Antakya Tuzlu Yoğurdunun Ünü Güney Kore Televizyoncularını Çekti / His fame in South Korea, TV personality Attracts Antioch Salty Yoghurt
Güney Kore'de yayın yapan özel bir televizyon sağlık programına Antakya'nın meşhur tuzlu yoğurdunu konu ederek her derde deva olduğunu anlattı.
HATAY -Güney Kore'de yayın yapan özel bir televizyon sağlık programına Antakya'nın meşhur tuzlu yoğurdunu konu etti.
MEDI TV sağlık programı yönetmen Hak-Mook Kim ve kameraman Dong-Jin Shin'den oluşan ekip, Güney Kore'de yayınlanmak üzere, Türk kültüründe yoğurdun yeri, konulu televizyon programının çekimi için Hatay'a geldi.
Hatay'ın bir çok tarihi ve turist yerlerini görüntüleyen ekip daha sonra tuzlu yoğurdunun yapplışını çekti.
Antakya'da 2 günden bu yana çekimlerini sürdürdükleri tuzlu yoğurdun yapılışı tüketildiği alanlar ile ilgili programlarına Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yahya Kemal Avşar da katkıda bulunuyor.
MKÜ rehberliğinde Hatay'ın Şenköy beldesinde ve Yayladağı ilçelerinde çekimlerini sürdüren Güney Kore'nin MEDI TV ekibi Uzun Çarşı da tuzlu yoğurt satışı yapan esnaf ve alış-veriş yapan Antakya halkı ile de röportajlar yaptı.
Son olarak geleneksel Türk aile hayatında yoğurdun yeri ile ilgili olarak, Antakya'da bir aileyi ziyaret eden televizyon ekibi, ev hanımlarının evde yoğurt yapımını görüntüledi.
MKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yahya Kemal Avşar da Güney Koreli televizyon ekibine Türkiye'de yoğurt tüketimi hakkında demeç verdi.
Güney Kore MEDI TV sağlık programı yönetmen Hak-Mook Kim, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada "Türk mutfağının gerçekten çok renkli. 3 semavi dinin bir arada yaşadığı Antakya mutfağının yeri ise bambaşka." dedi.