yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore'de Ramazan Tanıtımı / Ramadan in Korea Introduction
Kore'de Ramazan Tanıtımı...

터키의 명절 - 라마단 -TÜRK BAYRAMI RAMAZAN

[Resim: popupmo6.jpg]

라마단은 터키의 중요한 명절 입니다.
이슬람력으로 아홉 번째 달이다. 라마단의 시작과 끝은 매년 다릅니다. 지역마다 라마단 달이 시작하는 첫 초생달이 떠오르는 시점에 시작합니다. 또 각 지역의 종교지도자가 눈으로 초생달을 확인해야 비로소 라마단이 시작됩니다. 라마단 명절이 “Seker 명절” 라고도 한다.

사람들이 라마단 명절을 시작 할때 무슬림들이 새벽부터 어스름 까지 안먹고, 안마시고, 나쁜 말도 얘기하잖습니다. 무슬림들은 라마단 기간의 금식을 통해 과거의 죄를 용서받고, 하나님으로부터 축복을 받을 것을 희망하고 있다.라마단의 다른 듯이 “ ORUÇ ” 입니다.
그월에 일월동안 사람들이 다른 사람들에께 더 친절하게 된다. 함께 점심을 식사하려고 가족들을 초대한다.

라마단에 사람들이 “Baklawa” ,“Kadayif” 다저트를 만듭니다. 온 여자들, 엄마, 아줌마들이 “Baklawa” 또나

“Kadayif” 을 오븐 안에 넣고 굽니다. 다음에는 더운설탕의물을 쏟습니다. 손님들에께 그 다저트를 제공한다.
부자들이 가난한사람에께 음식,옷을 들린다.
라마당동안 사람들이 `Pide` 빵을 많이 먹습니다.

[Resim: clipimage001hj7.jpg]

[Resim: clipimage002ly2.jpg]

[Resim: clipimage002up3.jpg]

[Resim: clipimage002wh0.jpg][Resim: clipimage002qa1.jpg]

라마단 명절 아침에는 사람들이 기독한후에 온 가족이 깨끗한옷을 입고 맛있는 음식들을 먹는다.
모든 가족이 밀고 얘기합니다.

이슬람에서는 조상의 무덤을 찾아가서 성묘를 한다. 보통 명절의 체1날에 간다.

무덤에 물을 쑫고 코란(성서)을 읽고 무덤 윗에 꽃들을 놓습니다.

가족이, 아는 사람들을 초다하다가 다른 편에 아이들이 놀다.
대표적인 놀이 축구, 숨바꼭질, “Hacivat-Karagöz” 등.

>>> Kaynak / Source <<<
Çok mutlu oldum ya bizim kültürümüzü taniyorlar uzaktanda olsa. hehe.. Smile Yakinda oruç da tutar bunlar. Biggrin Biggrin Biggrin
Will u be there?
Kore' de ki Türkler sayesinde olsa gerek sag ol Bahar Abla. Çok güzel bir bilgiydi. Biggrin Biggrin Happy0064
Çok güzel bir haber bu bitanecik sag ol....

Denizler İmparatoru
Gerçekten çok sag ol Bahar. Smile
Çok çok güzel Ramazan'in farkinda olmalari!

Bu çığlık çığlığa dalgalar ve hüzünlü güzel martılar rüzgara çarpıp çarpıp gelip doluyorlar kalbime!

http://efsaneprens.com/
Efsane Prens WebSitesi
Bu tipki Koreliler' in Chuseok Bayrami gibi... Onlarda da ailenin küçükleri büyükbabalarinin ve büyükannelerinin evlerinde toplanir, geleneksel yemekler yapilir, gençlerin saygilarini sunmalarindan sonra yaslilar zarfin içinde para verirler... Smile
Tesekkürler canim...
Hakkınızı helal edin. ~
Bizi tanimalarina çok sevindim bu iyi bir haber.
Benim kanaatimce buda, Konfüsyüz' de peygamber olma ihtimali var tabi bu benim görüsüm ayni Hz.Isa gibi sonradan nasil Incil'i degistirdilerse ayni sekilde buda ve Konfüçyüsü' de yanlisanlama ya da degistirmis olmalari ihtimali var baksaniza gelenekleri bile bizim Ramazan ayindaki gelenek göreneklere saygilari da ayni sekilde bizlere benzemekte hatta okudugum bazi dini kitaplarda sayisiniz 124 bin peygamber gelme ihtmali üzerinde duruyorlar. Biz ise sadece Kuran'da yanlis hatirlamiyorsam 28 oldugu 3 tanesinin peygamber olup olmadigi kesin degil rivayetler(görüsler) böyle. Ayrica eger atlamadiysam bu da ve konfüçyüs'ün sözlerinin Islam'a aykiri olmadigini gördüm belki hepsinin bütün görüslerini okumamis olabilirim ama dinimize aykiri degil, varsa da mutlaka degistirilmis olabilir tabi bu benim görüsüm yanlis da olabilir.

Son söz olarak, kanaatimce bu da ve Konfüsyüs peygamber olabilir.

Aman ha yanlis anlamasin tekrarliyorum bunlar benim görüsüm bu da ve Konfüçyüs felsefesine inananlarin dogru yolda olduklarini söylemiyorum .
Okuduguma en çok sevindigim haberlerden biri oldu.
Çok sevindim, böyle bir paylasim içinde çok tesekkürler.
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi