10-10-2008, Saat: 1:06
(Son Düzenleme: 04-07-2012, Saat: 0:23, Düzenleyen: masal durgun.)
Tteok / 떡 (Pirinç Keki)
Tteok (ddeock, duk, dduk, ddeog veya thuck diye okunur)piştiğinde yapışkan ve sıvılaşan hale gelen bir tür pirinçle yapılan Kore pirinç kekidir. Tatlıdır.
Yapımında kullanılan pirinç: (Yapışkan pirinç, tatlı pirinç, chapssal)
Normal pirinçler bazı tteok çeşitlerinde kullanılabilir. Tteok yıllar boyunca yuvarlak şekillerde yapılıp yenmiştir.
Kore'de yılbaşında tteok guk (Tteok çorbası) içmek bir gelenektir. Tatlı tteok te düğünlerde ve doğum günü kutlamalarında yenir.
Çoğunlukla kutlama amaçlı tüketilir. Fındıklarla süslenebilir. Tteol pişirilirken içine çeşitli meyveler ilave edilebilir.
Tteok un birçok türü için ortak malzemeler şu şekildedir: Mung fasulyesi, kırmızı fasulye, tatlı kırmızı fasulye hamuru, Koreli mugwort, hünnap meyveleri ve diğer bazı kurutulmuş meyveler, susam tohumları, yağ, şeker.
Geleneksel Tarzda tteok yapma aşamaları:
Ki (키)
Inambak (이남박)
Bagaji (바가지)
Ongbaegi (옹배기) ve jabaegi (자배기)
Che (체) ve chetdari (쳇다리)
Maetdol (맷돌)
Jeolgu (절구) ve jeolgutgongi (절굿공이)
Anban (안반) ve tteokme (떡메)
Siru (시루) ve sirumit (시루밑)
Sot (솥) ve geonggeure (겅그레)
Beoncheol (번철)
Chaeban (채반)
Tteoksal (떡살)
Çeviri: sunshine
![[Resim: 800pxkoreanpancakejinda.jpg]](http://img861.imageshack.us/img861/4120/800pxkoreanpancakejinda.jpg)
English:
Tteok (also spelled ddeock, duk, dduk, ddeog, or thuck) is Korean cake made with glutinous rice flour.
Normal rice flour can be used for some kinds of tteok. There are hundreds of different kinds of tteok, but it's eaten round many years.
In Korea it is customary to eat tteok guk on New Year's Day and sweet tteok at weddings and on birthdays.
It is often considered a celebratory food and can range from rather elaborate versions with nuts and fruits down to the plain-flavored tteok used in home cooking.
Some common ingredients for many kinds of tteok are mung bean, red bean, and sweet red bean paste, Korean mugwort, jujube and other dried fruits, sesame seeds and oil, sugar, and pine nuts.
The below are cooking untensils to make tteok in Korean traditional way.
* Ki (키)
* Inambak (이남박)
* Bagaji (바가지)
* Ongbaegi (옹배기) and jabaegi (자배기)
* Che (체) and chetdari (쳇다리)
* Maetdol (맷돌)
* Jeolgu (절구) and jeolgutgongi (절굿공이)
* Anban (안반) and tteokme (떡메)
* Siru (시루) and sirumit (시루밑)
* Sot (솥) and geonggeure (겅그레)
* Beoncheol (번철)
* Chaeban (채반)
* Tteoksal (떡살)
Kaynak-Source
Tteok (ddeock, duk, dduk, ddeog veya thuck diye okunur)piştiğinde yapışkan ve sıvılaşan hale gelen bir tür pirinçle yapılan Kore pirinç kekidir. Tatlıdır.
Yapımında kullanılan pirinç: (Yapışkan pirinç, tatlı pirinç, chapssal)
Normal pirinçler bazı tteok çeşitlerinde kullanılabilir. Tteok yıllar boyunca yuvarlak şekillerde yapılıp yenmiştir.
Kore'de yılbaşında tteok guk (Tteok çorbası) içmek bir gelenektir. Tatlı tteok te düğünlerde ve doğum günü kutlamalarında yenir.
Çoğunlukla kutlama amaçlı tüketilir. Fındıklarla süslenebilir. Tteol pişirilirken içine çeşitli meyveler ilave edilebilir.
Tteok un birçok türü için ortak malzemeler şu şekildedir: Mung fasulyesi, kırmızı fasulye, tatlı kırmızı fasulye hamuru, Koreli mugwort, hünnap meyveleri ve diğer bazı kurutulmuş meyveler, susam tohumları, yağ, şeker.
Geleneksel Tarzda tteok yapma aşamaları:
Ki (키)
Inambak (이남박)
Bagaji (바가지)
Ongbaegi (옹배기) ve jabaegi (자배기)
Che (체) ve chetdari (쳇다리)
Maetdol (맷돌)
Jeolgu (절구) ve jeolgutgongi (절굿공이)
Anban (안반) ve tteokme (떡메)
Siru (시루) ve sirumit (시루밑)
Sot (솥) ve geonggeure (겅그레)
Beoncheol (번철)
Chaeban (채반)
Tteoksal (떡살)
Çeviri: sunshine
![[Resim: 800pxkoreanpancakejinda.jpg]](http://img861.imageshack.us/img861/4120/800pxkoreanpancakejinda.jpg)
English:
Tteok (also spelled ddeock, duk, dduk, ddeog, or thuck) is Korean cake made with glutinous rice flour.
Normal rice flour can be used for some kinds of tteok. There are hundreds of different kinds of tteok, but it's eaten round many years.
In Korea it is customary to eat tteok guk on New Year's Day and sweet tteok at weddings and on birthdays.
It is often considered a celebratory food and can range from rather elaborate versions with nuts and fruits down to the plain-flavored tteok used in home cooking.
Some common ingredients for many kinds of tteok are mung bean, red bean, and sweet red bean paste, Korean mugwort, jujube and other dried fruits, sesame seeds and oil, sugar, and pine nuts.
The below are cooking untensils to make tteok in Korean traditional way.
* Ki (키)
* Inambak (이남박)
* Bagaji (바가지)
* Ongbaegi (옹배기) and jabaegi (자배기)
* Che (체) and chetdari (쳇다리)
* Maetdol (맷돌)
* Jeolgu (절구) and jeolgutgongi (절굿공이)
* Anban (안반) and tteokme (떡메)
* Siru (시루) and sirumit (시루밑)
* Sot (솥) and geonggeure (겅그레)
* Beoncheol (번철)
* Chaeban (채반)
* Tteoksal (떡살)
Kaynak-Source
Hakkınızı helal edin. ~