yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeongeun Wanja Jeon / 연근 완자전
#1
Yeongeun Wanja Jeon / 연근 완자전

Kore Lotus Köklü Sığır Köftesi

[Resim: 8ipx.jpg]

Malzemeler

• İnce soyulmuş lotus kökü (16 Dilim)
• Kıyma (420 gr)
• 4 Diş sarımsak
• ¼ Fincan ince doğranmış yabani susam yaprakları
• İnce dilimlenmiş bir yeşil soğan
• ½ Tatlı kaşığı tuz
• ¼ Tatlı kaşığı karabiber
• ½ Fincan un, serpiştirmek için
• 2 Yumurta, hafifçe karıştırılmış
• Sebze yağı, kızartmak için

Sos İçin;

• ¼ Fincan soya sosu
• 2 Tatlı kaşığı pirinç sirkesi
• 1 Yeşil soğan (sadece yeşil kısımları), ince dilimlenmiş
• ¼ Tatlı kaşığı çok ince şeker

Hazırlanışı;

Tuzlu suya kaynamaya yakın lotus köklerini koyun ve 5 dakika pişirin. Soğuk su ile durulayıp kurulayın. Lotus kökleri soğurken, kıymayı büyük bir kabın içine koyarak; sarımsak püresini ekleyip katı sığır etini suyunu toplamak için karanfille karıştırın. Susam yaprakları, tuz, soğan ve biberi ekleyerek iyice ve yavaşça birleştir. Bir dilim lotus kökünü alın, küçük bir çorba kaşığı ile delikleri dolduracak kadar et koyun, sonra da dilimi ters çevirin ve öbür tarafına da biraz et sıkıştırın. Kalan lotus kök dilimleri ile tekrarlayın. Her bir böreğin üzerine un serpiştirin. ¼ fincan yağı orta ateşte ısıtın. Ek toplarını çırpılmış yumurtaya bulayıp sıcak yağın içine atın. Kızarana kadar her iki tarafınıda 5 dakika pişirin. Sonra kağıt havlu ile yağını süzün. Sosa buladıktan sonra servis yapın.

English

Korean Lotus Root Beef Patties

Makes

• ½ lb. Peeled lotus root (16 slices)
• Beef (420 gr)
• 4 Cloves garlic
• ¼ Cup finely chopped wild sesame leaves
• 1 Green onion, thinly sliced
• ½ tsp. Sea salt
• ½ tsp. Karabiber
• ½ Cup flour, for dredging
• 2 eggs, lightly beaten
• Vegetable oil, for frying

Dipping sauce;

• ¼ Cup soy sauce
• 2 tsp. Rice vinegar
• 1 green onion (only gren parts), thinly sliced
• ¼ tsp. Suferfine sugar

Prepearing;

Bring a pot of salted water to a full boil, then add the sliced lotus root and cook at a boil for 5 minutes. Drain and rinse with cool water. While lotus root is cooling, place the ground beef in a large bowl; then, using a garlic press, mince the cloves of garlic over the beef to collect both the solids and the juices in the mixing bowl. Add the sesame leaves, onion, salt, and pepper, and combine gently but thoroughly. Take a slice of lotus root and pat a scant tablespoon of the meat mixture until it fills the holes in the root, then turn the slice over and press a little more meat on the second side. Repeat with remaining lotus root slices.Dredge each patty in flour, shaking off excess flour. Heat ¼ cup oil in a large frying pan over medium heat. Dip meat patties into beaten egg, to coat, and place in hot oil. Cook 5 minutes on each side until golden brown, then transfer to paper towels to drain oil. Serve with dipping sauce.

Kaynak / Source
www
Cevapla
#2
[Resim: fseg.jpg]


[Resim: zlc5.jpg]


[Resim: kt3b.jpg]


[Resim: ovyq.jpg]


[Resim: 7aas.jpg]
www
Cevapla
#3
shin_chaekyung, teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#4
Köfte mi o, hiç sevmemDodgy ama güzel görünüyor. Teşekkür ederiz.Onay
[Resim: ZMXZGA.jpg]
Cevapla
#5
Kesinlikle harika duruyor Biggrin Teşekkürler
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi