Hilal bu güzel hikayeler için....
Song II Gook Ve Papatya

Kyonu ve Chiknyo ya verdim oyumu gerçekten çok güzel bi hikaye Kon-gy ve Pot-gy da külkesine benziyor SmileSmile
Nolboo Ve Hungboo isimli hikayeye verdim oyumu... Smile
Kyonu ve Chiknyo'ya verdim oyumu..
[Resim: imagescaty6id4.jpg]

Hikayeler için çok tesekkürler Smile Hepsi çok güzeldi ancak ben oyumu ''Kyonu ve Chiknyo'' adli hikayeye verdim.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi