yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yangjimeori-Pyeonyuk
#1
Yangjimeori-Pyeonyuk

[Resim: fmh0v.jpg]

Yangjimeori-pyeonyuk, dilimler halinde kesilen ve preslenen göğüs etinin uzun süre kaynatılması ile yapılan bir yemektir. ‘Yangjimeori’, sığır göğüs etinden gelmektedir ve "pyeonyuk" ise ince dilimlenmiş et anlamına gelmektedir.

İçindekiler

- 600 gram dana eti (göğüs)
- 2 kg (10 bardak) su
- Hoş kokulu baharat
*45 gram yeşil soğan
*30 gram (6 diş) sarımsak
- 2 gram tuz
- Sirkeli soya sosu
*18 gram soya sosu
*22.5 gram sirke
*15 gram su
*3 gram çam fıstığı tozu

Hazırlanışı

1. Dana etini, kanını çdışarıya bırakması için bir saat boyunca suda ıslatın ve 15 cm genişliğinde, 9 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin.
2. Yeşil soğanı ve sarımsağı kesin ve temizleyin.
3. Sirkeli soya sosunu karıştırın.

Yapılışı

[Resim: eepp.jpg]

1. Tencereye suyu dökün ve 9 dakika boyunca yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman göğüs etini koyun, köpüğünü ve diğer tortularını sıyırın.

[Resim: dcxp.jpg]

2. Ateşi azaltın ve 1 saat boyunca kaynatın. Hoş kokulu baharatları ekleyin ve 30 dakika daha kaynatın.

[Resim: qsv3.jpg]

3. İyice piştiği zaman eti çıkarın, pamuklu bir beze sarın ve dümdüz olması için bir saatten daha fazla süre boyunca bastırın.

[Resim: y480.jpg]

4. Et dümdüz olduğunda ters yüzeyinden, 3 cm genişliğinde, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Sirkeli soya sosu ile servis edin.

[Resim: nzwx.jpg]+[Resim: 63tn.jpg]

Kaynak


Cevapla
#2
English

Yangjimeori-Pyeonyuk

[Resim: fmh0v.jpg]

Yangjimeori-pyeonyuk is a dish of long-simmered brisket that has been pressed and cut into slices. ‘Yangjimeori’ is the meat from ox chest, and “pyeonyuk” refers to thin slices of meat.

Ingredients

- 600 g beef (brisket) 2 kg (10 cups) water
- fragrant seasoning
*45 g green onion
*30 g (6 cloves) garlic
- 2 g (½ tsp) salt
- vinegar soy sauce
*18 g (1 tbsp) soy sauce
*22.5 g (1½ tbsp) vinegar
*15 g (1 tbsp) water
*3 g (½ tbsp) pine nuts powder

Preparation

1. To draw out the blood from the beef, soak it in water for 1 hour, and cut it into 15 cm-wide, 9 cm-long.
2. Trim & clean the green onion and garlic.
3. Blend vinegar soy sauce.

Recipe

[Resim: eepp.jpg]

1. Pour water in the pot and heat it up for 9 min. on high heat. When it boils, put the brisket, skim off the foam and other residue from the surface.

[Resim: dcxp.jpg]

2. Reduce the heat to medium and boil it for 1 hour, add the fragrant seasoning and boil for another 30 min. (350 g).

[Resim: qsv3.jpg]

3. When the meat is well-done, take out the meat, wrap it with cotton cloths and press with heavy weight for more than 1 hour to make flat.

[Resim: y480.jpg]

4. When the meat flatten, cut and slice it into 3 cm-wide, 5 cm-long and 0.3 cm-thick along with the opposite direction of the texture (280 g). Serve it with vinegar soy sauce.

[Resim: nzwx.jpg]+[Resim: 63tn.jpg]

Source


Cevapla
#3
Yangjimeori-Pyeonyuk

esra_kjm

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld?...e=bookmark
Cevapla
#4
Harika. ^^
Teşekkürler.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi