yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yangnyeom-Tongdak / 양념통닭
#1
Yangnyeom-Tongdak / 양념통닭

[Resim: a3pl6B.jpg]

Malzemeler (3-4 Kişilik)

- Yaklaşık 1.5 kilo kadar parçalanmış tavuk
- Tuz
- Öğütülmüş karabiber
- Toz patates nişastası
- Un
- Tatlı pirinç unu
- Yumurta
- Kabartma tozu
- Kanola yağı (veya bitkisel yağ)
- Sarımsak
- Ketçap
- Acı biber salçası
- Pirinç şurubu
- Elma sirkesi

Yapılışı

1) Tavuk parçaları soğuk suda yıkanır. Süzülür.
Not: Siz de tavuk kanatlarını kullanabilirsiniz. 3 libre, yaklaşık 24 kanat olacaktır.
2) 1 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber ve 1 tatlı kaşığı katkısız tuz ilave edilir.
3) Yarım su bardağı toz patates nişastası, çeyrek bardak tatlı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 yumurta eklenir.
4) El ile iyice karıştırılır ve tavuğun tamamına sürülür.
5) Bir vok tavaya veya kızartma tavasına 6-7 bardak kanola yağı konulur ve ısıtılır.
6) Yaklaşık 7-8 dakika kadar ısıtıldıktan sonra, hazır olup olmadığını anlamak için, bir parça tavuk deneme amaçlı olarak yağın içine batırılır. Yağ kabarcıklar halindeyse, kızartmaya başlamak için doğru ısıda demektir.

Çift Kızartma Yöntemiyle Kızartma
1) Tavuk parçaları 10 dakika boyunca yüksek ateşte kızartılır. Yağsı dışarı atılır ve parçalar bir süzgeç içerisinde silkelenir. Birkaç dakika bekletilir.
2) Tüm parçalar altın kahverengi görünümünde ve dışları gevrek oluncaya dek 10 dakika daha kızartılır.
Not: Eğer tavanız tavukları tek seferde kızartmak için yeterince büyük değilse, gruplar/parçalar halinde kızartabilirsiniz.

Kızartma yapılırken, sosun hazırlanması
1) Isıtılmış bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kanola yağı ve 4 diş kıyılmış sarımsak konulur.
2) Çeyrek kase domates ketçabı, çeyrek bardak pirinç şurubu, çeyrek kase acı biber salçası, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekllenir ve bu karışım yaklaşık 7 dakika boyunca yavaş yavaş kaynatılır. Altını kısılır ve sosun yanmadığından emin olunur.
3) Ateş kapatılır ve tavukların kızarması bitinceye dek beklenir.

Tavuğun Sos ile Kaplanması
1) Sos ısıtılır.
2) Henüz kızarmış tavuk parçaları sosun içerisine alınır ve tahta bir kaşık ile yavaşça karıştırılır.
3) Üzerine biraz kavrulmuş susam serpilir ve sıcak/ılık olarak servis edilir.

|| English ||

Ingredients (for 3-4 servings)

- 3 pounds (about 1.5 kg) of chicken chunks
- salt
- ground black pepper
- potato starch powder
- flour
- sweet rice flour
- egg
- baking soda
- canola oil (or vegetable oil)
- garlic
- ketchup
- hot pepper paste
- rice syrup
- apple vinegar

Directions

1) Rinse chunks of chicken in cold water. Drain.
tip: You could use chicken wings, too. About 24 wings will be 3 pounds.
2) Add 1 ts ground black pepper and 1 ts kosher salt.
3) Add ½ cup potato starch powder, ¼ cup all-purpose flour, ¼ cup sweet rice flour, 1 ts baking soda, and 1 egg.
4) Mix well by hand and completely coat the chicken.
5) Put 6-7 cups of canola oil in a wok or frying pan and heat it up.
6) After it’s heated for about 7-8 minutes, test if the oil is ready by dipping a sample chunk of chicken into the oil. If the oil bubbles, it’s the right temperature to start frying.

Fry them using the double-frying method
1) Fry the chicken chunks for 10 minutes over high heat.
2) Take them out of the oil and shake them off in a strainer. Let them sit for a few minutes.
3) Fry them again for another 10 minutes until all pieces look golden brown and are crunchy outside.
tip: If your skillet is not large enough to fry all the chicken at once, divide it into batches like I do in the video.

While you are frying, you can make the sauce
1) Put 1 tbs canola oil and 4 cloves of minced garlic into a heated pan,
2) Add ⅓ cup tomato ketchup, ⅓ cup rice syrup, ¼ cup hot pepper paste, 1 tbs apple vinegar and simmer the mixture for about about 7 minutes. Keep your heat low and be sure not to burn the sauce.
3) Turn off the heat and wait until the chicken is done.

Chicken is done? Then coat your chicken with the sauce
1) Reheat the sauce.
2) Put the freshly fried chicken into the sauce and gently mix it up with a wooden spoon.
3) Sprinkle some roasted sesame seeds over top and serve hot or warm.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: m6pM0P.gif]

[Resim: 9oAaOO.jpg]

[Resim: YkpQmD.jpg]

[Resim: QBNL9r.jpg]

[Resim: 0ngRdV.jpg]
Cevapla
#3
Bahar mevsimi geldi ve hatta geçiyor bile. Güzel bir mevsim değil mi? Açık havada, hoş sohbet edebileceğiniz aileniz, eşiniz, dostunuz, arkadaşlarınız ile keyifli bir yemek...Damak tadınıza uyan bir lezzet ile keyifli bir öğün geçirebilirsiniz!..
Hayali benden, uygulaması sizlerden.
Denemek isteyenler için kolaylık ve afiyet diliyoruz! Smile
Cevapla
#4
Eline sağlık Tuğçe, bu güzel tarif için teşekkür ederiz. Smile
Cevapla
#5
Fena durmuyor. Biggrin Teşekkür ederiz Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#6
Yangnyeom Tongdak / 양념통닭
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi