Yuja-cha / 유자차
Yujacha (Ayrıca Yuja Cha olarak da yazılabilir) kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş Yuja (Korece yazılışı:유자) ve şeker veya bal ile birlikte yapılan geleneksel bir Kore çayıdır.1 yemek kaşığı yucheong ile (유청, şuruba benzer, kıvamlı yuja) bir kap sıcak suyun karıştırılmasıyla elde edilen bir içecektir.Rengi sarıdır ve marmelat kıvamındadır.Yuja meyvesinin kendisi oldukça lezzetlidir bazen ekşi veya acı da olabilir.Bu yüzden Koreliler çayını yaparken bunu tatlandırmayı tercih ederler.Yujacha evde yapılabileceği gibi hazır olarak satılan kavanozlardan alınabilir.Yujacha soğuk algınlığı gibi kışın sık görülen hastalıkların tedavisinde de kullanılır.
İçindekiler
600 gram ağaç kavunu
500 gram seker
Biraz çam fıstığı
Çeviri:PebbLes
![[Resim: 1084544337.jpg]](http://img338.imageshack.us/img338/2015/1084544337.jpg)
English
Yujacha (also spelled yuja cha) is a Korean traditional tea made from thinly sliced yuja (hangul: 유자, in Korean) with its peel and combined with honey or sugar.A tablespoon of yucheong (유청, thick syrup-like yuja) stirred into a cup of usually hot water makes a beverage.The color is yellow and its form looks like marmalade.The yuja fruit itself is flavorful while it has a sour and bitter taste at the same time, so Korean people make it preserved and sweetened for making tea.Yujacha can either be made at home or purchased in glass jars.Yujacha is used as a herbal remedy for the common cold and similar winter illnesses.
Ingredients
600 grams of citrons
500 grams of sugar
Some pine nuts
![[Resim: 26798405.png]](http://img707.imageshack.us/img707/2720/26798405.png)
Kaynak:Wikipedia