yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yakgwa (Honey Cookie)
#1
Yakgwa (Honey Cookie)

Yakgwa susam yağı, bal ve rafine pirinç şarabı ile buğday ununun yoğrulması ile yapılan bir kurabiye türüdür. Bir kare kalıba bastırılarak veya bir tokmak ile düzleştirilerek kare halinde kesilir. Daha sonra yağda kızartılır ve bala batırılır. Bu en lüks ve zevkli geleneksel Kore kurabiyesidir. Tören şenlikleri ve anma hizmetlerindeki festival günlerinin başarısız olmaması için servis edilir.

[Resim: 1031061_image2_1.jpg]


İçindekiler

- 151 gram buğday unu
- 26 gram susam yağı
- Bal kurabiyesi sosu: 8 gram bal, 30 gram rafine pirinç şarabı, 1 gram tuz, 8 gram zencefil suyu, 0,1 gram beyaz toz biber, 0.5 gram toz tarçın
- Bal şurubu: 300 gram bal, 0.5 gram toz tarçın
- 10 gram çam fıstığı
- 8 gram jujube
- 2 gram kabak çekirdeği
- 680 gram yemeklik yağ

Hazırlanışı

1. Buğday ununu eleyin, susam yağı ile iyice karıştırın ve tekrar eleyin.

2. Buğday ununa sosu ekleyin, iyice karıştırın ve yumuşak bir kartopu yapacakmış gibi yoğurun.

3. Merdane ile hamuru düz olarak yuvarlayın, ruloyu üç kez katlayın ve tekrar yuvarlayın. Son olarak, 0,5 cm kalınlığında onu aşağıya doğru döndürün, 3,5 cm kare keserek chopstick ile 5-6 delik yapın.

4. Bal şurubunu karıştırın.

5. Çam fıstığının üstlerini kaldırın, kuru pamuklu bez ile çam fıstığı ve kabak çekirdeğini temizleyin. Nemli bez ile jujubeyi temizleyin, yuvarlak kesin ve çiçek şekli yapın.

Yapılışı

1. Tavaya yemeklik yağı dökün ve 5 dakika orta ateşte ısıtın. Yağ sıcaklığı 85-90 ℃ ‘ye geldiğinde 15 dakika boyunca kızaran yağın içine kurabiye hamurunu koyun. Isı yükseldiğinde hamur yüzeye çıkarak yüzecek. Yağ sıcaklığı 140-145 ℃’ ye geldiğinde, başka birini 10 dakika kızartın. Her iki tarafın rengi kahverengiye dönecek.

2. Bir süzgecin üzerine koyun, 5-10 dakika içinde yağı boşaltın, 5-6 saat bal şurubunun içine daldırın.

3. Çam fıstığı, jujube ve kabak çekirdeği ile süsleyin.

|| English ||

Yakgwa is a type of cookie made by kneading wheat flour with sesame oil, honey and refined rice wine. It is pressed into a square mold, or flattened with a mallet and cut into a square. It is then fried in oil and dipped in honey. This is the most luxurious and tasteful traditional Korean cookie. It is served without fail on festive days, at ceremonial feasts and memorial services.

Ingredient

- 151g (1 cup, 8 tbsp) wheat flour (medium viscidness)
- 26g (2 tbsp) sesame oil
- Honey cookie seasoning : 38g (2 tbsp) honey, 30g (2 tbsp) refined rice wine, 1g (¼ tsp) salt, 8g (½ tbsp) ginger juice, 0.1g ground white pepper, 0.5g (¼ tsp) cinnamon powder
- Honey syrup : 300g (1 cup) honey, 0.5g (¼ tsp) cinnamon powder
- 10g (1 tbsp) pine nuts
- 8g (2 ea) jujube
- 2g pumpkin seeds
- 680g (4 cups) edible oil

Preparation

1. Sieve wheat flour, mix with the sesame oil thoroughly and sieve again.

2. Add seasonings to the wheat flour, mix thoroughly and knead it softly like as making a snowball.

3. Roll the dough flat with roller, fold over three times, roll and fold again. Finally roll it down to 0.5cm-thick, cut it into 3.5cm-square and make 5~6 holes with a chopstick.

4. Blend honey syrup.

5. Remove tops of the pine nuts, wipe pine nuts and pumpkin seeds with dry cotton cloths. Wipe jujube with damp cloths, cut the flesh round and make it flower shape.

Recipe

1. Pour edible oil into the pan and heat it up for 5 min. on medium heat. When oil temperature comes up to 85~90℃, put the cookie dough, oil-fry for 15 min. When the dough float on the surface, raise the heat to high heat. When oil temperature comes up to 140~145℃, fry it for another 10 min. until the both sides color turns to brown.

2. Drain oil on a strainer for 5~10 min, dip in honey syrup for 5~6 hours, put them on a strainer again for 2 hours.

3. Garnish with pine nuts, jujube and pumpkin seeds.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
Teşekkür ederiz Eda. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#3
Elinize sağlık, teşekkür ederiz. Smile
Cevapla
#4
Güzell. Tongue
Teşekkür ederiz. Smile
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]
Cevapla
#5
Yakgwa (Honey Cookie)
Translate: Eda ÖZGÜL

>>> https://www.facebook.com/groups/436600996479651/
Cevapla
#6
Teşekkür ederiz. Smile
Cevapla
#7
Teşekkürler. ^^
Remember us, remember that
we lived..
''VON''

[Resim: oODZk9.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi