yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traditional Korean Masks / Geleneksel Kore Maskeleri

Tal '탈' denen maskeler, kagit, agaç, sukabagi ve kürkten yapilirdi. Çogunlukla, Koreli bir insan yüzünün ifadesini ve kemik yapisini yansitir, bazen de tanrilar ve gerçek ya da düssel hayvanlari simgelerlerdi.
Biçimleri çarpitilmis ya da asiri abartilmis olurdu, çünkü Talchum denen dans-tiyatrosu genellikle geceleri odun atesi isiginda sergilenirdi.
Maskeli dans-tiyatro oyunlari, yönetici seçkinlerden ve üst toplumsal siniflardan kendilerini ayri gören siradan insanlar arasinda gelisen bir halk sanati ürünüdür.
Çogu durumlarda, oyuncularla seyirciler gösterinin sonunda birlikte canli bir dansa katilirlardi.

[Resim: 4710403727c2a6094dc1eb9.jpg]

[Resim: e8d6ac4befa8aee16581b18.jpg]

[Resim: 13735691rd3.jpg]

[Resim: 1651wy4.jpg]
Oldukça ilginç tasarimlari var. En son resimde her duyguyu yansitan maskeler var. Siyah-beyaz olani çok güzel.
Paylasim için tesekkürler.

Yerli kabilelerin totemlerine benzettim. Hepsi birbirinden farkli ve herbiri insan yüzündeki farkli bir duyguyu ve mimigi ifade ediyor. Gözlerin kisilmasi, kaslarin çatilmasi, sasirmak, düsünmek, üzülmek, sevinmek, aglamak gibi onlarca duyguyu ve tepkiyi yansitan maskeler var. Sanirim maskeli dans sirasinda her insan o günkü ruh haline göre bir maske seçiyor olmali. Ayni zamanda maskeyi takan kiside de ayri bir gizem havasi yaratiyor. Buna benzer maskeler Afrikalilar'in danslarinda kullaniliyor ama kanimca hiçbiri bu kadar renkli ve yüz sekilleri bakimindan ayrintili degildir. Gerçekten ilginç ve hos tasarimlar. Paylasim için tesekkürler...

Bazisi eglenceli bazisi korkutucu. Smile
Hepsi ayri bir anlam ifade ediyor...
Tesekkürler!

Bu çığlık çığlığa dalgalar ve hüzünlü güzel martılar rüzgara çarpıp çarpıp gelip doluyorlar kalbime!

http://efsaneprens.com/
Efsane Prens WebSitesi
Vay be! Cidden çok tuhaf bir tasarim, ilginç. Biggrin Sag ol ablacigim..
Çok ilginçler. Özlem Abla'nin da dedigi gibi hepsi ayri bi anlam ifade ediyor... Ellerine saglik ablacigim.
Çok enteresanlar gerçekten ve çok ilgi çekiciler. Smile Paylasim için sag ol...
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
Ilginç ama anlamli.

Evet dediginiz gibi gerçekten çok farkli tasarimlari var ve bence Kore'den hatira olarak getirilebilecek en iyi seylerden. Benim favorim 5. resimdeki maske türü, belki de bendeki o oldugu için çok seviyorum onu, renkleri ve sekilleri çok hos cidden. Biggrin
Bahar çok güzel bir paylasim,tesekkür ederiz...Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi