yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yellow Earth Onions
#1
Yellow-earth Onions / Sarı-toprak Soğanı

[Resim: onions07.jpg]

Kore'de üretilen soğan yaklaşık %16 Muan, yetiştiriciliği Kore'de en fazla yapılan sebzelerdendir. Sıradan soğanın aksine, Muan soğanları %75 daha fazla erişkin, hastalıklar için etkili, sarı toprakta yetiştirilen, eşsiz lezzeti ile yüksek kaliteli bir Germanyum maddesi içerir. Ayrıca, kaliteli, taze, deniz esintisi, tuzlu su ve düşük bakterili ve zararlı yeraltı sularının kullanımında bakterilerin yayılmasını engeller.
Her şeyden önce, sarı toprak içeren, kükürtten gelen eşsiz koku, ücretsiz çiftlik, rakipsiz üretim olarak bilinen soğan üretimi ile bakteri ve zararlı maddeleri öldürür. Kore coğrafyası Muan-gun soğanın ekimi için en uygun coğrafyadır. Bir kıyı ve yarı ova bölgesi olarak yaklaşık 1300 mm yağış alır ve diğer faydalı maddeler içeren kumlu ve çamurlu topraklarda da bulunur. Kıyı şeridi boyunca yoğun olduğu için 70 yıl üretimi yapılmıştır. Muan soğanı yeraltı suyu serpilerek üretilir. Soğan, sıcak doğada zehirli değildir. Ayrıca, tıbbi amaçlar için ve her tür yemek için bu madde kolayca yetiştirilmektedir ve saklanılabilir. Soğan son derece sağlıklı, sinir ve kan dolaşımını uyarıcı ve sterilizasyon, balık ve et deodorizing için iyidir. Bu nedenle, kolesterol ve diğer hastalıklardaki artışı önler. Metabolizmayi dengelemek için, cilde daha fazla esneklik eklemek için B1 vitamini emilimini artıran "aril sülfit" içerdiğinden ayrıca, soğan "gençlik gıdası" olarak adlandırılır. Soğan selenyum içeriğini önlemek ve kanser tedavisi için "glutatyon" özel bir madde oluşturur. Peeling'in 'Quercertin' denilen sarı pigment yağ birikimi ve yüksek kan basıncını önler.

Çeviri: beak sung

Muan Wolseon-ri Artists Köyü

---------------------------------------------------

English


Yellow-earth Onions
As about 16% of onions produced in Korea are produced in Muan, the scale of cultivation and production is largest in Korea. Unlike ordinary onions, more than 75% of Muan's onions are cultivated in high-quality yellow earth that is loaded with Germanium, a substance effective for adult diseases, and have unique flavor and taste. Also, the fresh sea breeze and saltine air from the seas prevents bacteria and pests and the use of clear groundwater prevents the spread of bacteria from using poor-quality water. Above all, the unique scent from the sulfur that is contained in yellow earth kills the bacteria and pests, making our onions widely known as pollution-free farm produce in unbeatable quality. Geographically Muan-gun is most suitable for onion cultivation. As a coastal peninsula and a semi-plain region, it has about 1,300mm of precipitation a year and sandy and muddy soils containing other useful substances for good storability. Onions that have been produced in Muan for 70 years are concentrated along the coastline and are grown with sprinkled groundwater. Onions are warm, hot, and not toxic in nature. Also, they are great for medical purposes and as an ingredient for any dish and are easily cultivated and stored. Onions are highly stimulating to nerves and blood circulation and are good for sterilizing and deodorizing fish and meat in any dish. Therefore, the increase of cholesterol in blood and other subsequent illnesses can be prevented.Moreover, onions are called the food of youth because they contain aryl sulfide that enhance the absorption of Vitamin B1 to balance out the metabolism and to add more elasticity to the skin. The selenium content in onions creates glutathione a special substance, to prevent and treat cancer. The yellow pigment called Quercertin in the peeling prevents the accumulation of fats and high blood pressure.

Muan Wolseon-ri Artists Village

---------------------------------------------------

Kaynak / Source
...
Cevapla
#2
Zaten soğana bayılırım, bir çuval alsam mı ne? Smile
Paylaşım için teşekkürler.

Cevapla
#3
Her yemeğe lazım bir soğan. Ne fazla büyük ne de fazla küçükler, tam yemeklik yani.
Paylaşım için teşekkürler Sevda. Biggrin
Cevapla
#4
Ben de yeşil soğan sevenlerdenim. Tabii çiğ yemek daha faydalıymış ama omlete girince pek bir leziz oluyor. Bu özenli konu için eline sağlık canım. Smile
Cevapla
#5
Vay, soğanın faydaları saymakla bitmiyormuş. Harika, bundan sonra soğanlar benimdir. Biggrin
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
Cevapla
#6
Soğan faydalı bir yiyecek. Şifalı bir yiyecek, soğan. Biggrin
Cevapla
#7
Konu ve çeviri için teşekkürler. ^^"
KINGDOM
[Resim: SWIY7k8.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi