Yuja-cha / 유자차
![[Resim: a2Lq6d.jpg]](http://i.hizliresim.com/a2Lq6d.jpg)
Yuja(bir narenciye türü) derin aroması ve lezzeti ile kış mevsiminin en sevilen çaylarında olmuştur. Eski zamanlardan beri Koreli insanlar yüksek asitli narenciye kabuğunu, çok az bir kısmı ayrıca kullanılabilecek şekilde yuja çayı yapımında kullanıyorlar. Çayı yapmak için, tohumlar kaldırılır, sadece gövdesi ve kabuğu bırakılır. Yuja çayı yapmanın en kolay yolu, kabukları ince dilimlemek ve lezzetini arttırmak için suda kaynatın. Yuja öksürük, baş ağrısı ve nevralji tedavisinde faydalıdır. Yuja çayının Japonlar arasında popüler olması özellikle dikkat çeken bir konudur.
Tarif: Yuja dilimlerini şeker ile karıştırın ve 3-4 gün kenarda bekletin. Sıcak suya bir karışımdan bir kaşık dolusu ekleyin ve karıştırın. Garnitür için bir çift çam fıstığı katın ve tadını çıkarın.
Satın Alma Bilgisi
Fiyat: Toz şeklinde (15 paket) 3,500 won, 1 kg şişe 5,000-6000 won
Mekan: Yuja çayı mağazalardan, süpermarketlerden ve yerel marketlerden cam şişelerde satın alınabilir. Ayrıca geleneksel kahvehanelerde servis edilir.
Çeviri: LikeAStar
English
The deep aroma and flavor of yuja (a type of citrus fruit) make it a much-favored wintertime tea. Korean people have been making yujacha since ancient times, using the highly acidic citrus rinds of the yuja, a part of the fruit that would have had very little use otherwise. To make the tea, remove the seeds, leaving only the flesh and rind. The easiest way to make yujacha is to thinly slice the rind and boil it in water to extract the flavor. Yuja is beneficial in treating coughs, headaches, and neuralgia. It is interesting to note that yujacha is especially popular with the Japanese.
Recipe: Mix slices of yuja with sugar and set aside for 3 to 4 days. Add a few spoonfuls of the mixture to hot water and stir. Drop in a couple of pine nuts for garnish and enjoy.
Purchasing Information
Price: Powdered form (15 bags) 3,500 won, 1 kg bottle 5,000-6000 won
Place: Yujacha is available for purchase in glass bottles in department stores, supermarkets, or local markets. It is also served at traditional teahouses.
Kaynak / Source
![[Resim: a2Lq6d.jpg]](http://i.hizliresim.com/a2Lq6d.jpg)
Yuja(bir narenciye türü) derin aroması ve lezzeti ile kış mevsiminin en sevilen çaylarında olmuştur. Eski zamanlardan beri Koreli insanlar yüksek asitli narenciye kabuğunu, çok az bir kısmı ayrıca kullanılabilecek şekilde yuja çayı yapımında kullanıyorlar. Çayı yapmak için, tohumlar kaldırılır, sadece gövdesi ve kabuğu bırakılır. Yuja çayı yapmanın en kolay yolu, kabukları ince dilimlemek ve lezzetini arttırmak için suda kaynatın. Yuja öksürük, baş ağrısı ve nevralji tedavisinde faydalıdır. Yuja çayının Japonlar arasında popüler olması özellikle dikkat çeken bir konudur.
Tarif: Yuja dilimlerini şeker ile karıştırın ve 3-4 gün kenarda bekletin. Sıcak suya bir karışımdan bir kaşık dolusu ekleyin ve karıştırın. Garnitür için bir çift çam fıstığı katın ve tadını çıkarın.
Satın Alma Bilgisi
Fiyat: Toz şeklinde (15 paket) 3,500 won, 1 kg şişe 5,000-6000 won
Mekan: Yuja çayı mağazalardan, süpermarketlerden ve yerel marketlerden cam şişelerde satın alınabilir. Ayrıca geleneksel kahvehanelerde servis edilir.
Çeviri: LikeAStar
English
The deep aroma and flavor of yuja (a type of citrus fruit) make it a much-favored wintertime tea. Korean people have been making yujacha since ancient times, using the highly acidic citrus rinds of the yuja, a part of the fruit that would have had very little use otherwise. To make the tea, remove the seeds, leaving only the flesh and rind. The easiest way to make yujacha is to thinly slice the rind and boil it in water to extract the flavor. Yuja is beneficial in treating coughs, headaches, and neuralgia. It is interesting to note that yujacha is especially popular with the Japanese.
Recipe: Mix slices of yuja with sugar and set aside for 3 to 4 days. Add a few spoonfuls of the mixture to hot water and stir. Drop in a couple of pine nuts for garnish and enjoy.
Purchasing Information
Price: Powdered form (15 bags) 3,500 won, 1 kg bottle 5,000-6000 won
Place: Yujacha is available for purchase in glass bottles in department stores, supermarkets, or local markets. It is also served at traditional teahouses.
Kaynak / Source