yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Why Korea is South and North? / Kore, Neden Kuzey ve Güney?
Why Korea is South and North? / Kore, Neden Kuzey ve Güney?

[Resim: telwondo3mi5.jpg]

Güneyliler Kuzeyliler ile huzur ortamı yaratmak için birleşmek ister. Kuzey Kore’de ve Güney Kore’de 40 yıldır birbirinden ayrı yaşayan aileler vardır. Ama iki ülkede bir türlü birleşememişlerdir. Bunun bir sebebi de Japonya’dır. İki ülke birleşirse Japonya ekonomik açıdan zarara uğrayacaktır.İki ülke umarım bir gün birleşir ve huzur dolu bir ortamda yaşarlar.

English

Southerners and Northerners wants to merge to create an atmosphere of peace. North Korea and South Korea for 40 years, there are families who are separated from each other. But somehow the two countries could not be together. One reason for Japan. Japan joins the two countries will suffer economic loss. I hope one day the two countries are united and live in a peaceful environment.

[Resim: tek2cs0.jpg]

[Resim: selkoreexter1ps7.jpg]

[Resim: maydaya2fe6.jpg]
Bilgiler ve resimler için tesekkürler.Ufuk abi çok güzel bir konu olmus.
Simdi ne demek istedigini anlamadim. Türkiye'den ne farki var onu da anlamadim.
Güney Kore gerçekten gelismis.
Fakat Kuzey Kore'nin dünya ile temasinin çok az oldugunu biliyoruz.
kardes kavgasi gibi birsey aslinda.
kötü...
Sea God, okursan ne kadar basit birsey oldugunu anlarsin. Türklerle olan farki dedikleri gibi kin ve kardes kavgasi gibi.
Ilginç geldi bana. Birsey söyleyemeyecegim suanda. :/

İmzan bir sayfadan büyük !
Ayni kani tasiyan ayni dili konusan ve hemen hemen ayni dinleri barindiran iki ülke gerçekten de kardes kavgasi. Bu saatten sonra pek birleseceklerini de sanmiyorum.
Paylasim için tesekkürler Ufuk abi.Smile
Gönderen lee sin - 04-04-2008 04:43 PM
Ayni kani tasiyan ayni dili konusan ve hemen hemen ayni dinleri barindan iki ülke gerçekten de kardes kavgasi. Bu saatten sonra pek birleseceklerini de sanmiyorum.
Paylasim için tesekkürler ufuk abi.

Bende ayni kanidayim. Bu saatten sonra biraz zor. Ufuk abi paylasim için sagol.
Güzel bir konu olmus tesekkürler.Korelilerle bu konuyu konustugumda Kuzey Kore ekonomik açidan çok geride simdi birlesirsek eger bizim ekonomik seviyemiz de düser.Su an çok çalisiyoruz ki onlarla birlestigimizde ekonomik seviye düsmesin,dengelemek için ugrasiyoruz,Güney Kore çok çalisiyor bunun için demislerdi.
Kuzey Kore'nin bizi sevdigini sanmiyorum. Bu yüzden birlesmelerini de istemiyorum. Tabii yanlisda düsünüyor olabilirim. Aslinda çok kötü bir sey ayni milletin düsman olmasi, mesela Türkiye'nin ayrilmasi gibi kötü tabii.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi