yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yukgaejang / 육개장
#1
Yukgaejang / 육개장

Spicy Beef and Vegetable Soup
Baharatlı Et ve Sebze Çorbası

[Resim: D2gmy3.jpg]

Malzemeler

- 1 kilo, farklı boyutlarda, 3 inç uzunluğunda kesilmiş, 10-20 dakika soğuk suda ıslatılmış, yıkanıp-süzülmüş sığır döşü.
- 4 adet kurutulmuş şitaki mantarı
- Yarım kesilmiş, 1 orta boy soğan
- Yaklaşık 12 bardak ,yıkanmış ve süzülmüş, maş fasulyesi filizi
- 3-4 adet büyük boy yeşil soğan (dae-pa) veya 2½ inç uzunluğunda parçalar halinde kesilmiş 14-16 yeşil soğan
- Yaklaşık 2 kase ,ıslatılmış, 2½ inç uzunluğında parçalar halinde kesilmiş gosari (veya balık)
- 8 diş kıyılmış sarımsak

Sos
- 1 bardağın çeyreği kadar acı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (veya herhangi bir yemeklik yağ)

Ek Olarak
- Tuz

Yapılışı

Et, mantar ve soğan pişirimine başlama
1) Büyük bir tencere içerisinde 3 litre (12 bardak) su kaynatılır. Kurutulmuş şitaki mantarı ve soğan, sığır eti ile birlikte eklenir.
2) Orta ateşte bir saat pişirilir.

Haşlama olurken baharat sosunun ve sebzenin hazırlanması
1) Tüm sos malzemeleri bir kap içerisinde birleştirilir ve iyice karıştırılır.
2) Üzeri bir örtü ile kapatılır ve bir kenara alınır.
3) Büyük bir kase içerisine maş fasulyesi filizi, yeşil soğan, gosari ve sarımsak konur.

Çorba yapımı
1) 1 saat sonra sığır eti kontrol edilir. Bir parça alınır ve parmak veya çatal ile bölünür. Kolayca bölünürse pişmiştir. Eğer zor bölünüyorsa 10 dakika daha pişirilir.
2) Tamamlandığında, sığır eti, soğan, mantar delikli bir süzgeç ile çıkartılır.
3) Sığır eti ve mantarlar soğutulur ve pişmiş soğan atılır.
4) Sebzeler, baharatlı sos ile ,iyice birleşinceye dek, el ile karıştırılır. Haşlama suyuna eklenir.
5) Kapağı kapatılır ve sebzeler tamamen pişip yumuşayıncaya dek 20 dakika orta ateşte pişirilir, fakat lapa kıvamında olmamalıdır.
6) Mantarlar dilimlenir ve sığır eti ayrı ayrı şeritler halinde yolunur/ayrılır. Kaynayan çorbaya eklenir ve 10 dakika daha pişirilir.

Servis

1) Ateş kapatılır, kepçe ile boşaltılır ve servis edilir. İsteyenlerin ekleyebilmeleri için masada bir kasede tuz bulundurulur. Pilav ve yan yemekler ile servise sunulur.


// English \\


Ingredients

- 1 pound beef brisket, cut into several pieces along the grain 3 inch long, soaked in cold water for 10 to 20 minutes, washed, and drained
- 4 dried shiitake mushrooms
- 1 medium onion, cut in half
- 12 ounces (about 3 cups) mung bean sprouts (you can grow your own!), washed and strained
- 3-4 large green onions (dae-pa) or 14-16 green onions, cut into 2½ inch long pieces
- 6 ounces of soaked (or fresh) gosari (about 2 cups), cut into 2½ inch long pieces
- 8 cloves of garlic, minced

Sauce
- ¼ cup hot pepper flakes
- 1 tablespoon salt
- 1 tablespoon soy sauce
- 1 table spoon sesame oil
- 1 tablespoon olive oil (or any cooking oil)

On the side
- Extra salt

Directions

Start cooking the beef, mushrooms, and onion
1) In a large pot, bring 3 quarts (12 cups) of water to a boil. Add the beef along with the dried shiitake mushrooms and the onion.
2) Cook for 1 hour over medium high heat.

While it boils, make the seasoning sauce and prepare the vegetables
1) Combine the sauce ingredients in a bowl and mix it well.
2) Cover with plastic wrap and set aside.
3) Put the mung bean sprouts, green onions, gosari, and garlic in a large bowl.

Make the soup
1) 1 hour later, check the beef. Take a sample chunk and split it with your fingers or fork. If it splits nicely, it’s done. If it’s a little tough to split, let it cook for 10 more minutes.
2) When it’s done, remove the beef, onion, and mushrooms with a slotted strainer.
3) Let the beef and mushrooms cool down and discard the cooked onion.
4) Mix the vegetables with the seasoning sauce by hand until well incorporated. Add to the boiling stock.
5) Cover and cook 20 minutes over medium high heat until the vegetables are cooked through and tender, but not mushy.
6) Slice the mushrooms and pull the beef apart into strips. Add to the boiling soup and cook another 10 minutes.

Serve

1) Remove from the heat, ladle and serve. Prepare a small bowl of salt on the table, for anyone who wants to add some. Serve with rice and side dishes.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: g8MpZ3.jpg]

[Resim: 8ZR517.jpg]

[Resim: 0nJgyZ.jpg]

[Resim: 4ryQbL.jpg]

[Resim: YkZpkZ.jpg]
Cevapla
#3
[Resim: BP7NLQ.jpg]

[Resim: m6Ap38.jpg]

[Resim: MpA20M.jpg]
Cevapla
#4
Türk damak tadına uygun, lezzetli bir çorba olduğu düşüncesindeyim.

Denemek isteyenlere şimdiden kolaylık ve afiyet diliyoruz!
Cevapla
#5
Mantar hariç güzel. Biggrin Teşekkür ederiz Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#6
Gerçekten çok lezzetli görünüyor. Resimler iştah açıcı boş bir vakitte denemeliyim. Onay

Paylaşım için teşekkürler. Smile
Cevapla
#7
Sunum için teşekkür ederiz Tuğçe. Smile
Cevapla
#8
Baya baharatlı gözüküyor. Biggrin Teşekkür ederiz paylaşım için. ^^
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#9
Yukgaejang / 육개장
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi