13-01-2008, Saat: 18:49
(Son Düzenleme: 25-06-2012, Saat: 14:36, Düzenleyen: HyunJoongG.)
Dünyanın en yaygın ve en iyi video paylaşım sitesi olduğunu düşündüğüm Youtube'da sahip olduğum ve sizlerle paylaştığım videolar var.Bunların arasında Kore için yapmış olduğum videonun önemi benim için büyük.Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından (özellikle Kore'den ve Koreliler'den) aldığım olumlu yorumlar beni mutlu etmekle kalmıyor aynı zamanda Kore'ye olan sevgimi de pekiştiriyor.Son olarak Koreli bir ziyaretçiden aldığım yorum ve akabindeki karşılıklı yazışmalarımız sayesinde bilmediğim ve sizlerinde aynı şekilde bilmediğinizi düşündüğüm; ilk defa duyduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum.
Goguryeo ve Göktürklerin tarihin sahnesinde aynı anda önemli ittifaklar yaparak yer aldığını duymamıştım ve öğrenmemiştim.Açıkçası bizlere Orta Asya tarihi eksik anlatılmıştı.Orta Asya tarihi Çinlilerle Türkler arasındaki ilişkiden ibaret değilmiş.Bununla ilgili Türkiye'nin politikası hakkında serzenişte bulundum şu Koreli'ye; fakat o bunu önemsememi istedi.Zamanında Osmanlı’nın güçlü bir imparatorluk olduğunu ve günümüz Türkiye'sinin aynı şekilde güçlü olduğunu söyledi.Ayrıca Türklerin Altay kolundan gelen bir Asya ülkesi olduğunu da belirtti.
Bir Türk ülkesini nasıl seviyorsa, o Koreli de Türkiye'yi Kore kadar seviyor ve bu kardeşçe dostluğun bozulmasını hiçbir zaman istemiyor.
Goguryeo ve Göktürklerin tarihin sahnesinde aynı anda önemli ittifaklar yaparak yer aldığını duymamıştım ve öğrenmemiştim.Açıkçası bizlere Orta Asya tarihi eksik anlatılmıştı.Orta Asya tarihi Çinlilerle Türkler arasındaki ilişkiden ibaret değilmiş.Bununla ilgili Türkiye'nin politikası hakkında serzenişte bulundum şu Koreli'ye; fakat o bunu önemsememi istedi.Zamanında Osmanlı’nın güçlü bir imparatorluk olduğunu ve günümüz Türkiye'sinin aynı şekilde güçlü olduğunu söyledi.Ayrıca Türklerin Altay kolundan gelen bir Asya ülkesi olduğunu da belirtti.
Bir Türk ülkesini nasıl seviyorsa, o Koreli de Türkiye'yi Kore kadar seviyor ve bu kardeşçe dostluğun bozulmasını hiçbir zaman istemiyor.